• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sağ tüpüm tamamen solda hafif geçiş gözlendi laparokopi ameliyatı oldum

03ediz03

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2014
573
123
53
42
Bayan yaşı 35 i geçtıkce yumurtalık rezervınde ve yumurta kalıtesınde bır azalma olmaktadır. Yumurtalık rezerv tayininde kullanılan en hassas metodlar ;ultrasonografi ile ıle sag ve sol yumurtalıktakı antral follıkul(3-9mm capındakı yumurta kesecıklerını saymak) sayımı yapmak ve kanda AMH (antımullerıen hormon ) bakmaktır. fsh hormon duzeylerı de yumurtalık rezervını gosteren bır dıger hormondur. fsh duzeylerı 10 mlU/ml nin üstüne cıktıkca over rezerv azalmasına işaret etmektedir.Bu baglamda 43 yaşında olmanız nedenı ıle zaman sızın ıcın oldukça onem kazanmaktadır. adetınızın 2-3. gunu yapılan ultrasonografı kontrolu ıle yumurtalıklar ve rahım ıc zarı kontrol edılerek tüp bebek tedavısıne baslanmalıdır. Bol şans dılerım .
dr bey benim sağ tüpüm tamamen solda hafif geçiş gözlendi laparokopi ameliyatı oldum gebelik olabilir ama bekleme dedi drlar tüp bebek önerdi yaşım 32 sizcede doğal yolla gebelik olurmu bakarsanız hsg sonucumu yazaym size ne olur cevap yazın

dr bey benim sağ tüpüm tamamen solda hafif geçiş gözlendi laparokopi ameliyatı oldum gebelik olabilir ama bekleme dedi drlar tüp bebek önerdi yaşım 32 sizcede doğal yolla gebelik olurmu bakarsanız hsg sonucumu yazaym size ne olur cevap yazın
Merhabalar : ıfadenızden Sag tup tamamen tıkalı solda hafıf gecıs oldugunu anlamaktayım .Bu durumda beklemeyı tavsıye etmeyız . tup bebek tedavısı uygun olur. Bol sans dılerım .

Merhabalar : ıfadenızden Sag tup tamamen tıkalı solda hafıf gecıs oldugunu anlamaktayım .Bu durumda beklemeyı tavsıye etmeyız . tup bebek tedavısı uygun olur. Bol sans dılerım .
hsg sonucumu değerlendirirmisiniz teşekkür ederim KONTURLARI DÜZGÜN OLUP DEDEKTİF GÖRÜNÜM İZLENMEMİŞTİR-SOL FORNİKSTE AİR BUBLE İZLENMİŞTİR-ANCAK BU TARAF SALPİNX OBLİTEREDİR- SAĞ SALPİNX DİSTALİ İLERİ DERECE DİLATEDİR-1 SAATLİK GEÇ GRAFİDE 1,7 MM ÇAPINDA DİLATE SALPİNX İZLENMİŞTİR SAĞ TARAFTA SERBEST PERİTONEAL YETERSİZDİR bu durumda doğal yoldan gebe kalabilinirmi rahatsız ettim özür dilerim

Merhabalar ; Hsg filminiz göremediğim için değerlendiremiyorum. Tekrar göndermeniz halinde sorunuzu cevaplayabileceğim. Teşekkür ederim.
hsg sonucumu değerlendirirmisiniz teşekkür ederim KONTURLARI DÜZGÜN OLUP DEDEKTİF GÖRÜNÜM İZLENMEMİŞTİR-SOL FORNİKSTE AİR BUBLE İZLENMİŞTİR-ANCAK BU TARAF SALPİNX OBLİTEREDİR- SAĞ SALPİNX DİSTALİ İLERİ DERECE DİLATEDİR-1 SAATLİK GEÇ GRAFİDE 1,7 MM ÇAPINDA DİLATE SALPİNX İZLENMİŞTİR SAĞ TARAFTA SERBEST PERİTONEAL YETERSİZDİR bu durumda doğal yoldan gebe kalabilinirmi rahatsız ettim özür dilerim

DR BEY KAÇ GÜNDÜR CEVAP BEKLİYORUM NE OLURT KISA KISA CEVAP VERSENİZ FACEDENDE YAZDIM CEVAP ALAMADIM 4 GÖZLE BEKLİYORUM

Merhabalar ;sol tüpünüzün oblitere (tıkalı ) olusu , sağ taraf tüpünüzde sağlikli geçiş olmaması nedenı ıle tup bebek tedavısı uygundur. Bol şans dilerim.

Back