- 20 Mayıs 2009
- 23.916
- 63.669
3 ılac bırbırıne karıstırılmıs eczanede bı kaba koyulmus krem yapılmıs yanı
o sebeble ısımlerıde bılemıyorum epeyde var ılac
gebelık olursa dedım oldugunda keserız dedı
ben arayım bı doktoru bakayım
hanımlar hazır tecrübeli herkes bir aradayken ben de sorayım.chiLL sorun olmaz umarım.
benim sıcak havalarda işaret parmağımda minik kabarcıklar oluşurdu. patlatınca elimin üzerine yayıldı.
teşhisi çaresi nedir bilmiyorum. siğil diyen oldu ama değil.
bilen var mı?
Evet bı bakayım sedefd oldugundan emın degılım dedı cunku bazısı kepeklenmıyor bazısı kepeklenıyor kasımdada var ona egzama dedı mesela.Sor doktoruna, muhtemelen kortizonludur.
Bir de biyopsi yapmadan, sonucu almadan mı başladı ilaçlara?
siğil değil, patlatınca içinden bir damla sıvı çıkıyor o da yayıyor. soğuklarda neredeyse yok oluyor azalıyor.Siğile benziyor sanki.
Biraz vitiligoyu da andırıyor ama o patlatılmaz.
Evet bı bakayım sedefd oldugundan emın degılım dedı cunku bazısı kepeklenmıyor bazısı kepeklenıyor kasımdada var ona egzama dedı mesela.
Bı bakalım dırenclılermı degıllermı ona gore parca alcam dedı hıc test fılanda yapmadılar
Buyuk bı hastaneden doc doktordan bahsedıyorum bende normal sandım basladım kullanmaya henuz cuımartesı gıttım ıste yanlısmı yaptı ?
ben de hamilelikte yaptim ise yarıyor ama hwmen gecirmiyor da . biraz kullanmak lazim sanirim 2hafta felan. ilac kullanmaktan iyidirBen denedim onu kasintilarim geçti ama egzama geçmedi
herkes ise yarıyor diyor bende mi sıkıntı var
krem kılo aldırır mı kı ?Gittiğim ilk iki doktor bana yanlış teşhis koydu. İlkinde egzema ikincide madalyon hastalığı dendi. İkisinin verdiği tedavi de doğal olarak işe yaramadı ama bana bir seneye yakın zaman kaybettirdi. Üçüncü gittiğim dr araştırma hastanesinde uzmandı. Kan tahlili ve biyopsi yaptıktan sonra sedef teşhisi koydu. Verdiği ilaçlar da işe yaradı. Ama kortizonluydu hepsi, cildim felaket duruma geldi, kilo aldım falan. Aklım başıma gelince bıraktım bitkisel tedaviye yöneldim. Çoğu kısa süreli işe yaradı bir tanesi bikaç sene götürdü ama sonuç yine hüsran. Bir sene önce şu an gittiğim doktorumu buldum. Çözümü de o buldu, hala aklıma geldikçe dua ediyorum adama.
Yani kan tahlili ve biyopsi olmadan tipik olmayan bir sedef hastalığına teşhis koymak çok zor. Bu arada benim de kaşımda saçımda hatta göz kapağımda bile vardı.
krem kılo aldırır mı kı ?
Bunu hıc dusunmemıstım
pekı bu sedefın yayılması ıhtımal mı yanı gobegım de olması bıle benı dusunduruyor tatıl acısından kaldıkı ne bılım bacak yuz olmasın
cok acayıp bısey senın suan gıttıgın doktor kım hangı sehırde
Off ınanmıyorum ya cok kotu bıseyDoktorum izmirde. Ama türkiyenin her yerinden gelen hastaları var. İsim vermek yasak değil mi bilmiyorum, değilse yazayım.
Son iki sene korkunçtu. Bacaklarım, kollarım, yüzüm, sırtım her yerimde vardı. Denize girince geçiyorlar ama insanların bakışlarından nefret ederdim tatile gittiğimizde. Hem de öyle bir hızla yayılıyor ki şaşırıyorsun. Bi gün küçücük yerdeyken bir hafta sonra tüm bacağını kaplamış olabiliyor. O yüzden eğer sedefse hastalığın çok uzatmadan çözüm bulmak en iyisi.
Alanyada sezon erken başlayıp geç bitiyor bi sezon oralarda olmak lazımEvet tuzlu su iyi geliyor. Ben denize girince geçiyorlar sadece izleri kalıyor. Ama deniz sezonu açılana kadar zaten mafediyorum cildimi
Duymustum hatta yegenime onermek istiyordum.birseyin suyuydu surmek gerekiyordu bakayim donerim sizeArkadaslar bugün soyuldum.
Egzamam var yıllardır çekiyorum bundan. Bi kaç gündür kızımda da birseyler çıktı Dr egzama olabilir diyince artık bir kere daha lanet ettim adam gibi bir doktora gidip kurtulacagim bundan dedim.
Profosörden randevu aldım. 170 lira ona verdim.
Egzama drgil dedi alerjik bu dedi alerji testi dedi 500 lira alerji testi. İlaç yazdı in aşağıdan rapor çıkar raporsuz alınmıyor bu ilaçlar dedi. İndim rapor 30 lira.
gittim eczaneye el sabunu vermiş bana kadın ya. sadece o 70 lira hemde 250 ml
Verdim ilaçlara 200 lira
cebimde pide alacak para kalmadı nasıl Eve gidecegimi şaşırdım. Geldim eve ki ne kadar aptalim ilaçların 2si eskiden de kullandığım ilaçlar zaten . Bi halta yarasa önceden yarardi. Diğer ilaçlar da şu anlaşmalı oldukları firmaların özel ilaçları işte. Cuzdanim çalınmış gibi. Kredi kartım ele geçirilmiş gibi evden çıkarken kapıyı açık unutmuşum da hırsız girmiş gibi hissediyorum
Keşke 'önce sağlık' sloganlariyla gaza gelip doktora gitmek yerine aktara falan gitseydim yaa cahil cahil
var mı ucuz yollu bildiginiz çözümler. Egzamadan kurtulan falan
Bunu diyecektim bendeBiliyorum beyaz dut. Bir ise yaramadı bende
Arkadaslar bugün soyuldum.
Egzamam var yıllardır çekiyorum bundan. Bi kaç gündür kızımda da birseyler çıktı Dr egzama olabilir diyince artık bir kere daha lanet ettim adam gibi bir doktora gidip kurtulacagim bundan dedim.
Profosörden randevu aldım. 170 lira ona verdim.
Egzama drgil dedi alerjik bu dedi alerji testi dedi 500 lira alerji testi. İlaç yazdı in aşağıdan rapor çıkar raporsuz alınmıyor bu ilaçlar dedi. İndim rapor 30 lira.
gittim eczaneye el sabunu vermiş bana kadın ya. sadece o 70 lira hemde 250 ml
Verdim ilaçlara 200 lira
cebimde pide alacak para kalmadı nasıl Eve gidecegimi şaşırdım. Geldim eve ki ne kadar aptalim ilaçların 2si eskiden de kullandığım ilaçlar zaten . Bi halta yarasa önceden yarardi. Diğer ilaçlar da şu anlaşmalı oldukları firmaların özel ilaçları işte. Cuzdanim çalınmış gibi. Kredi kartım ele geçirilmiş gibi evden çıkarken kapıyı açık unutmuşum da hırsız girmiş gibi hissediyorum
Keşke 'önce sağlık' sloganlariyla gaza gelip doktora gitmek yerine aktara falan gitseydim yaa cahil cahil
var mı ucuz yollu bildiginiz çözümler. Egzamadan kurtulan falan
hanımlar hazır tecrübeli herkes bir aradayken ben de sorayım.chiLL sorun olmaz umarım.
benim sıcak havalarda işaret parmağımda minik kabarcıklar oluşurdu. patlatınca elimin üzerine yayıldı.
teşhisi çaresi nedir bilmiyorum. siğil diyen oldu ama değil.
bilen var mı?
belirtiler benzemiyor.
sağol.Bende siğil e benzettim :/
Geçmiş olsun