Benimki de bu mevsimde başlıyor işte. Polenler çıkınca
deterjan sabun fazlalastiriyor.
Testin sonucundan anlasilacakmis neyden olduğu bakalım göreceğiz
shea yağı geçirdi mi ? hafifletti mi?
Sadaka mi ?
Başımın gözümün fitresi zekati oldu bu
Ya bende farkindaydim o an. Ama dedim yine de alayım işe yarar. Sonradan oyuna geldim resmen dedimEn son gittiğim dermatolog reçeteyi yazıp arkasında da ürünün ismini tükenmez kalemle daire içine alarak "canım bak bu ürünü isteyeceksin işaretledim" demişti sırıtarak. Ürün de minicik şişede 200tl !!! Üstelik de her eczane satmıyormuş. Almadım tabi, bildiğin kozmetik ürün, aptal yerine koyuyorlar insanları.
Şükür tabiAhahahah olsun ya takma bosver
Allah tan ufak bir dert icin gittiniz buna da sukur
Arkadaslar bugün soyuldum.
Egzamam var yıllardır çekiyorum bundan. Bi kaç gündür kızımda da birseyler çıktı Dr egzama olabilir diyince artık bir kere daha lanet ettim adam gibi bir doktora gidip kurtulacagim bundan dedim.
Profosörden randevu aldım. 170 lira ona verdim.
Egzama drgil dedi alerjik bu dedi alerji testi dedi 500 lira alerji testi. İlaç yazdı in aşağıdan rapor çıkar raporsuz alınmıyor bu ilaçlar dedi. İndim rapor 30 lira.
gittim eczaneye el sabunu vermiş bana kadın ya. sadece o 70 lira hemde 250 ml
Verdim ilaçlara 200 lira
cebimde pide alacak para kalmadı nasıl Eve gidecegimi şaşırdım. Geldim eve ki ne kadar aptalim ilaçların 2si eskiden de kullandığım ilaçlar zaten . Bi halta yarasa önceden yarardi. Diğer ilaçlar da şu anlaşmalı oldukları firmaların özel ilaçları işte. Cuzdanim çalınmış gibi. Kredi kartım ele geçirilmiş gibi evden çıkarken kapıyı açık unutmuşum da hırsız girmiş gibi hissediyorum
Keşke 'önce sağlık' sloganlariyla gaza gelip doktora gitmek yerine aktara falan gitseydim yaa cahil cahil
var mı ucuz yollu bildiginiz çözümler. Egzamadan kurtulan falan
Bende fairy kullanıyorum. Çok yoğun bir ürün olduğu için evet tetikliyor olabilir. Bir süre ara verip deneyebilirim.bende seboreik dermatit vardı. dermacılar yapacak bir şey yok dedi bende belirtilerle internetten araştırdım. vichynin bir ürününü önermişler. saçma sapan bir fiyattan şampuan almak zorundayım ama düzenli kullanımda çözdü sorunumu. sizde araştırın bir sizdeki kesin ekzama mı ve ya farklı bir şey mi? annemde de ekzama vardı deneye deneye fairy bulaşık deterjanından oluyormuş. o da saçma sapan bir fiyattan organik bulaşık deterjanı alıyor onunkilerde düzeldi. sizde bir bakın internetten.
Evet istanbul anadolu yakasindayim. Gerçekten çözüm bulacaksam son bir kez daha soyulmayi göze alabilirimİstanbulda mısın?
Bende yeni bir doktor buldum
İrandan gelmiş
Bir tanıdık önerdi kardeşi kurtulmuş
İnternetten araştırdım yemen
bir sürü yorum okudum hakkında
Herkes egzamamı sedefimi iyileştirdi demiş dua etmiş
Benimde 10 yıldır egzamam var
Şimdi onun ilaçlarını kullanıyorum
Karışım hazırlatıyor
İstanbuldaysan adını özelden verebilirim
Evet istanbul anadolu yakasindayim. Gerçekten çözüm bulacaksam son bir kez daha soyulmayi göze alabilirim
Bulaşık yikamiyorum. Yikarsam da iki parça.Ben şu an sürekli kullanyorum o yuzden şikayetim kalmadı ama özellikle azdığı dönemde bıraksam geri gelir. O bölgeyi nemlendirmek beslemek gerekiyor.
Dediğim gibi şunu yapayım tamamen kurtulayım diye bir şey yok egzamada. Ömür boyu sizinle. Nasıl dizginleyeceğinizi öğrenmeniz gerek sizinkini.
Siz deterjanlardan olduğunu bulmuşsunuz mesela eldivensiz dokunmamalısınız.
Sen yaz canım ben bi araştırayım.Bu pek soymuyor merak etme
140 lira muayenesi sgk var ise
İlaçları da (özel şampuan vs hariç) devletin karşıladığı klasik egzama ilaçları
Bir kaç ilacı karıştırtıyor eczanede
Bulaşık yikamiyorum. Yikarsam da iki parça.
Sadece deterjan değil. Güneşe çıkınca da hemen kizariyor kasiniyorum. Metale degince yine çıkıyor. Halıya çok degersem kasiniyor. Beni çok şey tetikliyor daha bilmediğim tetikleyicilerde var
Sen yaz canım ben bi araştırayım.
Sen gittin mi ?
Bende fairy kullanıyorum. Çok yoğun bir ürün olduğu için evet tetikliyor olabilir. Bir süre ara verip deneyebilirim.
Genelde egzama diyorlar ama ben değil diye düşünüyorum çünkü hiçbir egzama ürünü gecirmiyor
Bende artık egzama olmadığını düşünüyorum.10 yıllık hastalığım boyunca egzama diye biliyordum
Sadece son gittiğim doktor bu egzama değil ki sedef dedi
Ondan önce de 4 yıl önce bir doktor demişti sedef diye ciddiye almamıştım
Seninki de egzama olmayabilir
Bulaşık yikamiyorum. Yikarsam da iki parça.
Sadece deterjan değil. Güneşe çıkınca da hemen kizariyor kasiniyorum. Metale degince yine çıkıyor. Halıya çok degersem kasiniyor. Beni çok şey tetikliyor daha bilmediğim tetikleyicilerde var
Resmini çekip Kadir Tuğcu ya atsaniza. Egzama mi değil mi emin olursunuz. Bedava hizmet. Belki tavsiyeleri iyi gelir. Ben her turlu sorunu soruyorum sağolsun hep yardımcı oldu. Ve çoğu problemimize çözüm buldu. Çocuk doktoru ama kendi sorularımıza da bilgisi dahilinde cevap veriyor.Bende artık egzama olmadığını düşünüyorum.
İlaçlar sadece kaşıntıya iyi geliyor çünkü.