• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağ lateral ventrikül çapı YARDIM LÜTFEN!

dceymelikem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2012
141
4
48
Ankara
BEN 21 hafta 2 günlük gebeyim dün ayrıntılı ultrasona girdim bütün sonuçlar tamamen normal çıktı 2li ve 3lü taramalarım da hep normal çıkmıştı dün sonucu doktoruma götürdüğümde sağ lateral ventrikül çapının antrium düzeyinde 8mm olduğunu söyledi normalde şuan sorun yok ama normali 6 7 milim dir dedi 10 ve üzeri bebekte zeka geriliği gibi sorunlar olduğunu gösterir büyüme olcakmı diye kontrol altında tutcam dedi ve 2 hafta sonrası için gün verdi bir daha kontrol etmek için yani herşey normal deyip 1 milim için insanı telaşlandırıyorlar sitenin doktoru olduğnu duydum her mesajı okuyormu bilmiyorum lütfen okuyosanız cevap yazın yada başına böyle durum gelmiş gebe arkadaşlarım lütfen aydınlatın beni çok korkuyorum ve üzgünüm

30 haftalığım. dün ölçüm yapıldı hala 10 mm sınırında. doktor başka bir anomali olmadığı için %96 bi sorun çıkmayacak dedi. bekliyoruz.
Geçmiş olsun inşallah Bi sıkıntı olmaz Doktor bana hiç öyle demedi hemen amniosentez yaptır hiç Zaman kaybetme dedi canımı sıktı Bi de telaş yaptırdı ki sorma

Hayır başka Bi anomali yok hatta her şey gayet güzel dedi bebeğin suyu boyu kilosu vs sağlıklı
Neden bu şekilde seni panikletmiş hiç anlamadım. Sırf bir takım testler yaptırmaya mecbur bıraksın diye olabilir mi ? Eğer beyin gelişimi kalbi böbreği vs bunlar sağlıklıysa çok yüksek ihtimal hiç bişe çıkmayacak diyor doktorlar.

Neden bu şekilde seni panikletmiş hiç anlamadım. Sırf bir takım testler yaptırmaya mecbur bıraksın diye olabilir mi ? Eğer beyin gelişimi kalbi böbreği vs bunlar sağlıklıysa çok yüksek ihtimal hiç bişe çıkmayacak diyor doktorlar.
Ben de öyle düşünüyorum testleri yaptırmak için Bi de maddi çıkar güttüklerini düşünüyorum:( inşallah öyle olur bişey çıkmaz. Sizin doktorunuz test falan istemedi mi

istemedi. Zaten istesede testler sana çözüm sunmuyor ki. Yani müdahale edilecekse doğumdan sonra edilebiliyor. Bence sende içini ferah tut. Bir başka doktora görün istersen. Ben 3 doktora göründüm. 3 üde beyin gelişimi gayet normal bu genişlik yapısal olabilir dedi.

istemedi. Zaten istesede testler sana çözüm sunmuyor ki. Yani müdahale edilecekse doğumdan sonra edilebiliyor. Bence sende içini ferah tut. Bir başka doktora görün istersen. Ben 3 doktora göründüm. 3 üde beyin gelişimi gayet normal bu genişlik yapısal olabilir dedi.
kac mm olculdu sizinki ve tek tarafli mi

Sanırım benim doktorum kürtajdan yana. Yolunda gitmeyen bişeyler varsa müdahale ederiz demişti. Başka doktorlara da gidicem bakalım ne diyecekler. İnşallah her şey yolunda gider :(

Sanırım benim doktorum kürtajdan yana. Yolunda gitmeyen bişeyler varsa müdahale ederiz demişti. Başka doktorlara da gidicem bakalım ne diyecekler. İnşallah her şey yolunda gider :KK43:
sakin kurtaj olmatin benim bebegime de oyle deiler hamileyken hatta 16 mm dediler dogdu hidrosefali felan degil bebegim

Benim ilk ölçüldüğünde 23 haftalıktım 9.56 ydı. Şimdi 30 haftalığım 10.02. Son gittiğim prof 15 mm olsa bu kötü birşeylerin olacağı anlamına gelmiyor demişti. Hangi şehirdesin sen saaraa?

Back