Deniz Ürünleri Sahanda Karides -Vakfikebir Terayağı Sponsorluğunda

evlaefe

Guru
Pro Üye
11 Mart 2013
9.618
13.001
498
Selam kızlar azimliyim yeni tarifimle sizlerleyim.kazanacağımipek düşünmüyorum çünkü karidesi herkes tercih etmiyor ama yine de bir tarifim bulunsun İstiyorum Şimdiden herkese
Afiyet olsun
20171204_180147.webp

malzemeler
1 kilo karides
4 yemek kaşığı tereyağı tuz
kırmızı toz biber
kırmızı pul biber
Yapılışı

Karidesleri genelde taze olarak balıkçılardan olmanızı tavsiye ederim ben taze olarak zamanında alıp ayiklayip yada ayıklatip dondurucuya kaldırıyorum hazır dondurulmuş ürünler de aynı lezzeti almıyorsunuz tavsiye etmem Öncelikle kardeşlerimize sudan geçirip süzgeçe bırakıyoruz ki üzerinde su derece kalmasın çünkü üzerinde su olursa tereyağ ile birlikte sulanma yapıyor ocak üzerine geri kısmına Sahanimizi ön kısımdaki ocağada wok tavamizi yerleştiriyoruz tereyağlı 2 kısmı da bölüştürüyoruz
20171204_180256.webp
arka Ocak'taki sahaanımızin ocak yanma seviyesi en düşük oluyor Wok tavamızın ki en yüksekte soteler gibi karidesleri kizgin tereyginin uzerine koyuyoruz
20171204_180422.webp
karidesler kuculmeye baslayinca toz biber kirmizi biber tuz ekliyoruz.sevenler icin kekikde eklerseniz enfes olur.
20171204_181102.webp
sicak sicak sahanin icine koyup cizirdarken servis ediniz masaya.

Afiyetttt olsun.
20171204_184124.webp
20171204_195116_800x522.webp
20171204_184111_800x450.webp

Kizlar su urunleri genelde nasil pisirirseniz pisirin sert kokan urunlerdir yemekten sonra siz mutfagi toparlarken bos bir tavaya su sirke koyup kaynatirsaniz kokuyu aza indirgiyor. ;)

Son düzenleme:
Kazanamayacagim ama yinede tarif paylasmak guzel tatlim sagolasin :KK66:
Niye öyle düşünüyorsun canim benim,bence tarifin cok güzel enfes görünüyor hatta,ben birinci adayı olduğunu düşünüyorum şahsen.:KK200:eminimki suan bi cok kişi de öyle düşünüyor.nevomun dedigi gibi hic belli olmaz:KK200:

Niye öyle düşünüyorsun canim benim,bence tarifin cok güzel enfes görünüyor hatta,ben birinci adayı olduğunu düşünüyorum şahsen.:KK200:eminimki suan bi cok kişi de öyle düşünüyor.nevomun dedigi gibi hic belli olmaz:KK200:
Karidesi hiç yemedim ama tavada enfes görünüyor.:olamaz:İçine düşeceğim:KK45:

Açız Coco aç:KK70:Oturtum haşlanmış patates yiyorum:olamaz:
Bende kahvalti yaptim simdi ama hala acim nevom :KK61:akşama bi çiğköfte devirmeyi düşünüyorum:KK53::KK53:miu görmesin yedikten sonra soylerim artik:KK45: bu arada diyette patates yasak degil mi nevom ben patatesi karbonhidratin babası olarak biliyodum:D

Bende kahvalti yaptim simdi ama hala acim nevom :KK61:akşama bi çiğköfte devirmeyi düşünüyorum:KK53::KK53:miu görmesin yedikten sonra soylerim artik:KK45: bu arada diyette patates yasak degil mi nevom ben patatesi karbonhidratin babası olarak biliyodum:KK70:
Patates diyeti yapıyorum:olamaz:Yağsız,tuzsuz haşlanmış patates:KK53:

Back
X