Sağlıklı beslenme-Kilo verme ilişkisi

monarosa1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2013
17
0
36
İstanbul
Kızlar bende aranızda uzun zamandır paylaşımları takip ediyodum. Sırayla tüm bölümleri dolaştım, sorunlarınızı okudum yeri geldi güldüm, yeri geldi üzüldüm.

Yaşım daha ufak 19 yaşımı doldurmak üzereyim ne annelikle ne de estetikle(henüz) işim olmadığı için yorum filan yapamadım :)

Size bildiğim ve uyguladığım tüm beslenme şemalarını açıklıcam, umarım faydalı olur :)

Şimdi kızlar benim boyum 1 75 ve 68 kiloyum. Size nasıl yemek yemeniz gerektiğini hangi besinlerin kas, hangilerinizin yağa çevrildiğini nasıl spor yapmanız gerektiğini açıklayacağım.

Kahvaltıda mutlaka karbonhidrat ağırlıklı yemelisiniz. Yani 2-3 dilim ekmek tüketilmeli. hangi yaşta olursanız olun süt kemikleriniz ve özellikte süt veren anneler için çok gerekli. Süt bulamazsanız kalsiyum deposu olan peynir yiyin ama mutlaka yiyin bal, pekmez inanılmaz birer yenileyici ve enerji kaynağıdır sevmeseniz bile az az tüketmelisiniz kahvaltılarda. Ekmek üstü yağları tercih etmem, onun yerine köyden tereyağı getirtirim, buna imkanı olmayanlar marketlerde tereyağı bulabilirler. yağ tüketirken dikkat etmeniz gereken husus şu: kahvaltıda alacağınız yağ sizin vücudunuzun gereksinim duyduğu yağlardan değildir ve genelde doymuş(zararlı) yağlardan oluşurlar.

Öğle yemeklerine gelirsek mutlaka çorba içmeye çalışın, ama fazla olmasın. Sıcak çorba özellikle mideyi rahatlatır ve çabuk doymasını sağlar. Ekmek yeyemeye çalışın yersenizde en fazla bir dilim. Yemek yapıcaksanız sebzeli olmasına dikkat edin günlük vitamininizi alın :) Eğer çorba içtiyseniz pilav-makarna yemeyin aşırı karbonhidrat almış olursunuz, direk yağa çevirir aman Salata tüketmeye çalışın ve yavaş yavaş yemek yiyin :)

Akşam yemeğinde ise dilerseniz çorba dilerseniz direk ana yemekle başlayın. Durumu müsait olanlar mutlaka etli yemek yapsın akşamları, vücudunuz geceleri yapım durumunda olduğundan etteki proteinler sizin yenilenmenizi ve güçlü kalmanızı sağlar :) Mutlaka yoğurt yiyin o olmazsa gece süt için çok önemli :) Kesinlikle ama kesinlikle saat 8 den sonra akşam yemeği yemeyin, yediklerinizi yakamayacağınız için vücudunuz onları yağa çevirir, sağlıklı beslenelim derken gümbürtüye gitmeyelim Eğer saat 8 den sonrada acıkırsanız sadece yoğurt veya salata yiyin :)

Bu öğünler ana öğünler :) Bunlara aralarda ekleyebilirsiniz, mesela öğlen ve akşam arasına saat 5 gibi alırsınız önünüze ton balığınızı veya bi tabak makarnanızı yersiniz :)

Günde en az 2,5 litre su için. mutfağa koyun bi sürahi su, o suyu öğlene kadar bitirin akşama kadar da bi tane bitirin tamam :) Bu sizin sindirim sisteminizi düzenlicek, derinizi yumuşatıp nemlendirecek ve su kaybınızı dengeleyecektir :)

Ayrıca olabildiğince hareketli olmaya çalışın, ev işleri çok yoruyo bide spor mu yapçaz diyip kıçınızı devirmeyin bakem

Biliyorum buna asla evet diyemeyeceksiniz ama kolayı evinize sokmayın :) İçinde bir sürü koruyucu ve tatlandırıcı madde var. Buda sindirim sistemini acayip yoruyor. Karbondioksit ve asitleri yüzünden de midenin salgıladığı öz bozuluyor ve yediğimiz yemeklerden verim alamıyoruz yediğimiz gibi sindirilemeden çıkıyorlar afedersiniz

Ben tatlıyı hayatımdan sildim. baklavaydı oydu buydu şuydu. Sadece çikolata oda fazla olmamak kaydıyla Sizde yavaş yavaş azaltın tatlı yemeyi :)

Bu söylediklerimi bi kaç hafta deneyin, sizde göreceksiniz işe yarayacaktır :)

Bunlar şuan aklımda olanlar kızlar, hiç hazırlık filan yapmadım Eğer sorununuz olursa bu başlık altında sorabilirsiniiz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…