Sağlık için soyulurum, sanat için soyunurum

Sor doktoruna, muhtemelen kortizonludur.
Bir de biyopsi yapmadan, sonucu almadan mı başladı ilaçlara?

Siğile benziyor sanki.
Biraz vitiligoyu da andırıyor ama o patlatılmaz.

Sor doktoruna, muhtemelen kortizonludur.
Bir de biyopsi yapmadan, sonucu almadan mı başladı ilaçlara?
Evet bı bakayım sedefd oldugundan emın degılım dedı cunku bazısı kepeklenmıyor bazısı kepeklenıyor kasımdada var ona egzama dedı mesela.
Bı bakalım dırenclılermı degıllermı ona gore parca alcam dedı hıc test fılanda yapmadılar
Buyuk bı hastaneden doc doktordan bahsedıyorum bende normal sandım basladım kullanmaya henuz cuımartesı gıttım ıste yanlısmı yaptı ?

benimde kullanmadığım şey kalmadı bu aralar evde kendim yaptığım elma sirkesini pamukla sürüyorum sonuç mükemmel geçti gitti, bir iki gündür baş ve işaret parmağım gene kabardı kızardı gene başladım sirkeye birde sirke sürünce yayılmıyor sanki...

Siğile benziyor sanki.
Biraz vitiligoyu da andırıyor ama o patlatılmaz.
siğil değil, patlatınca içinden bir damla sıvı çıkıyor o da yayıyor. soğuklarda neredeyse yok oluyor azalıyor.

cok gecmis olsun canim
bende de liseden beri egzama zaman zaman cikar .

ama en cok gecen yil berbattı . yuzumde goz kapaklarimda dirseklerimde bacaklarım da ellerimde kafamda saclaeimin dibinde kisaca tum vucudumda egzama agir bir sekilde cikti . hep stresten cortizonlu ilaclar veriyirlar hep o da deriyi inceltiyo .

ben sunlari yapiyorum
kesinlikle ellerime sivi sabun surmuyirum. normal sabunla yikiyorum . ve nemlendiriyorum nemlenince yine biraz azaliyirlar.

en onemlisi stres ve ic psikolojik hayatin normal olmasi mutlu olman . yoksa ilaclar sadece geçirmeye az biraz yariyo . içten kesmedikce bi caresi yok . bence drler de biliyor ayni ilaclar hep .

mutlu ol stresten uzak ol. canini sıkan insanlardan uzak dur . :)

Gittiğim ilk iki doktor bana yanlış teşhis koydu. İlkinde egzema ikincide madalyon hastalığı dendi. İkisinin verdiği tedavi de doğal olarak işe yaramadı ama bana bir seneye yakın zaman kaybettirdi. Üçüncü gittiğim dr araştırma hastanesinde uzmandı. Kan tahlili ve biyopsi yaptıktan sonra sedef teşhisi koydu. Verdiği ilaçlar da işe yaradı. Ama kortizonluydu hepsi, cildim felaket duruma geldi, kilo aldım falan. Aklım başıma gelince bıraktım bitkisel tedaviye yöneldim. Çoğu kısa süreli işe yaradı bir tanesi bikaç sene götürdü ama sonuç yine hüsran. Bir sene önce şu an gittiğim doktorumu buldum. Çözümü de o buldu, hala aklıma geldikçe dua ediyorum adama.
Yani kan tahlili ve biyopsi olmadan tipik olmayan bir sedef hastalığına teşhis koymak çok zor. Bu arada benim de kaşımda saçımda hatta göz kapağımda bile vardı.

Ben denedim onu kasintilarim geçti ama egzama geçmedi
herkes ise yarıyor diyor bende mi sıkıntı var
ben de hamilelikte yaptim ise yarıyor ama hwmen gecirmiyor da . biraz kullanmak lazim sanirim 2hafta felan. ilac kullanmaktan iyidir

krem kılo aldırır mı kı ?
Bunu hıc dusunmemıstım
pekı bu sedefın yayılması ıhtımal mı yanı gobegım de olması bıle benı dusunduruyor tatıl acısından kaldıkı ne bılım bacak yuz olmasın
cok acayıp bısey senın suan gıttıgın doktor kım hangı sehırde

Doktorum izmirde. Ama türkiyenin her yerinden gelen hastaları var. İsim vermek yasak değil mi bilmiyorum, değilse yazayım.

Son iki sene korkunçtu. Bacaklarım, kollarım, yüzüm, sırtım her yerimde vardı. Denize girince geçiyorlar ama insanların bakışlarından nefret ederdim tatile gittiğimizde. Hem de öyle bir hızla yayılıyor ki şaşırıyorsun. Bi gün küçücük yerdeyken bir hafta sonra tüm bacağını kaplamış olabiliyor. O yüzden eğer sedefse hastalığın çok uzatmadan çözüm bulmak en iyisi.

Off ınanmıyorum ya cok kotu bısey
bana ozelden yazabılırmısın
Bayramda ızmır cıvarında olacagım uzatmadan bı randevu alırım sonra gıtmek zor olur belkı

Çok geçmiş olsun. Sarı kantaron yağı geçiriyor diye biliyorum,geceden sürüp üzerine eldiven takıp uyuyabilirsiniz.

Duymustum hatta yegenime onermek istiyordum.birseyin suyuydu surmek gerekiyordu bakayim donerim size

Cok gecmis olsun siz ayni dertten muzdarip olunca kiziniz icin korkmus hepimizin yapacagi seyi yapmissiniz saglik olsun diyeceksiniz
Ocak ayinda kizimin kolunda once puturluk seklinde birseyler cikti sonra kirmiziya dondu egzama korkusuyla dokuz eylule goturdum alerjik dediler baslica nedeni vucudunun kurumasiymis ozel bir krem onerdiler 1 hafta duzenli kullandik ve cok sukur duzeldi
Insallah sizde biran once iyilesirsiniz

Bende siğil e benzettim :/
Geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…