Merhaba arkadaşlar, çok uzun yıllar boyunca zayıflık sorunum oldu. daha ortaokula giderken bile yıllarca 30 kilo olduğumu annemin beni götürmediği doktor kalmadığını biliyorum. lisedeyken 47 kilo oldum, üniversitenin ilk yıllarında ise 62 ye kadar çıktım. şimdi 1.77 boyunda 55 kiloyum. ideali buldum sayılır, üstelik kiloları yağ olarak almadan. ama bu hiçbir ilaç sayesinde olmadı. doktor, diyetisyen tavsiyeleri, spor, sağlıklı beslenme ve bir iki püf nokta.şimdi size bunlardan bahsedeyim.
--öncelikle kilo almak istiyorsanız, yağlı hamurişlerine tatlılara saldırmayın.her besin grubundan yeterince beslenmeye çalışın.
--metabolizma hızı gündüzleri daha hızlı çalısırken, akşam saatlerinde yavaşlamaya başlar. bunun anlamı akşam saatlerinde tüketilen besinlerin kiloya dönüşmesinin daha kolay olacağıdır.
--egzersiz yapmak iştahın açılmasına yardımcıdır. ayrıca egzersiz yaparak kilo almak yağlanma olmadan kilo artışını sağlar.
--erken kahvaltı saatlerinden önce kalorisi yüksek, bir besin tüketin. örneğin; sizin için bazı besinlerin kalorini yeniden buldum.
100 gr baldaki kalori miktarı 315tir.
100 gr ceviz 650
100 gr fındık 635
100 gr kuru kayısı 300
100 gr şam fıstığı 595
100 gr badem 600
100 gr üzüm pekmezi 290
100 gr soya fasülyesi 400
mesela ben her kahvaltıdan önce ağzıma bir iki fındık ceviz badem atardım. hatta öyle ki alışkanlık olduğundan evimde şimdi mutfağımda hep kuru kayısı, bal, ceviz elimin altında durur, yemeklerden kahvaltılardan önce aç karna yerim.
--bol proteinli yiyecekler tüketin.(kahvaltınızdan sütü, yumurtayı eksik etmeyin.)
--yemek yerken su içmeyin. hem sizi şişirerek yiyebileceğiniz miktarı azaltır, hem de yemekle su içilmesi tamamen kilo alma karşıtı bir davranıştır.
evet benden bu kadar. ben tabii ki hepsini yapamadım uzun süre ama, sütü yumurtayı eksik etmedim, kahvaltıdan önce kuruyemiş, kurumeyve yedim. akşam saatlerinde daha güçlü beslendim. hatta gece atıştırdığım oldu.
ha bir de son bir tavsiye, sigara içiyorsanız bırakın.