Sağlıkçılar ya da Ftr okuyanlar bir sorum olacak ?

TheBeyin

Romeo kop gel ayrıl gel
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2011
7.054
840
173
Şu an sağlık meslek son sınıftayım ve 6 ay sonra sınava gireceğim. Hemşirelik bölümündeyim ve ünide yine hemşirelikle devam etmek istiyorum ama aklımı karıştıran bir bölümde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon .s 2 yıllık Ftr'ye geçiş hakkımız var bizim. Şöyle baktığın zaman olabilir gibi geliyor ama tam olarak ftr hakkında bir şeyler bilmiyorum merak ettiklerim var hocalardan da tam bir bilgi alamadım bilen varsa yardım edebilir mi lütfeen:26:
-2 yıllık Ftr'den mezun olduğum zaman yapacağım iş nedir?
-Çalışma alanlarım nelerdir?
-Eğer kpssyi kazanırsam hem de Ftr'yi de kazanırsam okulu dondurup bir yıl atandığın yerde görev yaptıktan sonra tayin isteyip okulunun olduğu şehre gidip eğitimine devam edebiliyormuşsun. Eğer kazanırsam okul bitene kadar hemşirelik yapıcam peki ya ftr diplomasını aldıktan sonra tekrar bir sınava girmeden pozisyonumu mu değiştirirler ?
-Hemşirelikteki gibi nöbet tutuluyor mu çalışma saatleri nelerdir?
-Maaş durumu nedir?

Bunları bilen arkadaşlar, ablalar, bilgisi olanlar yardım edin lütfeeen :44:

canım ben beslenmedeyim ama anadolu lisesinden girdim ygs ile hemşirelik hakkında pek bi fikrim yok ama ftr nin çok iyi olduğunu biliyorum 2 yıllıkla 4 yıllıkla ne gibi farklılıklar oluyor bilmiyorum ama benim ilk tercihlerim ftrydi puanları çok yüksek olduğundan belli zaten bence iyi bir bölüm olduğu

canım iki yıllık ftr den mezun olunca sen fizyoterapist değil fzt teknikeri olursun. yani fizyoterapiste yardım eder ve elektroterapi cihazları bağlarsın ama şu an devlette sağlık personeli ünvanı ile geçiyorsun. çalışma alanların dal merkezleri, hastaneler. sen zaten devlete atanırsan ünvan değişikliğine geçip kpss ye gerek duymadan devlette aynen devam edersin. benim bildiğim nöbet olayı bu bölümde yok. maaş durumuna gelince hemşireden çok bi farkı yok hatta az bile alacağını düşünüyorum yine de emin ol. sonuç olarak sen iki yıllık ftr den mezun olunca fizyoterapist ünvanı kazanamıyorsun. ama iki yıllık fizyoterapiyi bitirdikten sonra dikey geçiş sınavına girip dört yıllık ftr (fizyoterapist olacağn bölüm :) ) ye geçiş yapabilirsin. sonra vur paranın gözüne bacım kısa yoldan bi fizyoterapistle evlenip yine paranın gözüne vurabilirsin

ayy çok güldüm bu mesaja ben
ya aslında gecerim geçmesine de dikey geçiş ya olmazsa falan diyorum riske atamıyorum bi de bu ara aklımı yüksek lisans karıştırdı belki hemş. okuyup yüksek lisans doktora olabilir bilmiyorum ki yani umarım her şey güzel olur ya

ayy çok güldüm bu mesaja ben
ya aslında gecerim geçmesine de dikey geçiş ya olmazsa falan diyorum riske atamıyorum bi de bu ara aklımı yüksek lisans karıştırdı belki hemş. okuyup yüksek lisans doktora olabilir bilmiyorum ki yani umarım her şey güzel olur ya

selam.ben hemşireyim.şu an devlet memuruyum ama atanmadan önce özelde çalıştım fizik tedavi bölümünde.istersen üniversite mezunu hemşire ol,istersen ftr 2 yıllık mezunu ol,istersen sml mezunu ol aynı maaşı alıyosun,aynı işi yapıyosun yani fizyoterapist yardımcısısın.yapılacak iş değil yani.fizyoterapistlik bölümünü bitirirsen fizyoterapist olursan yaşadın köşeyi dönersin.ama 2 yıllık ftr boşuna okursun.
hemşirelik bölümünle her yönden avantajlı olursun.lise mezunu olarak atanman bile çok kolay.kpss den 65-70 alsan bile ilk atamada olmasa da diğer atamalarda kesin atanırsın.atandıktan sonra istersen ftr ye devam et ama bi işine yaramaz...yani üstünü okuyacaksan kendi bölümünü oku bitirince maaşın da artar...

teşekkür ederim yazdıkların için biraz da bana gaz verdin ne yalan söyleyim aklımda olan ünide de hemşirelik okuyup sonra yüksek lisans kısmet olursa doktora da istiyorum bakalım insallah olur bunlar kpssyede gireceğim tabi bu yıl

yeni sisteme göre dgs ile geçiş yapsan bile 4 yıl en baştan okuyosun canım bence kendi bölümünün lisansını okuman daha iyii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…