• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı Hamurişleri :)

gzdem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2012
694
0
46
Tekirdağ
Merhaba Arkadaşlar;

Yeni evliyim ve karıkoca yemek kültürümüz fazlaca gelişmiş :) Yemeyi içmeyi çok seviyoruz ancak takdir edersiniz ki buna bağlı olarak kilolar baş göstermeye başlıyor..

Yeni evli olmanın verdiği de evimde şunu da yapayım bunu da yapayım derdi ile sardım hamurişlerine :)

Bugün düşündüm ki tamam madem yemeden olmuyor bari sağlık için zararlı olmayanlarını (az zararlı diyelim) yapmaya başlayayım.

Bende sizler de bulduğumuz daha sağlıklı hamur işi tariflerini bu topikte paylaşalım istedim. Mesela farklı unlar ile diyet kurabiyeler falan yapılabiliyor. Ancak hangi unu/malzemeyi kullanmak daha sağlıklıdır karar veremedim. Bu konuda desteklerinizi bekliyorum :16:

sağlıklı derken hamurişi sonuçta ama benim sevdiğim bikaç tarif var diğerlerinden daha masum.yazayım istersen yaparsın.
mozaik pasta:
(bunu çiğ yumurtayla yapıyorlar çok iğrenç ben yumurtasızını buldum ama tam ölçü veremicem çünkü ben ölçüyle yapmıyorum)
1 küçük petibörü robottan geçir
2 ya da 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı ekle
kakao_göz kararı_
1 veya 1buçuk çay bardağı toz şeker_tadına bakarsın ekledikçe_
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
dövülmüş fındık
karıştırıp hamur kıvamına getir.sonra elinle piramit üçgen şekli verip buzdolabi poşeyle sarıp buzlağa at

elmalı kurabiye
hamuru:1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağından çok az fazla sıvı yağ
kabartma tozu
aldığı kadar un
içi:2 rendelenmiş elme
2 yemek kaşığı şeker
1/2 çay kaşığı tarçın
ceviz içi
hamurun içine bu harçtan koy 180 derece fırında üstü pembeleşene kadar pişir soğuyunca üstüne pudra şekeri serp ve afiyetle ye.
bu tarifin iyi yanı yumurta ve margarin olmaması.
ben evime asla margarin sokmuyorum da:)

pırasalı kek(adı itici gelebilir ama çok lezzetli eşim bile yediğine göre pırasa tadı gelmiyor demektir)
1 havuç
2 pırasa kavrulacak az yağda.

1 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
rende beyaz peynir
2 yumurta
2 su bardağı mısır unu
1/2 çay bardağı sıvı yağ
tuz
kabartma tozu

aynı kek yapar gibi yapacaksın soğuyunca içine pırasalı karışımı koy.en son unu ve kabartma tozunu.sonra fırında pişir ve ye:)
aynısının patateslisini de yapıyorlar patatesi çiğden koyarak.

valla aklıma geldikçe yazarım benden bu kadar:)

doğru diyorsunuz kızlar hamur işinin sağlıklısı olmaz ama orda burda okuyorum. Tam tahıllı buğday unundan kepek unundan yapılınca diyette olanlar bile yiyebiliyor diye :21: Bu sebeple biraz araştırayım dedim ama güvenemedim tariflere de ne kadar doğrudur..

Deneyen varsa öğrenmek istedim

sağlıklı derken hamurişi sonuçta ama benim sevdiğim bikaç tarif var diğerlerinden daha masum.yazayım istersen yaparsın.
mozaik pasta:
(bunu çiğ yumurtayla yapıyorlar çok iğrenç ben yumurtasızını buldum ama tam ölçü veremicem çünkü ben ölçüyle yapmıyorum)
kakao_göz kararı_
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
dövülmüş fındık
karıştırıp hamur kıvamına getir.sonra elinle piramit üçgen şekli verip buzdolabi poşeyle sarıp buzlağa at

elmalı kurabiye
kabartma tozu
aldığı kadar un
2 yemek kaşığı şeker
1/2 çay kaşığı tarçın
ceviz içi
hamurun içine bu harçtan koy 180 derece fırında üstü pembeleşene kadar pişir soğuyunca üstüne pudra şekeri serp ve afiyetle ye.

pırasalı kek(adı itici gelebilir ama çok lezzetli eşim bile yediğine göre pırasa tadı gelmiyor demektir)
1 havuç

1 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
rende beyaz peynir
2 yumurta
2 su bardağı mısır unu
1/2 çay bardağı sıvı yağ
tuz
kabartma tozu

aynı kek yapar gibi yapacaksın soğuyunca içine pırasalı karışımı koy.en son unu ve kabartma tozunu.sonra fırında pişir ve ye:)

Teşekkür ederim canım ellerine sağlık :16:

mozaik pasta:
kakao_göz kararı_
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
dövülmüş fındık

elmalı kurabiye
kabartma tozu
aldığı kadar un
2 yemek kaşığı şeker
1/2 çay kaşığı tarçın
ceviz içi

1 havuç

1 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
rende beyaz peynir
2 yumurta
2 su bardağı mısır unu
1/2 çay bardağı sıvı yağ
tuz
kabartma tozu

Bu arada günlerdir pırasalı kek tarifi arıyordum nette. İlaç gibi geldi tarifin deneyeceğim hemen :46:

Bu arada günlerdir pırasalı kek tarifi arıyordum nette. İlaç gibi geldi tarifin deneyeceğim hemen :46:

benim eşim de pırasa yemiyordu bu tarifi seviyor kim yese çok hoşuna gitti ve pırasa olduğunu anlamadı:)
buarada pırasayı incecik kıyıp havucu rendele az yağda kavur ılıyınca hamuruna ekle olur mu...
yapınca yazarsın:34:

Yaptığım gibi yazacağım ama eşim pek yemek seçmez kıvamı da tutturursam tamamdır :21:

sebzeli kek yapabilirsiniz.sağlıklı diğer keklere göre bence en azından sebze alıyorsun.ıspanaklı kek yapabilirsiniz,sebzeli kek şöyle oluyor normal kek malzemeleri içine bir parça beyaz peynir,1 kaşık çörekotu,biraz dereotu,maydanoz,yeşil sogan,kabak,patates küp küp doğrayıp koyuyorsunuz isterseniz cevizde koyabilirsiniz.bu malzemeler karısınca en azından un kısmı azalmıs oluyor.aklıma bu geldi.cok lezzetli oluyor çayın yanında..fırında kabak mücver yapabilirsiniz...

sebzeli kek yapabilirsiniz.sağlıklı diğer keklere göre bence en azından sebze alıyorsun.ıspanaklı kek yapabilirsiniz,sebzeli kek şöyle oluyor normal kek malzemeleri içine bir parça beyaz peynir,1 kaşık çörekotu,biraz dereotu,maydanoz,yeşil sogan,kabak,patates küp küp doğrayıp koyuyorsunuz isterseniz cevizde koyabilirsiniz.bu malzemeler karısınca en azından un kısmı azalmıs oluyor.aklıma bu geldi.cok lezzetli oluyor çayın yanında..fırında kabak mücver yapabilirsiniz...

Çok teşekkür ederim bunu da deneyeceğim. Değişik fikirler tarifler çok güzel :16:

elmali kurabiye dikkatimi çekti bi ara denemek istiyorumm:56:
elmanin girdigi hersey cok lezzetli oluyo zaten yaa. ama elma suyu hariç:1:

Beyaz un değilde arada tam buğday unuyla yapılan yemeklerden zarar gelmez

Merhaba Arkadaşlar;

Yeni evliyim ve karıkoca yemek kültürümüz fazlaca gelişmiş :) Yemeyi içmeyi çok seviyoruz ancak takdir edersiniz ki buna bağlı olarak kilolar baş göstermeye başlıyor..

Yeni evli olmanın verdiği de evimde şunu da yapayım bunu da yapayım derdi ile sardım hamurişlerine :)

Bugün düşündüm ki tamam madem yemeden olmuyor bari sağlık için zararlı olmayanlarını (az zararlı diyelim) yapmaya başlayayım.

Bende sizler de bulduğumuz daha sağlıklı hamur işi tariflerini bu topikte paylaşalım istedim. Mesela farklı unlar ile diyet kurabiyeler falan yapılabiliyor. Ancak hangi unu/malzemeyi kullanmak daha sağlıklıdır karar veremedim. Bu konuda desteklerinizi bekliyorum :16:

Öncelikle yeni evlenmişsin mutluluklar dilerim, darısı başıma :) benim evde sık yaptığım hafif bir kek tarifi var, paylaşmak istedim.

otlu kek

3 yumurta
1 bardak yoğurt
1 kase rendelenmiş yağlı peynir (ya da sen hangisini istersen )
1 fincan (kahve fincanı) sıvıyağ
yarım kase maydanoz
yarım kase dere otu
1.5 su bardağı beyaz un
1.5 su bardağı kepek unu (un tercihini kendine göre yapabilirsin )
tuz, 2 paket kabartma tozu

yapılışı normal kek gibi :) ayrıca ben bu hamuru muffin kaplarına koyuyorum, sen istersen kek kalıbına da koyabilirsin. Beğenirsin umarım.

kızlar çok güzel tarifler paylaşmışsınızzz. Ellerinize sağlık ne diyim ;) hamileyim zaten canımı çektirdiniz... yeni gördüm bu başlığı valla en kısa zamanda deneyeceğim..

BU arada evliliğin ilk zamanlarında kilo almamak imkansız gibi birşey!!! ama yine de ucunu fazla kaçırmamak lazım sonra çok uğraşıyorsunuz benden söylemesi ;)

Back