• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı kilo alma

missspock

Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2012
23
0
16
Eskişehir
Merhaba arkadaşlar, çok uzun yıllar boyunca zayıflık sorunum oldu. daha ortaokula giderken bile yıllarca 30 kilo olduğumu annemin beni götürmediği doktor kalmadığını biliyorum. lisedeyken 47 kilo oldum, üniversitenin ilk yıllarında ise 62 ye kadar çıktım. şimdi 1.77 boyunda 55 kiloyum. ideali buldum sayılır, üstelik kiloları yağ olarak almadan. ama bu hiçbir ilaç sayesinde olmadı. doktor, diyetisyen tavsiyeleri, spor, sağlıklı beslenme ve bir iki püf nokta.şimdi size bunlardan bahsedeyim.

--öncelikle kilo almak istiyorsanız, yağlı hamurişlerine tatlılara saldırmayın.her besin grubundan yeterince beslenmeye çalışın.

--metabolizma hızı gündüzleri daha hızlı çalısırken, akşam saatlerinde yavaşlamaya başlar. bunun anlamı akşam saatlerinde tüketilen besinlerin kiloya dönüşmesinin daha kolay olacağıdır.

--egzersiz yapmak iştahın açılmasına yardımcıdır. ayrıca egzersiz yaparak kilo almak yağlanma olmadan kilo artışını sağlar.

--erken kahvaltı saatlerinden önce kalorisi yüksek, bir besin tüketin. örneğin; sizin için bazı besinlerin kalorini yeniden buldum.
100 gr baldaki kalori miktarı 315tir.
100 gr ceviz 650
100 gr fındık 635
100 gr kuru kayısı 300
100 gr şam fıstığı 595
100 gr badem 600
100 gr üzüm pekmezi 290
100 gr soya fasülyesi 400
mesela ben her kahvaltıdan önce ağzıma bir iki fındık ceviz badem atardım. hatta öyle ki alışkanlık olduğundan evimde şimdi mutfağımda hep kuru kayısı, bal, ceviz elimin altında durur, yemeklerden kahvaltılardan önce aç karna yerim.

--bol proteinli yiyecekler tüketin.(kahvaltınızdan sütü, yumurtayı eksik etmeyin.)

--yemek yerken su içmeyin. hem sizi şişirerek yiyebileceğiniz miktarı azaltır, hem de yemekle su içilmesi tamamen kilo alma karşıtı bir davranıştır.

evet benden bu kadar. ben tabii ki hepsini yapamadım uzun süre ama, sütü yumurtayı eksik etmedim, kahvaltıdan önce kuruyemiş, kurumeyve yedim. akşam saatlerinde daha güçlü beslendim. hatta gece atıştırdığım oldu. :D ha bir de son bir tavsiye, sigara içiyorsanız bırakın.

ya benımde oglum cok zayıf bu dedıklerınız hemn hemen hepsını yapıyorum ona tek sorun aksam saatlerınde yemek yedıremıyorum acab agece sutune ne katsam kılo ladırı bır onerınız var mı

ya benımde oglum cok zayıf bu dedıklerınız hemn hemen hepsını yapıyorum ona tek sorun aksam saatlerınde yemek yedıremıyorum acab agece sutune ne katsam kılo ladırı bır onerınız var mı

oğlunuz bir yaşında sanırım, o yüzden inek sütü de içebilir. aç değilse, istemiyorsa akşam saatlerinde yemek yedirmek için çok zorlamayın. 3 ana öğün ve sağlıklı ara öğünler vermeye dikkat edin. örneğin bir bardak sütüne yarım yemek kaşığı bal ya da bir yemek kaşığı pekmez ekleyebilirsiniz.

benimde oğlum var hergün ceviz,badem,fıstık,tahin-pekmez,süt vs yiyip içmesine rağmen
hiç kilolu olamadı.şimdi pek umursamıyorum ama küçükken çok takıyordum.
sanırım bunlardan az yediği için alamıyor.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, çok uzun yıllar boyunca zayıflık sorunum oldu. daha ortaokula giderken bile yıllarca 30 kilo olduğumu annemin beni götürmediği doktor kalmadığını biliyorum. lisedeyken 47 kilo oldum, üniversitenin ilk yıllarında ise 62 ye kadar çıktım. şimdi 1.77 boyunda 55 kiloyum. ideali buldum sayılır, üstelik kiloları yağ olarak almadan. ama bu hiçbir ilaç sayesinde olmadı. doktor, diyetisyen tavsiyeleri, spor, sağlıklı beslenme ve bir iki püf nokta.şimdi size bunlardan bahsedeyim.

--öncelikle kilo almak istiyorsanız, yağlı hamurişlerine tatlılara saldırmayın.her besin grubundan yeterince beslenmeye çalışın.

--metabolizma hızı gündüzleri daha hızlı çalısırken, akşam saatlerinde yavaşlamaya başlar. bunun anlamı akşam saatlerinde tüketilen besinlerin kiloya dönüşmesinin daha kolay olacağıdır.

--egzersiz yapmak iştahın açılmasına yardımcıdır. ayrıca egzersiz yaparak kilo almak yağlanma olmadan kilo artışını sağlar.

--erken kahvaltı saatlerinden önce kalorisi yüksek, bir besin tüketin. örneğin; sizin için bazı besinlerin kalorini yeniden buldum.
100 gr ceviz 650
100 gr fındık 635
100 gr kuru kayısı 300
100 gr şam fıstığı 595
100 gr badem 600
100 gr üzüm pekmezi 290
mesela ben her kahvaltıdan önce ağzıma bir iki fındık ceviz badem atardım. hatta öyle ki alışkanlık olduğundan evimde şimdi mutfağımda hep kuru kayısı, bal, ceviz elimin altında durur, yemeklerden kahvaltılardan önce aç karna yerim.

--bol proteinli yiyecekler tüketin.(kahvaltınızdan sütü, yumurtayı eksik etmeyin.)

--yemek yerken su içmeyin. hem sizi şişirerek yiyebileceğiniz miktarı azaltır, hem de yemekle su içilmesi tamamen kilo alma karşıtı bir davranıştır.

evet benden bu kadar. ben tabii ki hepsini yapamadım uzun süre ama, sütü yumurtayı eksik etmedim, kahvaltıdan önce kuruyemiş, kurumeyve yedim. akşam saatlerinde daha güçlü beslendim. hatta gece atıştırdığım oldu. :D ha bir de son bir tavsiye, sigara içiyorsanız bırakın.

canım hangi egzersizleri yaptın ben kilo istesem alırım fakat göbek ve basen bölgesine gidiyo orantısız bi vucut ortaya çıkıyo bu yüzden spor yaparak almak istiyorum

öncelikle bir spor salonuna yazılmanı tavsiye ederim. ben bir süre gittim ama sonra işten okuldan vaktim olmadı. hem spor salonlarında eğitmenler dengeli kilo almanı ve şekillenmeni sağlıyor. eğer ki vaktin yoksa, mekik çek. mekik çok önemli ve düzene oturttuğun zaman çok etkili. her sabah erken kalkıp mekik çekmelisin. basene de gidiyor diyorsan, ayaktayken bacaklarını biraz açıp yanlara esneme hareketi yapabilirsin. baseni sıkıştırır, yağ oluşmasını engeller varsa yağ yakarsın. :)

çok teşekkür ederim canım bende okul falan derken vakit bulamıyorum yurtta kalıyorum spor salonumuz varr artık kendi çabalarımla bişiyler yapmaya çalışıcam artık :))

100 gr ceviz 650
100 gr fındık 635
100 gr kuru kayısı 300
100 gr şam fıstığı 595
100 gr badem 600
100 gr üzüm pekmezi 290

ben 20 yaşındayım boyun 1.63 ve kilom 44. iki kez diyetisyene gittim ancak verilen listeleri düzenli uygulamadım,uygulayamadım çünkü iştah sorunum var sabahları kahvaltı bile yapmak istemiyorum.lise dönemimde 49 kiloydum aslında çok de memnundum ama sınav dönemleri stresten düzensiz yemekten öğün atlamaktan zayıfladım birden ve kilo alamıyorum....

Back