Sağ yumurtalık da kist ve ameliyat

Zeyneptc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2022
443
106
23
Öncelikle merhaba kızlar yeni üye oldum ben doğru yere konu açtım mi bilmiyorum ama bana yardımcı olursanız çok sevinirim
Ben 9 aydır evliyim çocuk istiyoruz ama hiç bir şekilde tutamadı bu son ay adetden sonra sürekli kasik ve bel ağrım oldu ilişki sırasında çok ağrım oluyor du iki gün önce hastaneye gittim ve ilk defa altan muayene edildim ve sağ yumurtalıklarimda 5.30cm kist olduğunu öğrendim doktor hemen ameliyat dedi korktum tabi dün mr çektirdim Perşembe günü gidip öğrenecm ne olduğunu tam olarak başından böyle bir şey geçen var mı çok tecrübesizim yardımcı olursanız çok sevinirim hepinze şimdiden teşekkür ederim

Merhaba canım öncelikle geçmiş olsun. Benimde aynı durumum söz konusu. Mr sonucunda 7 cm oldugu görüldü daha küçükleri için ilacla tedavi mümkün olabiliyormus. Dogum kontrol hapı gibi.. Ama bebek istediğimiz için ilaçla tedaviyi bu boyutta doktorum önermedi. Fakat direkt ameliyatta demedi bebek için engel bir durum olmadıgını söyledi. gerçi kistin temiz çıkmasıda etkendir belki. Eger hamile kalırsam dogum ile birlikte alınabileceğini söyledi bu yüzden su an için beklemedeyiz bir iki ay daha deneyip karar vericez. Tek handikapı bebek için aşılama vs sürecine geçmek istediğimde kullanmam gereken ilaçlar kistide büyütebilirmiş o yüzden çok kararsız kaldım. Benim evliliğimde 3. yılım olacak yaşımda 30. bu yüzden kisti aldırmayı en son düşünüyorum doktor hamilelik için engel dedi diye ama yaşın geç ise evliliğinde de daha yeniymişsin bence hiç zaman kaybetmeden ameliyatını al kurtul. Ameliyat sonrası 6 ay civarı hamile kalmaman lazım sonrasında rahat olursun. Çok geçmiş olsun.

teşekkür ederim şimdiden O kadar çok haklısınız ki ama akilma şu takılıyor acaba ameliyat la birlikte yumurtalıklarma bişey olur mu azalma gibi bir durum

teşekkür ederim şimdiden O kadar çok haklısınız ki ama akilma şu takılıyor acaba ameliyat la birlikte yumurtalıklarma bişey olur mu azalma gibi bir durum
Olacagını dusunmuyorum cunku kist durumu çok yaygın ve çogu kişi geçiyor bu yoldan. Ama aklına gelen her soruyu doktoruna yöneltip için rahatlayana kadar cevap almaya bak. Birde sana tavsiyem ameliyat kararından önce farklı doktora da görün.

Kist için soğan suyu kürü için diyorlar siz hiç denediniz mi ben içtikten sonra sağ tarafimda kist olduğunu bilmiyordum ama o zaman baya ağrım olmuştu bırakmıştı bazılarına yaramıyor demek

Kist için soğan suyu kürü için diyorlar siz hiç denediniz mi ben içtikten sonra sağ tarafimda kist olduğunu bilmiyordum ama o zaman baya ağrım olmuştu bırakmıştı bazılarına yaramıyor demek
Bir ara denedim ama çalışma saatlerimden dolayı düzenli olmayınca bıraktım. Agrı vs hissetmedim kullanırken ama sogan kürü benim cok midemi bulandırdıgı için cok zorlandım. Normalde sogan seven benı sogandan soguttu resmen. Gerçi benim normalda de kist sebebiyle bir agrım olmuyor. Doktorlarda agrı vs oldugunda daha cok amelıyat onerıyorlar. Sogan suyu eger bu ay yıne gebelık olmazsa tekrar göze alıp deneyecegım bakalım.

ameliyat olmadan önce en az 3 doktoradan görüş alın.
bazı kistler kendiliğinden kaybolabiliyor çünkü.
benim de 7 cm kistim vardı, 2 ay içerisinde küçülerek kayboldu.
geçmiş olsun.

kistinizin ne kisti olduğu önemli. ben de 15 cm kidt vardı basit kistti ameliyat oldum ama genelde 10cm altına ilaç da deniyorlat

5 cm kist için hemen acil ameliyat denmesi doğru değil henüz ilaç tedavisi bile denenmemiş ben endometriozis hastasıyım yıllardır kistle uğraşıyorum ameliyat olduğumda sol yumurtalıkta 9 cmin üstündeydi kistim sağdaki 4.5 cmdi. İlaç kullanmalısın öncelikle doğum kontrol ilacı endometriozisse visanne vs birkaç ay sonra küçülme olmaz artış olursa ciddi büyüme ancak o zaman ameliyatı düşünün derim ameliyat rezerv azaltan bir şey ilaç denemeden ameliyat olmak asla doğru değil ben 9 ay aralıksız ilaç kullandığım küçülme olacağına büyüme olduğu için ameliyat olduğum halde neden ameliyat oldun dedi Bülent tıraş resmen azarladı beni ben ameliyat olanlara bakmıyorum falan dedi düşün

Arkadaşım geçmiş olsun. Benim de 7 yıl önce dermoid kistim alındı sol yumurtalığımdan fakat şimdi de sağ yumurtalığımda 3,5x3 cm derimod kist oluşmuş. Yeniden ameliyat olucam. Dermoid kist ilaçla veya soğan kürüyle geçmez ama yumurtalığına hiç bir zararı yoktur. Sadece yumurtalığından kisti alıp çıkaracaklar olup bitecek. Asla endişe etme. Yumurta sayın vs azalmaz … çok geçmiş olsun tekrardan

Çok teşekkür ederim cevabınız için merak ediyorum peki hamile kaldınız mı bu kistler hamileliğe engel mi

Çok haklısınız soğan suyu içilecek gibi değil midemi bulandırıyordu benim de inşallah en yakın zamanda hamiş kalırsınız

ameliyat olmadan önce en az 3 doktoradan görüş alın.
bazı kistler kendiliğinden kaybolabiliyor çünkü.
benim de 7 cm kistim vardı, 2 ay içerisinde küçülerek kayboldu.
geçmiş olsun.
Teşekkürler cevabinz için bende öyle düşünüyorum inşallah ameliyat gerektirmez

Ya doktor korkutu beni direk ameliyat dedi yaşım daha küçük yeni evliyim hiç bir şekilde ilaç tedavisi demedi o yüzden farklı bir doktora daha görünecm teşekkür ederim cevabınız için

buraya yazılıyor hemen ameliyat olmaz diye ama burda yazanlardan çok kütfen doktoruna güven. kistlerin bisürü tipi var. sizin kompleks yazılmışsa onhn hemen ameliyat olması gerekiyor siye biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…