sağlık fakültesi yandal

hemşirelik yandal yapmalımıyım

• evet

OY: 1 33,3%
  • hayır

OY: 2 66,7%

• Ankete Katılan
    3

namariie

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2015
10
0
30
Şuanda özel bir üniversitede lisans çocuk gelişimi 2. Sınıftayım hemşirelik yandal yapmak istiyorum yandal yapmanın ne gibi faydaları var acaba bide genel olarak ücretleri hakkında bilginiz varmı ne yapmalıyım??? sizce kafam çok karışık

Eğer sosyal hayatını bitirmeyecekse, seni strese sokmayacaksa yap tabii ki. Çok yönlü olmak iyidir.

Ücret üniversiteye göre değişiyor.Kendi okulundan öğrenebilirsin.Bazı okullarda ücretsiz de oluyor.Yapabileceğine inanıyorsan başvur.Her yeni bilgi sana yeni bir bakış açısı katar sonuçta.Ders programlarını da iyi incele.Derslerin çakışması büyük sorun oluyor.

Merhaba ben de çocuk gelişimi okuyorum bildigim kadariyla anadal yapmadikca sadece yandala hemsire olarak calisamazsiniz cunku diploma degil sertifika veriyorlar yandalin amaci sevdiginiz bir bolumle ilgili kendinizi gelistirmek eger sevdigin bir bolumse yapabilirsin fakat hemsirelik okuyan cok arkadasim var bazen cok zorlandiklari oluyor bunlari da dusunun gerci universiteye gore degisir bence en iyisi danisman hocanizdan yardim alin hayirlisi olsun hakkinizda :)

Yandal yaparsan sertifika alirsin sadece ve yapamazsin ogrnemezsin o kadar kisa surede. Ama cift anadal yaparsan diploma alirsin ve o meslegi yaparsin.
Sorun sizin bolumunuz hemsirelige cap ya da yan dal kontenjani aciyor mu?

Hocam ülke dışında ulaşamadım qelmesini bekliyorum onada danışıcam ama bekleyemiyorum heyecan yaptım sürekli aklım bu konuyla meşgul.)) dersler konusunda sıkıntı yaşarmıyım onuda bilmiyorum bölümlerimiz birbirine yakın sayılır aslında ve benim sağlığa karşı ilgim çok fazla.)

Ozelde nasıl oluyor bilmiyorum ama bizim devletlerde kontenjan belirlenir, başvurursunuz. Başvuranlar içinden not ortalamasına göre seçim yapılır. Her bölüm yoktur. Hemşirelik gibi bölümlerde olacağını duymadım belki sizde vardır. Araştırın. Yandal o bölümde yüksek lisans yapmanızı sağlar. Hemşire olamazsınız. Ama yapılabiliyorsa yapın mutlaka.

ben ayrica açıkogretim sosyal hizmetler okuyorum tavsiye de ederim zor degil zaten bizim bolume yakin diye yazmistim istersen bunu da düşüm derim faydasini gorursun ilerde :)

Kontenjanlar konusunda henüz bilgim yok malesef Üniversitesi daha yayınlamadı ama hocamız dönem başında yapabileceğimizi söylemişti. Çap konusuda ağır gelebilir diye onu elemiştim.

hocanız bilemez üniversite ile ilgili tamamen. İnternette yonetmeliği şartları vardır. Ama dediğim gibi tıp sağlık hukuk gibi alanlarda pek olmaz. Zaten sadece bir iki kişi yapar her bölümden.

Üniversiteyi aradığımda hocamdan bilgi almam gerektiği söylendi o yüzden onu bekliyorum. Ve benim bilgimde netten araştırdıklarımla sınırlı. Hemşirelik yandal olup olmadığını da tam bilmiyorum açıkçası ama umarım vardır.)

Ben hemşirelik okuyorum, çocuk gelişimi okuyan arkadaşım da var aynı fakültedeyiz. Ama derslerimiz tamamen ayrı ve ayrı uzmanlık gerektiren alanlar. O yüzden yandal yapmak size sadece sertifika kazandıracağı için yapabiliyosanız çift anadal yapın derim. O da sizi zorlayabilir zira dersleri zor ve hemşirelikte bir de staj yapman lazım.

Çap yapmadigin surece çok bi faydası olacağını sanmıyorum tabi bu düşüncem hemşirelik ftr odyoloji gibi bölümler için geçerli bu bölümlerde pratik yapmak lazım gerçekten bilmek lazım insan sağlığıyla ilgileniyorsun sonuçta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…