canım çok isabetli bi tercih yapmışsın bence sağlık yönetimi süper bi bölüm önü çok açık çok ihtiyaç var diyolar, ben de isterdim ama gelmez diye yazmadım biraz yüksekti benimkinden, ama eğer tutsaydı hiç tereddüt bile etmezdim:) tebrik ederim bu arada, nereleri yazdın:)
(bu arada bu mesajı gönderdikten sonra farkettim benim başlığıma yazdığını sende bana sormuşsun tesadüf oldu)
aa evet bende sana sormuşum cnm :) çankaya psilioloji geliyor mu peki? yarı bursluları bende düşündüm ama yazmadım .. sağlık ynetimi de araştırınca bir sürü şey çıkıyor tatlım ya memurluk felan mudur olmuyosun yani e atanabilirsen o da benm iice kafam karıştı yani içim pek rahat değilknya ısparta vs. nerde varsa yazdım cnm . sennin ilk senen mi bu arada
çankaya psikoloji bu yıl açılmış puanları belli değildi tamamen sürpriz olacak:) sağlık yönetiminin önü açık canım için rahat olsun o yüzden çok araştırmadım ama çok duydum:) benim ilk senem evet tatlım
gerçekten mi ? inş. cnm ya 4 sene sonra ne olur bilemem. bende yazcaktm biliyomusun çankaya yuzde elli pskolojiyivazgectm ama sonra. kısmet.. pskoloji için 1 sene daha bekleyebilirdin aslında . ama hayırlısı tabi inş. herşey istediğimz gibi sonuçlanır tatlım
kesinlikle geleceği olan bir bölüm, adı üstünde sağlık, bende sağlık idaresi mezunuyum ve kpss'ye ilk girişimde atandım çünkü kılavuzda direk bizim bölüm isteniyodu yani memur olucaksanda özel sektör düşünüyosanda avantajlı önü açık bi bölüm
sağlık idaresi 2 yıllık mıydı peki? hacettepede var sağlık idaresi ordan mı mezunsunuz yoksa? kaç puanla ne olarak atandınız peki devlette alım az diorlar çünkü iş bulamassın diorlar vhki olarak. öyle mi ?
ha birde sağlık kurumları işletmeciliği sağlık yönetimi hepsi aynı sınava mı giriyor sıfatları da aynı mı oluyor? 72 kişi az ki baya ünide sağlık ynetimi, işletmeciliği var çünkü
isimler farklı ama görülen dersler aynı, tercih kılavuzunda direk başkent üniversitesi ski bölümünden mezun olmak yazıyodu kriter olarak, bizim okulda genelde özele yönelir insanlar, okul o şekilde yetiştiriyo ama artık insanlar sağlık alanında devlete yönelir oldu, benim girdiğim dönem (2010 kpss) insanlar hala memuriyete soğuk bakıyodu ya da ben şanslıydım diyelim topu topu 74 kişi
moralini bozmak ıstemem ama benım tanıdık yakın bir arkadasım var, sağlık yönetımıni bitiren. onun sınıf arkadaşları ve ayrıca saglık idaresini bitıren arkadaşları var, malesef yüzde doksan dokuzu saglık meslek lisesi mezunu olarak devlette çalışıyor hala. hıçbiri yükselememiş, devlet alım yapmıyormuş, alsa da işletme mezunlarını alıyormuş genelde. özelde de hasta danışmanlıgı ve bilgi işlem gibi alanda çalışabılıyorlarmış. 2 yıllık saglık teknıkerliğinde daha çok işe girme şansın olurmuş... ülkenin gercegı bu... hayırlısı olsun hakkında.
ben sağlık meslek lisesinden mezun deilim ama anadolu lisesi mezunuyum. hımm bilemiyorum ki byle yorumlar da çıkıyor işte..:44:
syledikleriniz kpss den 80 üstü alamıyolar mı? devlete atanabilmek için. blmyrm onun için de yuksek lisans şart. evet şu an mezun kişi sayısı az old. için devlet işletmeden alıyormuş ama sağlık dönüşüm projesi uygulanıyr bilfiğim kadaryla bu kalkacak .lisenın önemı yok. lise mezunu olarak çalışmaya devam etmek zorunda kaldılar, üniversıte mezunu olarak bir işe giremedıklerı için. bu söyledıgım kişiler 1-2 kişi değil, 100 kişi civarında ve gercek yani. sağlık kurumları işletmecılıgı açık öğretımde de varmış, onlar da olur da alım olursa sizin gibi başvurabılıyormuş. üniversıtelerde bu bölum cok açıldıgı ıcın akademısyenlık yapabılırsın ileride.
syledikleriniz kpss den 80 üstü alamıyolar mı? devlete atanabilmek için. blmyrm onun için de yuksek lisans şart. evet şu an mezun kişi sayısı az old. için devlet işletmeden alıyormuş ama sağlık dönüşüm projesi uygulanıyr bilfiğim kadaryla bu kalkacak .
şu an mezun sayısı az değilmiş, hacettepe ünv. kaç yıldır alım yapıyormuş. ankara ünv. de 10 yıldır öğrencı alıyormuş. KPSS den 80 üstü alıp almadıklarını bılemıyorum ama almak kolay degıl, müfettişlik sınavına girebılıyorlar ama o sınava da hukuk fakultesı, maliye, işletme gibi iktisadi idari bilimler fakültelerinin tüm mezunları girebılıyormuş, haliyle de onlar öne geciyormuş, sen anadolu lisesi mezunu oldugun ıcın belkı yuksek puan alabılırsın. ayrıca mülakat da varmış.
saglıkta dönüşüm projesını arkadas çok iyi biliyormuş, sadece sizin bölüm degil, aynı yere işletme kamu yönetimi gibi iktisadi idari bilimlere tabi fakülte mezunları da alınıyormuş, çünkü saglık politikası işletme mantıgıyla yürüyecekmiş.
ben bildigim gerceklerı anlattım, bunları da bil yani. her şey gönlunce olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?