• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı: Müşavirin kendi görüşü, araştırmamız yok

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.437
248
Sağlık Bakanlığı Müşaviri Ahmet Özdinç'in twitter hesabından yaptığı "Saha araştırması yaptım, jinekologlarla konuştum. Kız öğrenciler arasında kürtaj patlaması var" sözlerine bakanlıktan açıklama geldi. Sağlık Bakanlığı Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, Özdinç'in bu görüşünün kendisinin kişisel görüşü olduğu, bakanlığı hiçbir şekilde bağlamadığı vurgulandı. Ayrıca bakanlığın üniversiteli kız öğrencilerde kürtaj patlaması olduğuna ilişkin bir saha çalışması bulunmadığı bildirildi.

İşte Bakanlıktan yapılan o açıklama:

"Bakanlığımız Müşaviri Dr. Ahmet Özdinç’in kişisel twitter hesabından paylaştığı ve bazı internet sitelerinde haber olarak yer alan “üniversiteli kız öğrenciler arasında kürtaj patlaması” olduğu iddiası adı geçen şahsın kendi kişisel görüşü olup, hiçbir şekilde Bakanlığımızı bağlamamaktadır.

Ayrıca Bakanlığımızın bu alanda yaptırdığı bir saha çalışması da bulunmamaktadır.

Alıntı: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25058027.asp

Bilgilerinize sunulur."

Son düzenleme:
artık gerçekten ilgilenmeleri gereken devlet işleriyle ve sorunlarıyla ilgilenseler diyorum

çok fazla pembe dizi seyrediyorlar herhalde, sanırım liselilerden çok sosyal ağlarda vakit geçiriyorlar

ne şahane yöneticiler ama: koltuk benim tweet benim
:27::27:

ya şimdi bu haberleri duyan cahil aile,kızını gönderir mi uzak şehire okumaya???
hatırlıyorum ben ortaokulda falanken üniversiteli bi kız cinayeti olmuştu,TVleri çok meşgul eden..O zamanlar bir komşumuz başka bir şehirde,üni 2. sınıf olan kızını almıştı okuldan,korkudan.
Yani istanbulun göbeğindeki mahallemden bile böyle bir örnek varken , daha doğuları-daha muhafazakar aileleri getirsenize gözünüzün önüne , güvendikleri başbakan neler diyo,üniye giden kız çocuklar kürtaj oluyo haberleri manşetlerde!!

"haydi kızlar okula/kardelen" diye nice cahil aileyi kızını okula yollamaya teşvik edilen ÇYDD'ye atmadıkları b.k kalmamıştı zamanında.Öfkeleri Türkan Saylanın "namaz kılmasınlar bale yapsınlar" sözü değil,kız çocuklarını okula gönderme ,ailelere bunu normal bişeymiş gibi aşılama teşebbüsleriymiş meğer...

Offff offf. annem erkek arkadaşım oldugunu öğrendiğinde sinirinden ağlamıştı kızım üniversite okuyo diye sevinmicen orda ne haltlar yiyosun kim bilir diye.. annemin bu sözü gerçekten yeterince trajikomikti ve türkiyedeki okumamış evhanımı profilini gösteren de en iyi cümleydi belki de...

Ben ailemin kafasından bunları silmekle mücadele ederken bunlar aileler kızlarını okula göndermesin diye uğraşıyolar..

Sayın Müşavirim,
böyle şahsi fikir beyan etmek yerine, ilkokulların önünde satılan uyuşturucularla ilgili çalışmalar yapsanız, uyuşturucu kullanma yaşı 9-10'lara düştü, ben demiyorum, istatistikler diyor:(((

Sayın Müşavirim,
cinsel istismara uğramış çocuklar, kadınlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Yaşadıkları travma sonucu bozulan psikolojileriyle ilgili şahsi fikriniz var mı?

Sayın Müşavirim,
ensest ilişkiye zorlanan çocuklar hakkında ne düşünüyorsunuz, bekareti kontrol edilen çocuklar hakkındaki düşünceleriniz?
Şiddet görmüş kadınların sorunları hakkındaki düşünceniz?
Kanser tedavisiyle ilgili meramını anlatmak isteyen üniversiteli kıza dilenci sanıp para verilince kızın yaşadığı psikolojik çöküntü hakkındaki düşünceniz nedir?

Sayın Müşavirim,
Kızlar bizim, onları düşünme işini bize bırakın:ssz:

Back