Doğuma Hazırlık sağlıklı bebek doğurma-büyütme rehberi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

pogacaayak

2012- ∞
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2011
8.838
1.110
148
merhaba sevgili anne adayları ve anneler:3:

21. yüzyıl insanının tipik özelliklerinden biri haline gelmeye başlayan sağlıklı yaşama tutkusu bebek konusunda da kendini gösteriyor. nerdeyse her yanımızdan güvensizlik akıyor, kullandığımıza yediğimize içtiğimize güvenemiyoruz. bu zamanın getirdiği şartlar maalesef...
bir ürün kullanıyoruz, çok da güveniyoruz; sonra bir öğreniyoruz ki içinde bilmem ne maddesi varmış ve çok zararlıymış.
bir şey yiyoruz çok beğeniyoruz, sonra bakıyoruz haberlerde çıkıyor, içinde bilmem ne bulunmuş. nasıl şartlarda hazırlanmış...
artık kendi bahçesini oluşturan, kendi ekmeğini yapan şehir insanı daha çok.

şimdilik anneliği düşünmek aklımın ucunun kıyısından geçmiyor; ama doğumu yaklaşan bir ablam var :31: ona bir şeyler almaya çalışırken çok geriliyorum, çünkü sağlıklı ürün takıntısı bende de var.
bebekleri konusunda hassas annelere sesleniyorum, yoksa içinde sls yi gördüğü halde dalin kullanan annelere seslenmiyorum. biliyorum ki sitede çok dikkatli yaşayan ve çocuklarını yaşatan anneler var :16:

sizlerden isteğim bebeğe neyi nerden almalıyız, neye dikkat etmeliyiz? doğum öncesi ve sonrası.
örneğin biberon, termometre, giysiler, emzik, şampuan, mamalar, sebze çorbası hazırlama, yiyeceği yoğurt vs vs...
mazur görün ki benim aklıma fazla çeşit gelmiyor.

lütfen uzun araştırmalar sonucu oluşan bilgilerinizi paylaşın ki bizler de nasiplenelim :31:

Konu hayırlı olsun :nazar:
Umarım guzel paylaşımlarda bulunuruz.

teşekkürler yader11 :16:
ben de sağlıklı bebek yetiştirmeyle ilgili öğrendiğim şeyleri burdan paylaşacağım inşallah :16:

şimdi ben burda bebeğe alınacak belli başlar eşyalar listesi buldum arkadaşlar ve bebek küveti aklıma takıldı:44: acaba bu her telden satış yapan yerlerde satılan plastik küvetlerde bpa var mıdır :53: nasıl bir şey alsak ki :44:

Son düzenleme:
braun 4520 ateş ölçeri almış bulunuyorum. umarım yeğenim için doğru kararı vermişimdir :55:

Umarım tercihiniz yerinde olmuştur.gule gule kullansın ablanız...

Ben temassiz kullanmadım hic genellikle
Bazi hastanelerde karşılaşmıştım. Hoşuma gitmişti.oldukca steril.
Ama dedigim gibi ben kulaktanolcer kullandığım icin fazlaca ne urunle ne de markasıyla ilgili yorum yapamiycam.

Umarım tercihiniz yerinde olmuştur.gule gule kullansın ablanız...

Ben temassiz kullanmadım hic genellikle
Bazi hastanelerde karşılaşmıştım. Hoşuma gitmişti.oldukca steril.
Ama dedigim gibi ben kulaktanolcer kullandığım icin fazlaca ne urunle ne de markasıyla ilgili yorum yapamiycam.

temassızlar çevre ısısından da çok etkileniyormuş. o sebepten ben de kulaktan ölçer aldım yeğenime :55:

teşekkürler yader11 :16:
ben de sağlıklı bebek yetiştirmeyle ilgili öğrendiğim şeyleri burdan paylaşacağım inşallah :16:

şimdi ben burda bebeğe alınacak belli başlar eşyalar listesi buldum arkadaşlar ve bebek küveti aklıma takıldı:44: acaba bu her telden satış yapan yerlerde satılan plastik küvetlerde bpa var mıdır :53: nasıl bir şey alsak ki :44:

Rica ederim.

Ben istanbulda bebek malzemesi toptancısında bebek kuvetlerini paketlediklerini gormuştum.
'Nereye gidiyor bu kadar kuvet? ' diye sorduğumda ünlü bir bebek markasının her zaman kendilerinden alışveriş yaptığını ve üzerine kendi markalarını yazdıklarını söyledi. Sok oldum:53:

günaydın :3:

anlaşılan bebeğini sağlıklı büyütmek için çabalayan arkadaşlarımız buralarda yok ya da henüz görmediler :44:
bebişe ilk biberonu silikon uçlu, cam, 125 ml aldık, 0 bpa lı :)
anne adaylarına ve taze annelere bpa dan sakınmalarını, silikon meme uçları ve emzik uçları kullanmalarını şiddetle tavsiye ediyorum. zararları için nette araştırma yapabilirsiniz.

günaydın :3:

anlaşılan bebeğini sağlıklı büyütmek için çabalayan arkadaşlarımız buralarda yok ya da henüz görmediler :44:
bebişe ilk biberonu silikon uçlu, cam, 125 ml aldık, 0 bpa lı :)
anne adaylarına ve taze annelere bpa dan sakınmalarını, silikon meme uçları ve emzik uçları kullanmalarını şiddetle tavsiye ediyorum. zararları için nette araştırma yapabilirsiniz.

Merhaba hayırlı olsun yeğeniniz...
Ben gördükçe konuya tecrubelerimi eklerim ama herkes katılsa keske.

Acaba bilincli anneler bizi görmedi mı?

Biberon konusunda iyi bir secim yapmışsınız ama önceliği annenin bebeğini emzirmesine verin.biberona alısinca anne memesine cok zor uyum sağlıyor bazan da saglayamayabiliyor.

Merhaba hayırlı olsun yeğeniniz...
Ben gördükçe konuya tecrubelerimi eklerim ama herkes katılsa keske.

Acaba bilincli anneler bizi görmedi mı?

Biberon konusunda iyi bir secim yapmışsınız ama önceliği annenin bebeğini emzirmesine verin.biberona alısinca anne memesine cok zor uyum sağlıyor bazan da saglayamayabiliyor.

yok zaten o kenarda dursun diye alındı, ben izin verir miyim hiç, en az altı ay sadece meme emmesini istiyorum. ama işte ablamın canı acıyınca onun da aklından biberon vermek geçiyor, sonra vazgeçiyor :50:

bir de arkadaşlar okuduğum kitapta bebeklere aşırı kozmetik yüklemesi yapılması davranışının yanlış olduğu yazıyor. hakikaten de öyle. ablamlara bakıyorum, ıslak mendiller, dalin setleri, kremler :53: yahu dedim, siz ne yapıyorsunuz? mesela ablam bebeğin poposunu molfix ıslak mendille siliyor, ben de ılık suda pamuklu bir bezi ıslatıp silebileceğini söyledim. uyguluyor mu bilmiyorum. hem bebek ıslak mendili sürdüğünde ağlıyor, kızarmıştı dün poposu. ben de poposunun yandığını düşünüyorum bebişkonun. sizler ne yapıyorsunuz?

hele o dalin'in setini hiç görmek istemiyorum:19:
herkese "sağlıklı bebek yetiştirme rehberi" isimli kitabı tavsiye ediyorum. ben bitirince genel bilgileri sizlerle paylaşmayı umut ediyorum.
şimdilik aklımda kalan bir diğer husus:

bebeğin anne karnındayken, annesinin yediği besinlere yakın bir damak tadının oluşması. bu sebepten dr yazar anne adayının, hamileyken yediklerine özel dikkat etmesi gerektiğini söylüyor. yapılan bir araştırmada anne karnındayken annesi bol bol havuç suyu içen bebeklerle, anne karnındayken annesi hiç havuç suyu içmeyen bebekler karşılaştırılmış. annesi havuç suyu içen bebeklerin mamalarına havuç suyu katıldığında afiyetle yemişler :16: ama diğer bebekler bu mamayı ağzına götürünce yüzlerini ekşitip ağlamışlar :31:

lütfen o tatlı masum yaratıkları elimizden geldiğince sağlıklı dünyaya getirip, sağlıklı büyütmeye çalışalım. bu konuda kendimizi sıkmadan, yapabileceğimiz kadarını yapmaya davet ediyorum tüm anne adayları ve anneleri :49:

yok zaten o kenarda dursun diye alındı, ben izin verir miyim hiç, en az altı ay sadece meme emmesini istiyorum. ama işte ablamın canı acıyınca onun da aklından biberon vermek geçiyor, sonra vazgeçiyor :50:

KArbonatli su ile sık sık silsin meme basını. Silikon meme bası benim kurtarıcım olmuştu evet meme ucu icine sığmıyor ama emzirmeden once silikonun icine biraz annee sutu damlatip bebisi kandirsinlar.
Her gecen gun kanlı yara büyür cok fena olur.

Susam yağı sürmek iyi gelir, ayva çekirdeğinden yapılmış jel yine iyi gelir.ersag akne losyonu icerigindeki hatirladigim kadariyla kekik, dulavrat otu ve sinirotu. Dolayisiyla cok iyi gelir yarasının kapanmasına ve hücre yenilenmesine iyi gelir.

Nurlum bı konuda yazmıştı balık yağı kapsüllerinin icindeki sivi cok iyi geliyormuş diye.

bir de arkadaşlar okuduğum kitapta bebeklere aşırı kozmetik yüklemesi yapılması davranışının yanlış olduğu yazıyor. hakikaten de öyle. ablamlara bakıyorum, ıslak mendiller, dalin setleri, kremler :53: yahu dedim, siz ne yapıyorsunuz? mesela ablam bebeğin poposunu molfix ıslak mendille siliyor, ben de ılık suda pamuklu bir bezi ıslatıp silebileceğini söyledim. uyguluyor mu bilmiyorum. hem bebek ıslak mendili sürdüğünde ağlıyor, kızarmıştı dün poposu. ben de poposunun yandığını düşünüyorum bebişkonun. sizler ne yapıyorsunuz?

hele o dalin'in setini hiç görmek istemiyorum:19:
herkese "sağlıklı bebek yetiştirme rehberi" isimli kitabı tavsiye ediyorum. ben bitirince genel bilgileri sizlerle paylaşmayı umut ediyorum.
şimdilik aklımda kalan bir diğer husus:

bebeğin anne karnındayken, annesinin yediği besinlere yakın bir damak tadının oluşması. bu sebepten dr yazar anne adayının, hamileyken yediklerine özel dikkat etmesi gerektiğini söylüyor. yapılan bir araştırmada anne karnındayken annesi bol bol havuç suyu içen bebeklerle, anne karnındayken annesi hiç havuç suyu içmeyen bebekler karşılaştırılmış. annesi havuç suyu içen bebeklerin mamalarına havuç suyu katıldığında afiyetle yemişler :16: ama diğer bebekler bu mamayı ağzına götürünce yüzlerini ekşitip ağlamışlar :31:

lütfen o tatlı masum yaratıkları elimizden geldiğince sağlıklı dünyaya getirip, sağlıklı büyütmeye çalışalım. bu konuda kendimizi sıkmadan, yapabileceğimiz kadarını yapmaya davet ediyorum tüm anne adayları ve anneleri :49:

Damak tadı konusuna tamamen katılıyorum.benim kızım hamileyken yediklerime fazlasıyla yatkinlik gösteriyor ve neredeyse tam bir gurme!

Islak mendil bebe yağı gibi konularda katılıyorum.iceriklerinde kullanılan parfümler petrol kaynaklı katki maddeleri cok zararli.hatta ozellikle kız cocuklarında cok daha fazla sıkıntı yarattığını biliyorum.

Ama eger ablanız bebeğine dalın setini almışsa siz zaten bir sıfır mağlup olmussunuz bile:(

Size önerdiğim diger topikteki markanın organik rithali ıslak mendili, bebek yağı vs vs...

Herzaman ıslak pamuklu bezi steril etmekte mümkün olmayabilir.enfeksiyon kapmamasi icin en azından disardayken bitkisel ıslak mendil kullanılabilir.

Damak tadı konusuna tamamen katılıyorum.benim kızım hamileyken yediklerime fazlasıyla yatkinlik gösteriyor ve neredeyse tam bir gurme!

Islak mendil bebe yağı gibi konularda katılıyorum.iceriklerinde kullanılan parfümler petrol kaynaklı katki maddeleri cok zararli.hatta ozellikle kız cocuklarında cok daha fazla sıkıntı yarattığını biliyorum.

Ama eger ablanız bebeğine dalın setini almışsa siz zaten bir sıfır mağlup olmussunuz bile:(

Size önerdiğim diger topikteki markanın organik rithali ıslak mendili, bebek yağı vs vs...

Herzaman ıslak pamuklu bezi steril etmekte mümkün olmayabilir.enfeksiyon kapmamasi icin en azından disardayken bitkisel ıslak mendil kullanılabilir.

bizim yeğen de bol bol yeşillik sevecek o zaman, ablam çok yedi çünkü salata:31:
evet zaten benim anladığım kadarıyla, şimdiye kadar çoğu zararlı denilen kimyasalın ortak özelliği, kullanan kişiye fazla östrojen yüklemesi, östrojeni taklit ediyormuş sanırım. bu sebepten kız çocuklarının meme kanseri, kısırlık gibi hastalıklara yatkınlığını artırıyormuş :50:
ablam dalin setini taa bebek doğmadan çok önce almış ama kullanmamasını istedim. şimdi okuduğum kitapta ürün tavsiyeleri de var. onu bitirdikten sonra, o kitapta bulduklarımın -çoğu ithal olacak maalesef- ve bahsettiğiniz ürünlerin bir kombinasyonunu yapıp bebeğe sağlıklı bakım ürünleri teşhis etmeyi planlıyorum. ıslak mendilin bir alternatifi olmalı, ben pek hoşlanmıyorum.

harika bir paylaşım olmuş arkadaşlar.konuyu açan arkadaşa teşekkürler.kitaptan bahsetmişsiniz.orada geçen ürün isimlerini yazsanız olurmu acaba.bende chicconun bakım ürünlerini kullanıyorum.ama yinede hiç rahat değilim.

harika bir paylaşım olmuş arkadaşlar.konuyu açan arkadaşa teşekkürler.kitaptan bahsetmişsiniz.orada geçen ürün isimlerini yazsanız olurmu acaba.bende chicconun bakım ürünlerini kullanıyorum.ama yinede hiç rahat değilim.

teşekkür ederim :16:
kitap bitince derleme yaptığımda yazabilirim ancak :17:
şimdi kitapta linki verilen bir vidyoyu sizlerle paylaşıp endüstriyel tarımın berbat ötesi durumunu görmenizi istiyorum... lütfen elimizden geldiğince küçük çaplı üreticiye destek olalım, gördüğümüz köy yumurtasını alalım, açık sütlerden yoğurt yapalım, onlara destek vermezsek, bizim doğalı istediğimizi anlamazsa bu fabrikalar... kendimize ve bizden sonraki nesillere zehirli bir dünya bırakacağız:50:

[video=dailymotion;xcej29]http://www.dailymotion.com/video/xcej29_meatrix-1-turkce-altyazy_animals#.UQUuJh1g-xc[/video]

bizim yeğen de bol bol yeşillik sevecek o zaman, ablam çok yedi çünkü salata:31:
evet zaten benim anladığım kadarıyla, şimdiye kadar çoğu zararlı denilen kimyasalın ortak özelliği, kullanan kişiye fazla östrojen yüklemesi, östrojeni taklit ediyormuş sanırım. bu sebepten kız çocuklarının meme kanseri, kısırlık gibi hastalıklara yatkınlığını artırıyormuş :50:
ablam dalin setini taa bebek doğmadan çok önce almış ama kullanmamasını istedim. şimdi okuduğum kitapta ürün tavsiyeleri de var. onu bitirdikten sonra, o kitapta bulduklarımın -çoğu ithal olacak maalesef- ve bahsettiğiniz ürünlerin bir kombinasyonunu yapıp bebeğe sağlıklı bakım ürünleri teşhis etmeyi planlıyorum. ıslak mendilin bir alternatifi olmalı, ben pek hoşlanmıyorum.

evet östrojen yüklemesi bilinen sebeplerden birisi.ama daha bir cokkk sebep var.

ben yurt dısı kaynaklı ürünlere de maalesef güvenemiyorum.kullanılan katkı maddelerini belgeleyen analiz raporlarını görmediğim sürece hepsi şüpheli benim icin.en başında kullanılan kokular organik esaslı olmadı mı zaten zehir demektir....

kitaptan şimdilik not aldığım kısımları özetlemek istiyorum arkadaşlar. kaynaklar kitapta var, güvenilir bulmayan arkadaşlar kitabı edinip kaynaklara göz atabilir:31:

artık herkesin malumu, çoğu plastik üründe BPA maddesi var, zararlı maddelerden sadece biri. kaçınmamız gereken maddelerin başında geliyor. bu sebepten plastik ürün kullanmak zorunda kalacaksak eğer, ürünün ambalajının hemen altına bakıyoruz. geri dönüşüm işareti içinde 1,2,4,5 sayıları varsa kullanabiliriz; ama tabi kullanmasak daha iyi. ve bunları geçici kullanabiliriz, kalıcı olarak lütfen kullanmayalım. 3,6,7 yazan ambalajlı ürünlerden de şiddetle kaçınıyoruz. damacana alıyorsak, damacana eve geldiğince mümkün olduğunca hemen cam bir kaba veya toprak bir kaba aktarıyoruz. suyumuzu damacanadan cam sürahiye aktararak içiyoruz, direk pompadan değil.

hamile bayanların günde en fazla 150 ml kafein almaları bebekleri ve kendileri lehine. kahve, çay, kola, çikolata tüketimini azaltmaları gerekiyor. kahve tiryakisi olan hamilelerin de yavaş yavaş azaltması gerekiyormuş, yoksa anneye çeşitli fiziksel rahatsızlık verebiliyormuş.
kitabın yazarı alkole hiçbir şans vermiyor, kesinlikle bırakılması gereken maddelerden. alkol, embriyo gelişimi için en yıkıcı dış etkenlerdenmiş ve bebeğin zihinsel özürlü olmasına veya doğum kusuruna sebep olabiliyormuş. özellikle son üç ayda içilen alkol fetal alkol sendromuna sebep olup, bebekte tam sinapsların oluşmaya başladığı döneme denk geldiği için büyük hasara sebep olabiliyor.

spor ve hareket hamilelerimiz için olmazsa olmaz :emir_bebek: gebelik zehirlenmesi, gebelik diabeti gibi sorunlar hareketli ve spor yapan annelerde daha az görülüyormuş. günde 30 dk yürüyüş en azından yapılmalı. bu egzersizler hamilelik sonrası depresyonu da engelleyici nitelikte.

hamile bayanlar, doğal kokuları bol bol koklamalıymış :16: pişen emek kokusu, yağmur kokusu, mis gibi tarçın kokusu bebeğin bu kokulara aşinalığını artırıp doğduktan sonra doğal olan şeylere yönelmesini sağlayabiliyormuş ve rahatlatıcı etkisi de var tabi ki:31: bebeklerin anne karnında gelişen ilk duyuları neymiş o zaman? koku :16:

Son düzenleme:
Back
X