- 28 Kasım 2018
- 31
- 12
- 38
- 28
- Konu Sahibi 01ugurecem
-
Umarım vardır ve öğrenirizBen iki defa sağım yaptim.Birinde yarım saatte 150ml sagdim,diğerinde parça parça gün içinde 150ml sagdim.Konuyu takipteyim.Ben de merak ediorum püf noktası varsa
Kiwi markası. Bir arkadaşımda sağım yaptı onda iyi çıkıyordu bende sıvıyı çok tüketiyorum sütüm var bazen şarıl şarıl akıyor azalıyor kesiliyor sağım yaparkenmerhaba
hangi marka sut sagma makinasi kullaniyorsunuz acaba?makina kuvvetli cekmiyor olabilir
Benim 2 aylik bebegim war ve ben de 2 aydir sagim yapiyorum daha cok cikiyor be bol su iciuorum
Kaç saatte bir emziriyorsunuz? Bugün şöyle bir durum oldu. Eşimin kardeşinin nişanına gittim. Oğlumu kardeşime bıraktığım için 3 saat emzirme fırsatım olmadı. Eve geldiğimde göğüslerim taş gibi olmuştu mestit oldum zannettim bebeğim emmesine rağmen göğüslerim doluydu iki sağmada 100 ml süt çıktı. Çok şaşırdım. Bebeğimle beraberken devamlı emiyor göğüslerim o yüzden çok yumuşak acaba 2 saatte bir emzirmek mi gerekli diye düşündümBen iki defa sağım yaptim.Birinde yarım saatte 150ml sagdim,diğerinde parça parça gün içinde 150ml sagdim.Konuyu takipteyim.Ben de merak ediorum püf noktası varsa
Beni hiç sorma canım.Ben emzirmekten perişanım artık.Kizim memeyi bir saniye boş birakmio.Gecen anneme bıraktım 5 6 saat emziremedim dediğin gibi göğüslerim aşırı şişti ağrısından duramadim.Ama kızım bütün gün emerken göğüslerim aşırı yumuşak oluolar.Bazen bakiorum süt var mı acaba diye dolu dolu gelio süt.Ama benim kızım hicbi şekilde doymuo ya.Asiri yoruluorum artık.90ml mama iciyo üstüne meme.İki saatte bir 90ml mama biraz fazla değil mi?Kaç saatte bir emziriyorsunuz? Bugün şöyle bir durum oldu. Eşimin kardeşinin nişanına gittim. Oğlumu kardeşime bıraktığım için 3 saat emzirme fırsatım olmadı. Eve geldiğimde göğüslerim taş gibi olmuştu mestit oldum zannettim bebeğim emmesine rağmen göğüslerim doluydu iki sağmada 100 ml süt çıktı. Çok şaşırdım. Bebeğimle beraberken devamlı emiyor göğüslerim o yüzden çok yumuşak acaba 2 saatte bir emzirmek mi gerekli diye düşündüm
Kaç aylık kızınız?Beni hiç sorma canım.Ben emzirmekten perişanım artık.Kizim memeyi bir saniye boş birakmio.Gecen anneme bıraktım 5 6 saat emziremedim dediğin gibi göğüslerim aşırı şişti ağrısından duramadim.Ama kızım bütün gün emerken göğüslerim aşırı yumuşak oluolar.Bazen bakiorum süt var mı acaba diye dolu dolu gelio süt.Ama benim kızım hicbi şekilde doymuo ya.Asiri yoruluorum artık.90ml mama iciyo üstüne meme.İki saatte bir 90ml mama biraz fazla değil mi?
23 günlük daha.Bir defa da 90 100 ml, ya da bı saat arayla iki tane 90 ml bitirio üstüne de meme veriyorum.İkinci kontrolümüzde 8 günde 470 küsur gram almıştı.Hic mama vermemiştim o dönem. Mama vermemin aslında sebebi ben kendimim.Belki mamayla sakinler meme düşkünlüğü gider dedim ama değişen bişey olmadı.Cok yorgunum 24 saat mememde ne uyku uyuyabiliorum ne yemek yiyebiliorum.Bugun bütün gün toplasan bı saat anca uyumustur.Gece uykusuna da bı saat önce memede daldı.Kaç aylık kızınız?
Benim bebeğim 2.5-3 aylıkken 150-200 ml bitiriyordu zorladığı için öyle içiyordu sanırım banada doktor 90 ml günde 4 defa ver demişti ama bebeğim 90 ml den fazlasını içiyor birde beni emiyordu arkasına ama gel gör ki 4 aylık ve 5 kiloyediği de yarasa keşke. Sırf bu yüzden bıraktım mamayı ne kilo alıyor nede mamayla da doyuyor bari sadece anne sütüyle beslensin dedim. Şimdi benim göğüslerime el koydu sabaha kadar kapatamıyorum .Sanırım devamlı emdikleri için de sağılan süt bu kadar az geliyor
Maşallah sütüne23 günlük daha.Bir defa da 90 100 ml, ya da bı saat arayla iki tane 90 ml bitirio üstüne de meme veriyorum.İkinci kontrolümüzde 8 günde 470 küsur gram almıştı.Hic mama vermemiştim o dönem. Mama vermemin aslında sebebi ben kendimim.Belki mamayla sakinler meme düşkünlüğü gider dedim ama değişen bişey olmadı.Cok yorgunum 24 saat mememde ne uyku uyuyabiliorum ne yemek yiyebiliorum.Bugun bütün gün toplasan bı saat anca uyumustur.Gece uykusuna da bı saat önce memede daldı.
Etkilemedi galiba canım.Ama uykusuzluk sinirlerimi bozuoMaşallah sütüneUyumamak yemek yememek sütünü etkilemiyor mu? Benim çok etkiliyor da, ne yapabilirim bilmiyorum. Bir sürü takviye alıyorum, gebelikte almadığım kiloyu alacağım bu gidişle. İşe yarasa bari içim hiç yanmaz
O da bebek emmeyince azala azala bitiyorKizlar bende de aynı sorun var biz 43 günlük olduk tek mememi alıyor oda kırın kirinls 5 dj ya duruyor ya durmuyor göğsümde . Son çare artık düzenli bir şekilde sağım yapcam bari sagdigimi içsin adam akıllı dedim bı sagdim 20 dk da iki göğüsten toplam 20l çıktı. Hiç düzenli sağım yapmadım tek tesellim şuan o . İki saatte bir sağım yapacağım . İnşallah sütüm artar . Şu tek sefe de 150 ml çıkaranlara hayranım inşallah hirbgun bende cikarabilirim .
90 ml çokmuş gerçekten 23 günlük bebek için. Bende başlarda koltuktan kalkamıyordum normak doğum yaptım, dikişim vardı 2-3 tane sırf devamlı memede kaldığı için aynı pozisyon beni rahatsız ettiğinden dönmeye kımıldamaya çalışırken dikişlerim patlamıştı dayanılır gibi değildi. 8-9 saat ara vermeden emiyordu gelenler bebeği göstermiyor diyordu düşün kayınvalidem bile bu yüzden haftalarca konuşmadı benimle. İlk 3 ay sanırım genel olarak hepsi böyle oluyor. Şimdi şükürler olsun azaldı ama düzenli bir emmesi yok. 20 dk 10 dk arayla emiyor. Uykusu oluyor emmek istiyor sabaha kadar meme ağzında ben uyuyorum o canı istedikçe emip emip bırakıyor23 günlük daha.Bir defa da 90 100 ml, ya da bı saat arayla iki tane 90 ml bitirio üstüne de meme veriyorum.İkinci kontrolümüzde 8 günde 470 küsur gram almıştı.Hic mama vermemiştim o dönem. Mama vermemin aslında sebebi ben kendimim.Belki mamayla sakinler meme düşkünlüğü gider dedim ama değişen bişey olmadı.Cok yorgunum 24 saat mememde ne uyku uyuyabiliorum ne yemek yiyebiliorum.Bugun bütün gün toplasan bı saat anca uyumustur.Gece uykusuna da bı saat önce memede daldı.
Sağdığım sütü biberonla mı verdin? Ben meme reddi yapacak anladığım zaman biberonu kesiyordum zamanla emzirerek banyosunu yaptırmaya başladım. Banyodan nefret ediyor, banyo yaparken tek sakinlediği yer meme oldu o kucağımda emiyor biride yıkıyordu ten tene temas artınca alıştı devamlı emmeye canı sıkılsa emiyor gazı olsa uykusu olsa emiyorO da bebek emmeyince azala azala bitiyor
Benim 5 aylık ikizlerim var
Ilk 3 ay sadece emdiler
3.ay biri memeyi reddetti o gün bu gündür ağzına almıyor
Diğeri emdiği için sütüm ikisine de yetiyordu
Ama diğeri de 4.ay memeyi reddetti
Simdi ikisi de emmiyor
Sağarak 5.ayı getirdim zorla
Şu an tüm gün sağdığım süt ikisinin bir öğününe yetiyor sadece
Keşke emzirebilseydim o kadar çok üzülüyorum ki
Bir defasında benden sağdığım halde 2 ml falan çıkıyordu. Sıcak su torbasını beze sarıp göğsüme katmıştım şarıl şarıl heryere damlamıştı sütüm. Sıcak kompleks yapın sağım öncesi muhakkak masaj yapın hatta başta elle sağım yapın birde öyle deneyin daha sonra sapmaya başlayın en azından 20 ml geçsinKizlar bende de aynı sorun var biz 43 günlük olduk tek mememi alıyor oda kırın kirinls 5 dj ya duruyor ya durmuyor göğsümde . Son çare artık düzenli bir şekilde sağım yapcam bari sagdigimi içsin adam akıllı dedim bı sagdim 20 dk da iki göğüsten toplam 20l çıktı. Hiç düzenli sağım yapmadım tek tesellim şuan o . İki saatte bir sağım yapacağım . İnşallah sütüm artar . Şu tek sefe de 150 ml çıkaranlara hayranım inşallah hirbgun bende cikarabilirim .
Sağlıkla büyütün inşallah.Merhaba Hanımlar
4 aylık anneyim 4 aydır göğüslerimi sağıyorum fakat hiç 100-200 ml süt sağamadım .
Yakında işe başlayacağım , sağıyorum 10-20 dk da 30 ml çıkıyor. 2 saatte sadece 60-70 ml sağabiliyorum
Sizler nasıl sağım yapıyorsunuz, ne kadar çıkıyor?
Acaba bilmediğim bir püf noktası mı var öneride bulunabilir misiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?