• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sağlıklı beslenme :(

Jasminium84

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
31 Ekim 2013
21.388
71.808
798
40
kızlar konumu yanlış yere açmıyorum inanın bu bana dert oldu ve olacak belli ki :KK43:
genç kızken ve ilk evlendiğimde de bir beslenme düzenim yoktu sadece bol bol meyve yerdim o da bana yeterdi ve çok nadir hastalanırdım hastalansam da yataklara düşmeden iki güne toparlardım
ama ne olduysa hamilelikten sonra oldu
vücudum inanılmaz güçsüzleşti
direncim zayıfladı
ufacık bir üşüyeyim ertesi güne yataklara düşecek kadar hasta oluyorum
bu sene hastalıktan gözümü açamadım işin kötüsü ben hastalanınca kızım ortada kalıyor en çok da ona üzülüyorum :KK43:
ve kendime yeni beslenme düzeni oluşturmak istiyorum vücuduma eski direncini kazandıracak beni kuvvetlendirecek şeyler yiyip içmek kısacası sağlıklı beslenmek istiyorum ama ne yemem gerekiyor inanın bilmiyorum çünkü 31 yaşındayım 31 senedir düzgün beslenmedim (bebekken de çok iştahlı değilmişim)
şimdi bana yol gösterin ne yemem gerekiyor ne yememem gerekiyor
kuruyemişlerden ne sağlıklı ne sağlıksız
sebzeyi nasıl tüketmem gerekiyor hadi tecrübeli arkadaşlar bana bi el atıverin ya

Ilk ıs bır doktora gıdın kan degerlerınıze baktırın, vıtamın eksıklıgı yada kansızlık vs olabılır bagısıklıgınızı dusuren..
Sonra doktorda uygun gorurse gunluk 1 adet multıvıtamın takvıyesı alın..
Her gun en azından bır bardak sut ıcın, meyveyı ve sebzeyı eksık etmeyın gunluk menunuzden ama muhakkak proteın veren et turevlerını de yıyın...
Bol bol su ıcın..
Tatlı, hamur ısı, abur cuburu cıkarın hayatınızdan...
Yemeklerı kızartma turevı degılde, sulu yemek yada ızgara vs tuketın..

Sadece zayıflamak için değil, düzenli, sağlıklı beslenmek için de diyetisyene gidilebilir. Bir doktora gitmenizi öneririm. Önce kan değerlerinize bakılır, hangi besin gruplarından ne kadar almanız gerektiği tespit edilir filan, en doğrusu bu olur. Belki vitamin takviyesi verir.

Çok klasik tavsiyeler verebilirim. Mesela sabah sofranızdan yumurtayı, zeytini, domates, salatalık, biberi, pekmezi eksik etmeyin. Elbette ölçülü yemek lazım. Hamileyken diyetisyenim bana haftada 3 öğün ızgara et, 3 öğün baklagil, geri kalan öğünlerde de zeytinyağlı sebze yemekleri vermişti. Her öğünde mutlaka salata var. Doğumdan sonra da aynı düzende beslenmeye devam ediyorum, kilo almadığım gibi veriyordum da. Et yemeklerinin yanında ayran ve yoğurt tüketmeyin, demir emilimini azaltır. Demir eksikliği, yorgunluk, halsizlik yapar. Bunun yerine etin yanında salata yiyin. Mutlaka ara öğünleriniz olsun. Şuan emziriyorsanız inek sütü içemezsiniz, normalde ara öğünlerde 1 meyve+1 bardak süt vermişti doktorum. Süt yerine 2 ceviz ya da 8-10 badem&fındık yiyebilirsiniz. Meyveyi tek başına tüketirseniz daha çabuk acıkırsınız, kuruyemişlerle, tahıllarla birlikte yemek gerekiyor...vs

Ilk ıs bır doktora gıdın kan degerlerınıze baktırın, vıtamın eksıklıgı yada kansızlık vs olabılır bagısıklıgınızı dusuren..
Sonra doktorda uygun gorurse gunluk 1 adet multıvıtamın takvıyesı alın..
Her gun en azından bır bardak sut ıcın, meyveyı ve sebzeyı eksık etmeyın gunluk menunuzden ama muhakkak proteın veren et turevlerını de yıyın...
Bol bol su ıcın..
Tatlı, hamur ısı, abur cuburu cıkarın hayatınızdan...
Yemeklerı kızartma turevı degılde, sulu yemek yada ızgara vs tuketın..
evet aslında en doğrusu en kısa zamanda bi doktora görünmek, ilk işim bu olacak

etle hiç aram yok yiyemiyorum bi lokmacık yesem bütün gün ağzıma tadı geliyor gibi hissediyorum :KK43:
onun yerine koyabileceğim ne olabilir ki
sütü annemde söylüyor hatta artık kızıyor ama onu kutu sütleri içebiliyorum dışarıdan alınan sütü içemiyorum çok kokuyor kutu sütler de sağlıklı mı bilmiyorum, sizce?
evet en büyük hatam abur cubur tamamen çıkarmam gerek inşallah başaracağım

Sadece zayıflamak için değil, düzenli, sağlıklı beslenmek için de diyetisyene gidilebilir. Bir doktora gitmenizi öneririm. Önce kan değerlerinize bakılır, hangi besin gruplarından ne kadar almanız gerektiği tespit edilir filan, en doğrusu bu olur. Belki vitamin takviyesi verir.

Çok klasik tavsiyeler verebilirim. Mesela sabah sofranızdan yumurtayı, zeytini, domates, salatalık, biberi, pekmezi eksik etmeyin. Elbette ölçülü yemek lazım. Hamileyken diyetisyenim bana haftada 3 öğün ızgara et, 3 öğün baklagil, geri kalan öğünlerde de zeytinyağlı sebze yemekleri vermişti. Her öğünde mutlaka salata var. Doğumdan sonra da aynı düzende beslenmeye devam ediyorum, kilo almadığım gibi veriyordum da. Et yemeklerinin yanında ayran ve yoğurt tüketmeyin, demir emilimini azaltır. Demir eksikliği, yorgunluk, halsizlik yapar. Bunun yerine etin yanında salata yiyin. Mutlaka ara öğünleriniz olsun. Şuan emziriyorsanız inek sütü içemezsiniz, normalde ara öğünlerde 1 meyve+1 bardak süt vermişti doktorum. Süt yerine 2 ceviz ya da 8-10 badem&fındık yiyebilirsiniz. Meyveyi tek başına tüketirseniz daha çabuk acıkırsınız, kuruyemişlerle, tahıllarla birlikte yemek gerekiyor...vs
yazdıklarınızı okuyunca ne kadar eksik beslendiğimi fark ettim :(
hatta hamileliğimde bile :(:(:(
emzirmiyorum artık süt içebilirim
ama et yerine başka bişe koymak istiyorum et bana çok kötü geliyor yiyemiyorum yesem de kötü tat kalıyor ağzımın içinde hep

Et yerine en çok yeşil mercimek ve soya fasulyesi tavsiye ediliyor benim bildiğim. Bence vegan mutfaklarını araştırın. Proteini başka hangi besinlerden alıyorlarmış öğrenirsiniz böylece.

Et yerine en çok yeşil mercimek ve soya fasulyesi tavsiye ediliyor benim bildiğim. Bence vegan mutfaklarını araştırın. Proteini başka hangi besinlerden alıyorlarmış öğrenirsiniz böylece.
evet siz deyince anımsar gibi oldum soya fasulyesini
bi araştırayım teşekkür ederim

Demir
D vitamini
B12 bu üçü çok önemli öncelikle kan tahlili yaptır, sağlıklı beslenmeye gelirsek, kızartma hamurisi ekmek ve her türlü tatlıyı hayatından çıkar, mevsiminde sebze meyve tüket, fermente gıdalara ağırlık ver, sirke turşu kefil gibi, kuruyemişin her türlüsünü yiyorum ben bolca, ara öğünüm yok hatta 2 öğün beslenmeye geçmeye çalışıyorum

Her sebze-meyve ve balığı zamanında yersen faydalıdır.Bu mevsimde domates yersen zararlı olur faydalı değil.Yazdan yapılan konserve ya da kurutmadan bahsetmiyorum.Mevsiminde ne buluyorsan onu ye.Ayrıca illa bir doktora git.
bu hataya da çok sık düşüyorum
ne bulursam mevsimine bakmadan yiyorum
evet doktor şu an ilk sırada
perşembe kızımı götürecektim kendime de randevu alacağım bakalım ne çıkacak

Demir
D vitamini
B12 bu üçü çok önemli öncelikle kan tahlili yaptır, sağlıklı beslenmeye gelirsek, kızartma hamurisi ekmek ve her türlü tatlıyı hayatından çıkar, mevsiminde sebze meyve tüket, fermente gıdalara ağırlık ver, sirke turşu kefil gibi, kuruyemişin her türlüsünü yiyorum ben bolca, ara öğünüm yok hatta 2 öğün beslenmeye geçmeye çalışıyorum
bildiğin hayatından çıkar dediğin şeylerin bağımlısı olmuşum yemeden bir gün geçirmiyorum neredeyse :(
bi an önce bu alışkanlıktan vazgeçmem gerekiyor yerine kuruyemiş meyve koyabilirsem süper olacak

Demir
D vitamini

senin telin kefire gıcığı var sanırım:KK70:

et yerine yeşil mercimek.. mevsiminde tüketin birde herşeyi..bende çoğunlukla otçul beslenirim ama kışın salatalık domates taze fasulye vs yemem bu hormonlu gıdaların vücut direncini düşürdüğüne inanıyorum..

evet aslında en doğrusu en kısa zamanda bi doktora görünmek, ilk işim bu olacak

etle hiç aram yok yiyemiyorum bi lokmacık yesem bütün gün ağzıma tadı geliyor gibi hissediyorum :KK43:
onun yerine koyabileceğim ne olabilir ki
sütü annemde söylüyor hatta artık kızıyor ama onu kutu sütleri içebiliyorum dışarıdan alınan sütü içemiyorum çok kokuyor kutu sütler de sağlıklı mı bilmiyorum, sizce?
evet en büyük hatam abur cubur tamamen çıkarmam gerek inşallah başaracağım

Et yıyemıyorsanız baklıyat ozellıkle yesıl mercımek yıyebılırsınız ve yumurta proteın ıcın, sutu ıcınde nasıl oldugu fark etmez, abur cuburu kesınlıkle atın hayatınızdan... ;)

et yerine yeşil mercimek.. mevsiminde tüketin birde herşeyi..bende çoğunlukla otçul beslenirim ama kışın salatalık domates taze fasulye vs yemem bu hormonlu gıdaların vücut direncini düşürdüğüne inanıyorum..
salatalıksız bir mevsim düşünemiyorum :( ya da portakalsız
işte böyle böyle hormonlu bir sürü şey yemiş oluyorum sağlıklı olduğunu zannederek
buna da dikkat edeceğim artık
hatta kızıma da yedirmeyeceğim ona da yazık ya şu yaşında hormon alıyor :(

salatalıksız bir mevsim düşünemiyorum :KK43: ya da portakalsız
işte böyle böyle hormonlu bir sürü şey yemiş oluyorum sağlıklı olduğunu zannederek
buna da dikkat edeceğim artık
hatta kızıma da yedirmeyeceğim ona da yazık ya şu yaşında hormon alıyor :KK43:

oy yedirmeyin kuzuya tabiki.. ben eve sokmuyorum çocuklarıda bilinçlendirdim bu konuda ..

bildiğin hayatından çıkar dediğin şeylerin bağımlısı olmuşum yemeden bir gün geçirmiyorum neredeyse :KK43:
bi an önce bu alışkanlıktan vazgeçmem gerekiyor yerine kuruyemiş meyve koyabilirsem süper olacak

Meyvede de aşırıya kaçmamak lazım

Gene kefil yazmış zalım :KK45:

oy yedirmeyin kuzuya tabiki.. ben eve sokmuyorum çocuklarıda bilinçlendirdim bu konuda ..
anne bilinçsiz olunca :(
tabii kızımı daha düzgün beslemeye çalışıyorum o kadar bilinçsiz değilim ama o da benden ne görüyorsa onu yapıyor taklitçi sıpa :D
zaten en çok da onun için kendimi düzene sokmak istiyorum
yazık ya çocuğun da nevri dönecek bu anneme ne oluyor diye :D

Back