Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
elacım ben poşet almadım e-bebekden medelanın 80 ml lık kutuları var 10 tanesı 25 tl idi ondan aldım 10 tane bana yetıyor canım sende oyle yapabılırsın
Canım bak burdaki bilgiler işine yarar ; benim çok işime yaradı 3 haftadır çalışıyorum ve oğlum sütümden mahrum kalmıyor çok şükür....
SAĞILMIŞ ANNE SÜTÜNÜ NASIL SAKLAYABİLİRSİNİZ?
50-100cc sağılmış anne sütünü temiz bir kap veya süt saklama poşetine koyun. Donarken süt genişleyebileceğinden, tepeleme doldurmayın. Tüm torbalara mutlaka tarih ve miktar yazın. Sütü derin dondurucunun kapağına değil, en soğuk noktasına koyun.
GÜVENLİ SÜT SAKLAMA KOŞULLARI
-Odanın serin bir yerinde 6-8 saat
-Buzdolabının rafında 72 saat (3 gün)
-Buzdolabının buzluğunda 2 hafta-2 ay arası
-Derin dondurucuda 6 ay
Her zaman önce en eski tarihli sütü kullanın.
DONDURULMUŞ ANNE SÜTÜNÜN ERİTİLMESİ VE ISITILMASI
Sakladıüınız anne sütünü kesinlikle ocağın üstüne veya mikrodalga fırına koymayın. Bu sütün proteinini bozar ve sütün içinde oluşan sıcak noktalar bebeğinizin ağzını yakabilir. Süt poşetini bir kaba koyduğunuz ılık suyun içine ağzı dışarda kalacak şekilde batırarak çözülmesini sağlayın (ben-mari usulü) ve salladıktan sonra sıcaklığını kontrol ederek bebeğinize verin.
UNUTMAYIN: Çözülmüş süt kullanılana kadar buzdolabında saklanmalıdır ve 24 saat içinde kullanılmalıdır. Bebeğinizi besledikten sonra sütün arta kalanını atın.
banada medela nın 10 luk saklama kabını önerdiler,temizleyip yani streil edip kullanılabiliyor.
ama şunu anlamadım nolur biri bana açıklasın.şimdi 80 cc sağdık ,medela kapta sakladık.Buzdolabında buzluğa koyduk.kullanılacağı zaman buzdolabında alt rafa indirdik.ne kadar süre gerekiyor?akşamdan mı alınmalı alt rafa..biri bana bunu anlatabilirmi?bakıcıya bırakacağımda bebeğimi.sütü o verecek.alt rafa inen sütü çıkarıp tekrar kaynamış suyun içine alıp ısıtıcaz sanırım yada biberon ısıtıcısı aldım ona koyucam;ama hemen koyabilirmiyim?onuda soruyorum.?kalan sütü atıyormuyuz?ısıtılınca atılıyormuş.ama aldın dolaptan bır kısmını koydun diğeri yine dolapta orta kısımda sonra onuda o gün içinde verebiliyorsun...öyle dimii?
kızlar zaten her halikarda bu bebişler biberona alışıcak.. çalışıcaz çünkü ben de iki hafta sonra işe başlıcam.. sütlerimi bayadır biriktiriyorum. süt poşetlerinde buzlukta.. annem bebişime bakıcak ben çalışınca. onda derin dondurucu var.. bugünden itibaren biriktirdiim sütleri süt poşetleriyle anneme taşıcam içinde buz olan termosta tabi.. ela 82 süper sorular sormuşsun.. ben de şöyle biliyordum bir yanlışlık varsa lütfen düzeltin.. anne sütünü herhangi bir ısıstma yöntemi ile ısıtırsak içeriğindeki yararlı maddeler yok olabiliyormuş. bu nedenle mesela yarın vereceğimiz sütleri buzdolabının alt rafına alıyoruz, vermeye mesela 2 saat kaldıkça bir bir dışarı çıkarıp kendi kendine oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz. bebişlerimize öyle veriyoruz. dışarı çıkan sütü aynı gün içinde kullanıyoruz.artanı döküyoruz..
farklı bilgisi olan paylaşsın ltf.. telaş yaptım ben şimdi:uhm:
sevgiler