- 29 Temmuz 2015
- 1.652
- 1.890
- 53
- 44
- Konu Sahibi WanttobeGeek1
-
Ben de daha kaliteli bir yaşam için şeker ve glüteni minimum düzeye indirmek istiyorum.
Eve asla şekerli/ unlu ürünler almayacağım. Ofisde de yemem, ancak bir arkadaşla buluştuğumda , dışarı da belki.
Tabi hep iyileri yazmışım. Ben son zamanlar azaltsamda cips (özellikle kışın) çok yerim. Adet döneminde feci didoya sararım. Normalde tatlıdan hiç hoşlanmam tatlı yersem hemen tuzluya sarılırım. Ekmek (beyaz ekmek) çok tüketiyorum. Kendimi bildim bileli çay ve son 2 senedir kahve ile kankayım :) ve tabi berbat bir uyku düzenim var. Su hiç aramam çay içtiğimden.hiçbir şey bulamazsam bitki çayı :/ ama bende son 1 senedir elimde şişe ile geziyorum.
Hoşbulduk :)O zaman hoşgeldin :) burayı günlük olarak kullanabiliriz .Ben normalde yemem yemem onun yerine gider çikolata,abur cubur yerim.Yani içerik olarak kötü besleniyorum.Ama artık değiştirmeye karar verdim.Bugün ton balıklı salata mı yapsam yoksa yoğurtlu makarna sebze çorbası mı karar veremedim.sen ne yemeyi planlıyosun?
Hoşbulduk :)
Şekeri denedim ben, 3 hafta hiç yemezsen gerçekten bünyenden atıyorsun. Ama hiç kaçamak yapmayacaksın. Ben de deli gibi bisküvi, çikolata tüketen bir insandım, 3 haftanın sonunda gıda olarak bile algılamıyorsun onları. 1 ay sonrasında kendimi ödüllendiririm, baklava, pasta ne bulsam yerim dedim, ama küçücük bir lokması midemi bulandırdı, inan hiç canın istemiyor, resmen bağımlı olduğum için güzel geliyormuş diyorsun.
Dün akşam ben tatlı biber ve soğan soteledim, içine bir avuç kepekli makarna az su, makarna pişince de acılı ton ve kapari kattım. Güzel doyurucu bir yemek oldu
Beşamel sosu unu çok kavurmadan az tereyağı ve sutle yapıyorum. Sebzeleri fırın poşetinde saf zeytinyağı, az kullanarak pişiriyorum. Genelde baharat sever tipleriz zencefil ve zerdeçal az miktarda kullanıyorum. Bulgur yiyeceksen esmer bulgur ye. Her şeyin esmerini al. Pişirdiğin sebzeleri buharda pişir. Metal süzgeçler var. Benim bir tencerem var ama altı süzgeç,onu diğer tencerenin üzerine oturtuyorum,kapağı kapatıp bu şekilde haşlıyorum az miktarda. Kola ise benim nadir içtiğim bir şey. Ben daha ziyade kafein takılıyorumBeşamel sosta sağlıklı değilki canım ? Fırın poşetinde sossuz mu pişiriyorsun sebzeleri bir anlatabilirmisin etsem? 3 aydır yalnız yaşıyorum yeni yeni yemek yapmayı öğreniyorum da..Sizin ufaklık sayesinde siz de sağlıklı besleniyosunuz desene..
Benide 19-20 sanarlar,hatta yaşımı duyanlar bir 5 dk şoka girerler ama yüz hatlarım yumuşak onunla alakalı..Beyaz ekmeği unuttum ben tahıl ekmeğine alışkınım.Bende bir dönem kilo alamıyordum 1.70 boya 44 kilıydum şimdi 54.memnunum hatta 2 kilo daha versem çok mutlu olurum.
Benim en büyük sorunum kola..ben resmen kola bağımlısıyım.Günde en az yarım lt içiyorum.ve kolayı bırakmadığım sürece sağlıklı beslenmemin hiçbir anlamı olmıcak çünkü resmen zehir(zero içiyorum buarada kötünün iyisi)
Soğanı kavurup,biraz salça ile kup kup kabakları ekleyip az kavurup,pişmeye yakın dereotu ekleyip,sarımsaklı yoğurt ile yiyebilirsin. Sarımsak çok tercih edilmez ama gerçekten faydalı ve ben her şeye koyuyorum. Tarif bilmediğin için örnekler vereyim dedim. Yeşil mercimeği az haşlayıp daha sonra bulgur pilavı pişirirken içerisine ekleyip birlikte pişir. Oda hem faydalı hemde yoğurtla çok severim ben :) wok tavada etleri çok ince doğrayıp suyunu çektirip ardından soğan,sarımsak,biber(renkli) dilersen havuç,kabak çok ince ve julyen doğranmış şekilde kavurup az su ekleyerek pişir,pişerken 1 yemek kaşığını aşmayacak şekilde yemeğin miktarına göre sirke ekle,zencefil,zerdeçal koyabilirsin. Bunlarda lezzetli oluyor. Sirke hem sağlıklı hemde lezzet katıyor miktarı abartmadan. Etlerini(beyaz yada kırmızı) soğan rendeleyip,o soğanların suyunu sıkarak çıkartıp o suda beklet marine için. Ek olarak yoğurt zeytinyağı sarımsak yada süt kullanabilirsin. Bir gece önceden Marine edersen daha iyi olur. Ete meraklıysan döküm demir tava edin. Şeritli var bende. Hem et yağın içinde pişmiyor,tava güzel ısındığı için kısa sürede (marine edildiği içinde kurumadan)pişiyor. Aklıma bunlar geldi. Tavuk yada hindi göğüs etini de Marine ederek şişe dizerek pişirebilirsin.yanında arpacık soğan (tavada pişmiş) vb sebzelerle.
Beşamel sosu unu çok kavurmadan az tereyağı ve sutle yapıyorum. Sebzeleri fırın poşetinde saf zeytinyağı, az kullanarak pişiriyorum. Genelde baharat sever tipleriz zencefil ve zerdeçal az miktarda kullanıyorum. Bulgur yiyeceksen esmer bulgur ye. Her şeyin esmerini al. Pişirdiğin sebzeleri buharda pişir. Metal süzgeçler var. Benim bir tencerem var ama altı süzgeç,onu diğer tencerenin üzerine oturtuyorum,kapağı kapatıp bu şekilde haşlıyorum az miktarda. Kola ise benim nadir içtiğim bir şey. Ben daha ziyade kafein takılıyorum
Bu da ambians
Çok şık gözüküyor valla :)
Benim klasik öğlen rutinim. İş yerimde güzel yemek çıkmadığından açık büfeden salata alıp getirdiğim ton balığını atıyorum üstüne. Sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. Sabah evden çıkarken haşlanmış yumurta yiyorum. Ancak akşam 8de evde oluyorum ve o saatte bütün günün açlığından saldırıyorun her şeye. Eve ekmek almıyorum. Ama makarna yapıp duruyorum mesela beni o kesiyo bi tek. O yüzden 52 kilolardan şu an 58im. Gün içinde eksik kalan besin ihtiyacımı tamamlamak için solgarın multivitaminini kullanıyorum bir se omega 3 takviyesi alıyorum. Haftada 3 gün yoga yapıyorum. Yogaya gideceğim günler aç kalmiyim diye mcdonaldsdan minik hamburger hüpletiyorum yolda. Bakalım benim yeteeeer dediğim nokta neresi olacak :)
Çok şık gözüküyor valla :)
Benim klasik öğlen rutinim. İş yerimde güzel yemek çıkmadığından açık büfeden salata alıp getirdiğim ton balığını atıyorum üstüne. Sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. Sabah evden çıkarken haşlanmış yumurta yiyorum. Ancak akşam 8de evde oluyorum ve o saatte bütün günün açlığından saldırıyorun her şeye. Eve ekmek almıyorum. Ama makarna yapıp duruyorum mesela beni o kesiyo bi tek. O yüzden 52 kilolardan şu an 58im. Gün içinde eksik kalan besin ihtiyacımı tamamlamak için solgarın multivitaminini kullanıyorum bir se omega 3 takviyesi alıyorum. Haftada 3 gün yoga yapıyorum. Yogaya gideceğim günler aç kalmiyim diye mcdonaldsdan minik hamburger hüpletiyorum yolda. Bakalım benim yeteeeer dediğim nokta neresi olacak :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?