• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

>>Sağlıklı Yaşama Geçiş <<

Teşekkür ederim :)

Bende aynı senin gibiyim aslında gündüz geç uyandığımdan ya da acıkmadığımdan kahvaltıyla dururum asıl kalorili olanı akşam yerim.iş yerine kendin yanında götürme şansın olmaz mı? Kocaman güzel bir sandvic? Patates salatası falan? Burda herkes yemeğini kendi getiriyor,bizde pek o kültür yok ama aslında öylesi daha sağlıklı..Böylece akşama çok acıkıp,saldırmamış olur günün hafif öğününü yersin.İş yerine meyve,kuruyemiş falan götür.

Bence o kadar da kötü beslenmiyosun akşam yemeği kısmı hariç.Ben burda biraz topic'leri dolaştım,millet hiç üşenmeden hergün hamurişi ve yanında bilmemkaç çeşit şey yapıp yiyor.Ben de bugün pilateste ki ilk dersime gidicem (akşam) sağlam bir kahvaltı yapmayı düşünüyorum bende yumurtalı,peynirli sebzeli ..normalde yaglı recelli ekmekle ya da cornflakes şle geçiştiriyorum daha çok :KK43: ama kahvaltı en önemlisi..bitki çayı içiyormusun sen ?

Bitki çaylarını pek sevmem ama yeşilçay çok severim. Bir ara ofiste sürekli demliyodum kendime. Şimdi onu da bıraktım. Filtre kahve ve çay sadece. Tekrar başlayabilirim :) bir de yoga yaptığım yerde tarçın çayı gibi bişey var o da çok hoşuma gidiyor.

Yalnız öğrenciyken çok fazla kabız olurdum. İbs vardı. Artık hiç olmuyor. Ekmek yemeyi bıraktığım için sanırım.

Makarnayı domatesli acılı sosla yiyorum. Üşenmiyorum arabbiata yapıyorum kendime sarımsaklı falan :) bazen kısır yapıyorum bol acılı.

Sen nerede yaşıyorsun bu arada? :)

Bitki çaylarını pek sevmem ama yeşilçay çok severim. Bir ara ofiste sürekli demliyodum kendime. Şimdi onu da bıraktım. Filtre kahve ve çay sadece. Tekrar başlayabilirim :) bir de yoga yaptığım yerde tarçın çayı gibi bişey var o da çok hoşuma gidiyor.

Yalnız öğrenciyken çok fazla kabız olurdum. İbs vardı. Artık hiç olmuyor. Ekmek yemeyi bıraktığım için sanırım.

Makarnayı domatesli acılı sosla yiyorum. Üşenmiyorum arabbiata yapıyorum kendime sarımsaklı falan :) bazen kısır yapıyorum bol acılı.

Sen nerede yaşıyorsun bu arada? :)

Bende birara yeşilçay hastasıydım bayadır bıraktım içmeyi,dün yine aldım.Ama siyah çay alışkanlığım yok(çok şükür) kahve var ne yazik ki herkes gibi :( kahvesiz hayat batsın :) ben antioksidan yiyecekleri falan araştırdım ,yeşilçay mutlaka günde en az 1 tane içilmeli diyor uzmanlar.

Bende buraya gelene kadar hep kabızdım(almanyadayım buarada) şimdi düzeldim niye bilmiyorum.Ekmek türkiyeden daha fazka yiyorum çünkü yemek yapmayı bilmediğimden genelde sandvicle cok geçiştiriyorum.Ama ilk geldiğimde eski erkek arkadaşım çok lezzetli ve sağlıklı yemekler yapıyordu sağolsun.Ondan gördüğüm bazı şeyler sayesinde şuanda sebzeyle aram düzeldi.Bugün soya soslu sebze sote,yarın brüksel lahana,öbürgün sosuyka birlikte kuşkonmaz yapmayı planlıyorum(tabi yanlarında birşeyler olucak ben sadece sebze kısmına girdim:) buraya geldiğimde omlet yapmayı bilmiyordum (6 ay evvel) şimdi yalnız yaşayınca el mahkum öğreniyorum.Ve açıkçası dünya mutfağına da ilgim var öğrenmek istiyorum.

Ben de hiç acı yiyemem ya..Bir çocuk benden daha fazla acıya toleranslıdır o derece..ayy kısır dedin beni can evimden vurdun :( benim türk mutfagıyla cok cok aram yok ama mesela kısır sevdiklerim arasında.Annemde bunu bildiğinden,son gelişimde yapmıştı.ve berbat olmuştu sulu sulu :)))

Bugünkü kahvaltım..yarısını zor yedim :( hazırlarken doymuştum daha

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    55,4 KB · Görüntüleme: 93
  • Beğen
Reactions: K_G
Dün sinirden hiçbirşey yiyemedim,bugün kahvaltımı güzel yapıp,dışarda kahve içmeyi planlıyorum.Akşamda güzel bir akşam yemeği..

bende 28 yasindayim, calisiyorum ,ise gittigum icin daha dengeli besleniyorum,,53 kiloyum ,1 60 boyum var amacim zayiflamak degil zaten saglikli ve dengeli beslenmek ,son 2 haftadir yapmaya basladim ve cok mutluyum:)
size programimi anlatiyim:) sabah gune ilik limonlu suyla basliyorum ,yarim saat sonra falan da yagsiz sutlu ya da yarim yagli sutle musli yiyorum ve evden cikarken de 3 tatli kasigi zencefil bal limon karisimi,,saat 10 gibi ya meyve ya da findik badem ama cig kabuklulardan alip kiriyorum,,arada su ve bitki caylari tabi seker ve tuz yok hayatimda,oglen cok dikkat edemiyorum cunku yemekhanemiz var ama ekmek yememeye calisiyorum,iste aksama kadarda meyve kuru uzum leblebi gibi seyler ,tabi gunde en az 1 bucuk litre su iciyorum,aksam yemeginede dikkat etmeye calisyorum ekmek yemeden:)
sonra da aksamlari otururken artik bisey yemiyorum baya farkediyo acikirsam tarcinli sut iciyorum acligimi bastiriyo acikcasi ya da bitki caylari iciyorum tabi hergun pilates yapmaya calisyorum evde:) bunlar kizlar yaptiklarim sadece saglikli olmak icin hepsi bu:)

bende 28 yasindayim, calisiyorum ,ise gittigum icin daha dengeli besleniyorum,,53 kiloyum ,1 60 boyum var amacim zayiflamak degil zaten saglikli ve dengeli beslenmek ,son 2 haftadir yapmaya basladim ve cok mutluyum:)
size programimi anlatiyim:) sabah gune ilik limonlu suyla basliyorum ,yarim saat sonra falan da yagsiz sutlu ya da yarim yagli sutle musli yiyorum ve evden cikarken de 3 tatli kasigi zencefil bal limon karisimi,,saat 10 gibi ya meyve ya da findik badem ama cig kabuklulardan alip kiriyorum,,arada su ve bitki caylari tabi seker ve tuz yok hayatimda,oglen cok dikkat edemiyorum cunku yemekhanemiz var ama ekmek yememeye calisiyorum,iste aksama kadarda meyve kuru uzum leblebi gibi seyler ,tabi gunde en az 1 bucuk litre su iciyorum,aksam yemeginede dikkat etmeye calisyorum ekmek yemeden:)
sonra da aksamlari otururken artik bisey yemiyorum baya farkediyo acikirsam tarcinli sut iciyorum acligimi bastiriyo acikcasi ya da bitki caylari iciyorum tabi hergun pilates yapmaya calisyorum evde:) bunlar kizlar yaptiklarim sadece saglikli olmak icin hepsi bu:)

Bravo arkadaşım..benim boyun 1.70 kilom 53 falan sanırım(bayadır tartılamadım evde tartı yok) bende zayıflamak için değil tamamen sağlık için,fit kalmak için,kaliteli yaşam için tamamen yaşam şeklimi değiştirmek istiyorum..tabi birdenbire cok extrem değişiklikler yapmak,sonrasında insanın bıkıp sapıtmasına sebep oluyor.o sebeple yavas yavas bazı seyleri cıkarıyorum.mesela kolayı çıkardım buraya yazdığımdan beri(ki ben bağımlısıyım bu benim için çok büyük bir değişim çünkü yemeği kolasız yiyemiyordum) eve sürekli pasta ,tatlı abur cubur alırdım artık hiçbirini almıyorum.evdeki tek tatlı meyveli yogurt :)) gerçi bugün berliner aldım ve şuanda da akşam yemeği yerine yiyorum ama olsun o kadar 2 haftadır tatlı birşey yeneniştim.dışarda kola ve tatlıya izin veriyorum kendime ama eve sokmıcam..ben zaten aşırı makarna ,pilav tüketen bir tip değilim.Şuan hayatımdaki en zararlı şey sabahları kahvaltı da yediğim 2 dilim tahıllı ekmek..tok tutsun diye yiyorum..birde 2 öğün yiyorum bazen 1 :( atıştırmayla geçiştiriyorum o çok kötü..üşenmeyip kendime daha sık yemek yapıcam.Bu baslıkta motive edelim birbirimizi..

Ha buarada bende hergün 1 bardak limonlu yesilcay iciyorum.Tavsiye edeceginiz faydalı baska bir bitki cayı var mı??

Bravo arkadaşım..benim boyun 1.70 kilom 53 falan sanırım(bayadır tartılamadım evde tartı yok) bende zayıflamak için değil tamamen sağlık için,fit kalmak için,kaliteli yaşam için tamamen yaşam şeklimi değiştirmek istiyorum..tabi birdenbire cok extrem değişiklikler yapmak,sonrasında insanın bıkıp sapıtmasına sebep oluyor.o sebeple yavas yavas bazı seyleri cıkarıyorum.mesela kolayı çıkardım buraya yazdığımdan beri(ki ben bağımlısıyım bu benim için çok büyük bir değişim çünkü yemeği kolasız yiyemiyordum) eve sürekli pasta ,tatlı abur cubur alırdım artık hiçbirini almıyorum.evdeki tek tatlı meyveli yogurt :)) gerçi bugün berliner aldım ve şuanda da akşam yemeği yerine yiyorum ama olsun o kadar 2 haftadır tatlı birşey yeneniştim.dışarda kola ve tatlıya izin veriyorum kendime ama eve sokmıcam..ben zaten aşırı makarna ,pilav tüketen bir tip değilim.Şuan hayatımdaki en zararlı şey sabahları kahvaltı da yediğim 2 dilim tahıllı ekmek..tok tutsun diye yiyorum..birde 2 öğün yiyorum bazen 1 :KK43: atıştırmayla geçiştiriyorum o çok kötü..üşenmeyip kendime daha sık yemek yapıcam.Bu baslıkta motive edelim birbirimizi..

Ha buarada bende hergün 1 bardak limonlu yesilcay iciyorum.Tavsiye edeceginiz faydalı baska bir bitki cayı var mı??
tatlım kolayı hayatından çıkarmana sevindim benim eşimde asla yemeklerini kolasız yemezdi hatta bazen sabahları içerdi sonra ne oldu mide kanaması geçirdi şuan kola görünce kötü oluyor şükür iyi ama midesinde yara var birde 2 gün yiyorum demişsin bu çok iyi en sağlıklısı biliyor musun ben tüketmedim ama arkadaşım mistik çayı ve beyaz çay tüketiyor çok memnun birde nescafe içiyorsan onun yerine sade türk kahvesini tavsiye ediyorum...

Bravo arkadaşım..benim boyun 1.70 kilom 53 falan sanırım(bayadır tartılamadım evde tartı yok) bende zayıflamak için değil tamamen sağlık için,fit kalmak için,kaliteli yaşam için tamamen yaşam şeklimi değiştirmek istiyorum..tabi birdenbire cok extrem değişiklikler yapmak,sonrasında insanın bıkıp sapıtmasına sebep oluyor.o sebeple yavas yavas bazı seyleri cıkarıyorum.mesela kolayı çıkardım buraya yazdığımdan beri(ki ben bağımlısıyım bu benim için çok büyük bir değişim çünkü yemeği kolasız yiyemiyordum) eve sürekli pasta ,tatlı abur cubur alırdım artık hiçbirini almıyorum.evdeki tek tatlı meyveli yogurt :)) gerçi bugün berliner aldım ve şuanda da akşam yemeği yerine yiyorum ama olsun o kadar 2 haftadır tatlı birşey yeneniştim.dışarda kola ve tatlıya izin veriyorum kendime ama eve sokmıcam..ben zaten aşırı makarna ,pilav tüketen bir tip değilim.Şuan hayatımdaki en zararlı şey sabahları kahvaltı da yediğim 2 dilim tahıllı ekmek..tok tutsun diye yiyorum..birde 2 öğün yiyorum bazen 1 :KK43: atıştırmayla geçiştiriyorum o çok kötü..üşenmeyip kendime daha sık yemek yapıcam.Bu baslıkta motive edelim birbirimizi..

senide cok tebrik ederim arkadasim:) kolayi birakmissin ne guzel,,kola cips abur cubur bende bayilirim ama eve sokmuyorum artik ,arkadaslarimla otururken falan arada yiyorum tabi kendimi kismiyorum o konuda,, mesela bugun ekmegi aksam yemeginde yarim dilim yedim sadece,,bu sabahta bisey denedim, muslinin uzerine muz dilimleri koydum ve baya tok tuttu :) bitki caylarindan ihlamur ,, tarcin karanfil,, adacayi iciyorum ya oyle degisik seyler cok icemiyorum:) evet birbirimizi motive edelim:))

Arkadaslar ne yerseniz yiyin dogal olanini yiyin herseyin naturelini yiyin ve kesinlikle sekerden uzak durun ben ege bolgesinde yasiyorum tatli gidalargan pek hoslanmam seker ihtiyacimi meyveden karsilarim hayatim boyunca cicek yagi yemedim kostikli hazir zeytinlerden de yemedim bizim burda hersey dogal kendi zeytin agaclarimiz var saf kendi cikardigimiz zeytinyagini ve evde kendi yaptigimiz zeytinleri yeriz zeytin ve zeytin yagi insanin tum hucrelerini yeniler cilde saclara kalp damarlarina ve sayamayacagim bir cok genclestirici etkiye sahiptir ben 35 yasindayim ama kimse inanmiyor kilom 55 ve bunu seker tuketmememe ve zeytin yagina borcluyum size nacizane tavsiyem elinizden geldigi kadar naturel beslenin su marketlerde satilan urunlerden uzak durursaniz yasam kalitenizin ne kadar arttigina sahit olacaksiniz

Back