Sağlık Meslek Lisesi'nde Öğretmenlik

davetsizkullanici

Guru
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2012
4.145
6.666
Merhaba kız kardeşler :KK54:

Üniversite öğrencisiyim, 3. sınıfım. Sağlığın idari kısmındayım. Okul bittikten sonra pedagojik formasyon alarak Sağık Meslek Lisesi'nde öğretmenlik yapabileceğimi öğrendim. (Ön lisanstan mezun oldum, lisansa bu sene yerleştim ve lisans atamalarına yeni bakma fırsatı buldum.)

Hastanenin çalışma saatleri, atamamın 2013'ten beri olmaması, özel sektörde tutunmanın çok zor oluşu, ingilizcesi sertifikası deneyimi bilmem nesi beni gelecek kaygısı yaşamama sebep oldu.

Aklıma yavaş yavaş öğretmen olma fikri daha cazip gelmeye başladı. Bu alanda daha başarılı ve verimli olabileceğimi düşünüyorum. Aramızda muhakkak liselerde öğretmenlik yapan kadınlarımız vardır. Deneyimlerinizden, keşkelerinizden ve iyikilerinizden yararlanmak istiyorum canlar.

Lisemin 1. sınıfını ticaret meslek lisesinde okumuştum ve felaket bir okuldu. Sürekli hocaya diklenen, öğrenciler arasında kavganın hakaretin sataşmanın çok olduğu bir okuldu. Bunu yaşamış olmam beni biraz ürkütüyor ne yalan söyleyeyim. Bir yandan da hastanede çalışsam her tür insanla uğraşacaksın diyorum.

Siz ne düşünüyorsunuz kızlar? Ya kendisi ya da yakını öğretmen olup bildikleriyle beni aydınlatırsa çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim :spor:

Üniversite öğrencisiyim, 3. sınıfım. Sağlığın idari kısmındayım. Okul bittikten sonra pedagojik formasyon alarak Sağık Meslek Lisesi'nde öğretmenlik yapabileceğimi öğrendim. (Ön lisanstan mezun oldum, lisansa bu sene yerleştim ve lisans atamalarına yeni bakma fırsatı buldum.)

Hastanenin çalışma saatleri, atamamın 2013'ten beri olmaması, özel sektörde tutunmanın çok zor oluşu, ingilizcesi sertifikası deneyimi bilmem nesi beni gelecek kaygısı yaşamama sebep oldu.

Aklıma yavaş yavaş öğretmen olma fikri daha cazip gelmeye başladı. Bu alanda daha başarılı ve verimli olabileceğimi düşünüyorum. Aramızda muhakkak liselerde öğretmenlik yapan kadınlarımız vardır. Deneyimlerinizden, keşkelerinizden ve iyikilerinizden yararlanmak istiyorum canlar.

Lisemin 1. sınıfını ticaret meslek lisesinde okumuştum ve felaket bir okuldu. Sürekli hocaya diklenen, öğrenciler arasında kavganın hakaretin sataşmanın çok olduğu bir okuldu. Bunu yaşamış olmam beni biraz ürkütüyor ne yalan söyleyeyim. Bir yandan da hastanede çalışsam her tür insanla uğraşacaksın diyorum.

Siz ne düşünüyorsunuz kızlar? Ya kendisi ya da yakını öğretmen olup bildikleriyle beni aydınlatırsa çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim :spor:

sağlık meslek liseleri diğer meslek liselerine göre daha iyi
ama tabiki ergen heryerde ergen
kişilik özellikleriniz öğretmenliğe uyuyorsa neden olmasın
sabırlı bi insan mısınız
hemen sinirlenip bağırıp çağırır mısınız
sizin lisedeki çocuklar size aynı davranışı sergilese siz neler yapardınız
dayanabilir miydiniz bu ortama
bu sorulara göre cevabınız netleşir bence

Ben simdi teknoloji tasarim ogretmeniyim.ortaokulda calisiyorum.tipik ergen öğrenciler.lisede saglik meslek lisesinde okudum.ogretmenlere en saygili meslek lisesi bizdik.mutevazi ogrenmeye istekli ogrencilerdik.saglikci olmak cevval olmayi gerektiriyor.cslismak icin uygun bir okul saglik meslek.simdiden basarilar dilerim size

Saglik meslek lisesinde calisirsaniz hem derslere gireceksiniz hemde onlar hastaneye staja gittigi gunler onlarla hastaneye gidip onlari kontrol edeceksiniz

Şu dönemde lisede öğretmenlik yapmak çelik gibi sinir istiyor ama sağlık meslekler daha iyi durumdadır sanıyorum.

Öğretmenlikten hemşireliğe (yanlış olmasın, laborant da olabilir) dönenleri de duydum.

Sağlık sektöründen öğretmenliğe geçeni daha çok duydum.

İkisini de denemiş birini bulsanız da artısını eksisini görseniz.

Ben simdi teknoloji tasarim ogretmeniyim.ortaokulda calisiyorum.tipik ergen öğrenciler.lisede saglik meslek lisesinde okudum.ogretmenlere en saygili meslek lisesi bizdik.mutevazi ogrenmeye istekli ogrencilerdik.saglikci olmak cevval olmayi gerektiriyor.cslismak icin uygun bir okul saglik meslek.simdiden basarilar dilerim size

Düşündüğüm ne kadar doğru bilmiyorum ama sağlık meslek lisesini veya diğer meslek liselerini seçenler belki diğerlerine göre daha aklı başında öğrencilerdir diye düşünüyorum. Hoş ben de düz lise çıkışlıyım ama öğretmenlerine saygısızlık yapan birisi değildim. Düşüncem tamamen diğerlerine göre geleceğini daha çok düşünen insanlar olabileceği. (Diğer liselerde de vardır muhakkak yanlış anlaşılmasın.)

Saglik meslek lisesinde calisirsaniz hem derslere gireceksiniz hemde onlar hastaneye staja gittigi gunler onlarla hastaneye gidip onlari kontrol edeceksiniz

Gerekenleri elimden geldiğinin en iyisini yaparım, umarım :)

Şu dönemde lisede öğretmenlik yapmak çelik gibi sinir istiyor ama sağlık meslekler daha iyi durumdadır sanıyorum.

Öğretmenlikten hemşireliğe (yanlış olmasın, laborant da olabilir) dönenleri de duydum.

Sağlık sektöründen öğretmenliğe geçeni daha çok duydum.

İkisini de denemiş birini bulsanız da artısını eksisini görseniz.

Haklısınız, hastanede danışman-vezne görevlisi çalışmak içinde en az öğretmen kadar sabır gerektiriyor. Hangi meslek olursa olsun sabır sabır sabır. Şuan her yönden düşünmeye çalışıyorum her iki seçeneğide.

liseli ergenlere mesafeli oalcaksın.

Ben meslek lisesinde matematik öğretmeniyim. Gerçekten çok sabırlı olmak ve öğrencilere kendinizi sevdirmeniz gerekmekte. İlk tecrubemi meslek lisesinde edinmis olmama rağmen ogrencilerimi seviyorum. İçlerinde çok akıllı ve saygılı olanlar da var. Saygısız öğrenciler de çok ama ben bir sorun yaşamadım o konuda.

Öğretmenlik hakkında tecrubem yok ama bence zorlanmazsiniz. Çünkü sağlıkla ilgili bir okul ve hata yapmamak için öğrenmek zorundalar. Sağlık bu hatayı kabul etmez. Zaten bu işin gönüllüleri gider o okula. Hepsinin amacı belli. Rahat edersiniz diye düşünüyorum.

X