Doğal Saç Bakım Kürleri Sağlıklı saçların sırrı, uzama, onarma ve parlaklık kazanın =)))

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

cyberhorn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2013
27
0
36
Ankara
Merhaba kızlar,

Size çok güzel bir saç kürü tarifi vereceğim, birçok yerden topladığım bilgileri karıştırarak kendi tarifimi uydurdum, belki de bunu yapan biri zaten vardır, bu tarifi her hafta uygulayın ve inanılmaz değişimi görün.

Malzemeler:

- 1 bemix ampül
- 1 evigen ampül
- 1 avuç sinameki otu
- 1 tatlı kaşığı badem yağı
- 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Uygulanışı:

Sinameki otunu 1 çay bardağı kadar su ile kaynatın, bu sırada tüm malzemeleri bir kaba boşaltıp kaynattığınız sinamekiyi süzerek kabın içine dökün. Önce saç diplerinize bol bol masaj yaparak daha sonra geri kalanını tüm saça yayacak şekilde sürün. Başınızı streç film ile sarıp 2-3 saat bekletin. İki kez şampuan yapmanızı öneririm ilkini iyice saç diplerini ovduktan sonra yıkayıp ikinci şampuanı da masaj ile uygulayarak 5-6 dakika bekleyin daha sonra durulayın. Krem kullananlar kremi sadece saç uçlarına uygulamanızı öneririm.

Veeeee voilaaaa =) saçlarınız öyle güzel parlayacak ve öyle yumuşacık olacak ki dokunmaya doyamayacaksınız. Özellikle benim gibi düzleştirici ve saç şekillendiricileri kullanıp saçlarının solgunluğundan şikayet edenler sadece 1 kür sonunda bile ne kadar düzeldiğine inanamayacaklar. Ve tabii ki saçlarınız normalde olduğundan daha hızlı uzayacaktır.

Hepinize sağlıklı günler diliyorum, saçlarınıza :nazar: değmesin ;)))

Son düzenleme:
bende aynı kürü uyguluyorum:) ancak benimkinde sinameki otu yok, işe yaradığından haberim bile yoktu:)

benim tarifimde bir de bepanthen ampül var ek olarak
Kesinlikle çok işe yarıyor ancak o bemiksin kokusu bir hafta çıkmıyor arkadaşlar üstelik terlediğinzde saç dipleride terlediğinden daha yüksek hissediliyo :( siz nasıl geçiriyosunuz bemiks kokusunu?

bende aynı kürü uyguluyorum:) ancak benimkinde sinameki otu yok, işe yaradığından haberim bile yoktu:)

benim tarifimde bir de bepanthen ampül var ek olarak
Kesinlikle çok işe yarıyor ancak o bemiksin kokusu bir hafta çıkmıyor arkadaşlar üstelik terlediğinzde saç dipleride terlediğinden daha yüksek hissediliyo :( siz nasıl geçiriyosunuz bemiks kokusunu?

Hmm evet sorun =))) kokuyor yapacak birşey yok ama belki de bu malzemelerin karışımı kokuyu biraz da olsa absorbe ediyor ki ben daha önce sadece ampüller ve zeytinyağından olan karışımı uyguladığımda çok kokuyordu ve koku çıkmıyordu. Ama bunda inan kokmuyor sadece saç diplerin biri içine girip kokladığında az birşey fark ediliyor o da ertesi gün geçiyor. Tabii ki bu da bünyeden bünyeye değişir bazılarının deri tipi kokuyu hapsediyor. Sinameki ise saç uzatmak için kullanılıyormuş gerçekten de işe yaradığını gördüm 2 aydır uzamayan kaküllerim 2-3 santim civarı uzadı 2 haftada. :1: ve dediğin gibi bephantene ampül de eklenebilir bu küre deneyeceğim sağol ;)

yeni öğrendiğim bir bilgiyi paylaşıyım arkadaşlar, bemik kokusunu gidermek için karışıma aktardan alacağınız bir tutam lavantanın öğütülerek katılması etkili oluyormuş.

Ayrıca lavanta antibakteriyeldir, saç derisi kaşıntılarına v.s. de iyi gelir :):):)

yeni öğrendiğim bir bilgiyi paylaşıyım arkadaşlar, bemik kokusunu gidermek için karışıma aktardan alacağınız bir tutam lavantanın öğütülerek katılması etkili oluyormuş.

Ayrıca lavanta antibakteriyeldir, saç derisi kaşıntılarına v.s. de iyi gelir :):):)

Harika bir haber bu, kesinlikle deneyeceğim çok teşekkürler :34:

bende bu akşam denemeyi planlıyorum bakalım misafir gelmez umarım :)

Birde benim gibi saçı hem gür hem delideli olanlar için dökülme daha çok göze batıyo her bir tane kocaman kocaman görünüyo,

bir de imkanını varsa ben termal kaplıca sularını çok tavsiye ederim, bulunduğun şehre yakın bi yer varmı bilmiyorum ankarada kızılcahamam istanbulda tuzla kaplıcaları vardır, ikisinin suyu da benim saçlarıma çok iyi gelir, o şekle girmeyen telleri yumuşacık olur,

insanlarda bunu bilmez, termal havuza boneyle girer :):):)

İyi bayramlar :)

EMRELFciğim elini ayağını öpeyim ya çok makbule geçti şu lavanta muhabbeti, valla koku moku yok hatta misler gibi kokuyor saçım ama ben lavanta yağı kullandım o da işe yarıyor birkaç damlası zaten yeterli harikasın teşekkürler tekrar :52:

EMRELFciğim elini ayağını öpeyim ya çok makbule geçti şu lavanta muhabbeti, valla koku moku yok hatta misler gibi kokuyor saçım ama ben lavanta yağı kullandım o da işe yarıyor birkaç damlası zaten yeterli harikasın teşekkürler tekrar :52:

çok sevindim iş yaramasına canım :46:
bende kullanıyorum zaten, özellikle deniz güneş gibi yıpranmaları azaltmak için yazın biraz daha sıklaştırdım serum bakımını
yeni öğrendiklerimiz olursa paylaşalım, ne de olsa güzellik, bakım paylaşıldıkça artarmış :16:
:54:

çok sevindim canım iş yaramasına:46:
bende kullanıyorum aynı şekilde çok da memnunum,
yeni bililer öğrenirsek paylaşalım, güzelliğimiz paylaştıkça artsın :16:

Back
X