• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Sağlıklı saçlar için bilinmesi gerekenler...

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

AkhyLs

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2011
2.443
63
158
Ankara
Kızlar az önce bir yazı okudum neredeyse hepimizin yanıldığı bir nokta varmış meğer... Silikonsuz şampuan kullanmaya özen gösteren biz meğerse saçları silikonsuz bırakarak zarar veriyormuşuz. Sİlikonlu şampuanlar zararlı diye hep uzak durmaya çalıştık ben 3 aydır silikonsuz şampuan kullanıyordum ve saçlarım berbat oldu.
yazı aynen şu şekilde :

Silikonlu ürünleri tercih etmek: Silikonlu ürünler saç derisinin üstünde kalarak deriyi dış etkenlere ve kullanılan aletlere karşı korur, sürtünmeyi azaltır ve sıcağın az zarar vermesini sağlar. Tabii bu ürünleri dozunda kullanmalısınız, fazla kullandığınızda saçlarınız birbirine yapışabilir.

bencede doğru....1 ay doğal şampuan kullandım saçım fön tutmadı ! acayip oldu ..bende tekrar normal şampuana döndüm ohh dünya varmış :34:

bencede doğru....1 ay doğal şampuan kullandım saçım fön tutmadı ! acayip oldu ..bende tekrar normal şampuana döndüm ohh dünya varmış :34:

evet silikon saçın kusurlarını kapatıyor falan diyorlardı burda arkadaşlar bende ondan silikonsuz şampuana geçmiştim ama mahvoldu saçlarım. meğer silikon saçın yüzeyini ewet kaplıyormuş ama dış etkenlerden koruyormuş:26: hala almadım silikonlu şampuan ya daha yeni şampuanım var içine iğne flnda kırdım kıyamıorum bi kenara atmaya:1:

evet silikon saçın kusurlarını kapatıyor falan diyorlardı burda arkadaşlar bende ondan silikonsuz şampuana geçmiştim ama mahvoldu saçlarım. meğer silikon saçın yüzeyini ewet kaplıyormuş ama dış etkenlerden koruyormuş:26: hala almadım silikonlu şampuan ya daha yeni şampuanım var içine iğne flnda kırdım kıyamıorum bi kenara atmaya:1:

canım, silikonun zararı saç telinden ziyade saçlı deriye köke nüfuz edip bünyeye karışmasından kaynaklanıyor diye biliyorum ben
yoksa silikonlu şampuanla saçlarımızın ne kadar harika göründüğü aşikar

canım, silikonun zararı saç telinden ziyade saçlı deriye köke nüfuz edip bünyeye karışmasından kaynaklanıyor diye biliyorum ben
yoksa silikonlu şampuanla saçlarımızın ne kadar harika göründüğü aşikar

evet dökme yapıyor diye duymuştum ben birde bazı arkadaşlar silikonun saçı kaplayıp içten çürüttğünü ve kusurları kapatıp saçı iyice yıprattığını söylemişti ondan bırakmıştım silikonlu şampuanı bende:26: haftada 1 arındırıcı şampuan ile yıkayığ gözenekleri açmak lazım geri kalan yıkamaları silikonlu yapıcam yeniden

Herşeyy kararınca sağlıklı değil mi zaten ?
Bende mesela minoxidil kullanıyordum silikon vs. olmayışında, ardından yine silikonlu bir şampuan:9::9::9:

Back