Çocuk Hastalıkları Sağlıkçı arkadaşlar bakabilir mi-bebek kan tahlili

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
selamlar,

Bebeğimin Kan tahlilinde bazı değerler sınırın hemen altında ya da üstünde. Çok önemli bir fark yok normal değerlerle arasında ama yine de sağlıkçı arkadaşlar bir bakabilir mi? İsteyene raporu komple gönderebilirim.

MCHC 34.0 (aralık 30-33)
NE% 20.9 (aralık 25-70)
EO% 6.1 (aralık 0.2-6.0)

Yarın doktoruna da göstereceğiz ama içim rahat etmedi.

Ayy gerçekten mi oh. Peki atıyorum yüksek olan değer daha fazla yükselir, düşük olanlar daha fazla düşerse ne olur?
Bunlar kan hücreleriyle ilgili değerler. Her birisi için bir sürü neden var ama sizin düşündüğünüz mantıkla değerlendirilmiyor, anlatmak pek mümkün değil. Bunlara takılmayın bir sıkıntı yok.

Demek istediğinizi anladım, teşekkürler. Google'dan bakınca çok değişik şeyler çıkıyor ben de panik yaptım haliyle.

Bu tahlillerin yükselmesi ya da düşmesi tek başına bir anlam ifade etmez, çocukların kan değerleri yetişkin parametrelerine göre (genelde) çalışılıyor o nedenle çocuklar icin normal olan değerler o parametreye göre çalışıldığı için yüksek ya da düşük çıkabiliyor

Geçmiş olsun :)

Bebeklerin kendi icinde degerlendirilmesi lazim. Onlarin normalleri eriskinlerin normallerinden farkli. Kan tetkiklerindeki sonuclarda da eriskin parametreleri kullanilir. O yuzden yuksek ya da düşükmus gibi gorunur.

Bunların hiç bi önemi yok canım..wbc hgb hct plt ye bak yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…