Safra kesi tasi

Htcmutlu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2017
9
1
Safra kesemde tas varmis cok ciddi agrilar cektim ve hala beni rahatsiz ediyor bursada safra kesesi ameliyati olan varmi beni bu konuda aydinlatirsaniz sevinirim cok korkuyorum

basit bir amaliyat 2 günde taburcu oluyosun amaliyat olduktan sonrada yediklerine dikkat etmen gerekiyor ağrılar kısmen geçiyor ama eskisi gibi olamıyosun tabi yinede dikkat edeceksin yediklerine

Merhaba benim abim bu ameliyati oldu.
Ama biz gec kalmışız. doktora surekli gidiyordu da bir türlü sorun nerede bilemiyorlardı.

En sonunda sagolsun bir doktor buldu ve ameliyat oldu safra kesesi alindi. Suan iyi şükür.

Sizin eger cok beklememisse kapali ameliyatla da hallolabiliyor. O cok daha basit.
Ama abiminki acik amleiyat olmasina ragmen ağrıyı 1 ya da 2 gun cekti diger gunler gayet rahattı.

basit bir amaliyat 2 günde taburcu oluyosun amaliyat olduktan sonrada yediklerine dikkat etmen gerekiyor ağrılar kısmen geçiyor ama eskisi gibi olamıyosun tabi yinede dikkat edeceksin yediklerine
Vala simdi bile bisey yiyemiyorum surekli bulanti var kusma agrida cabasi ama ameliyattan sonraki surecten korkuyorum bi sorun olurmu sindirimle ilgili problem yasarmiyim diyee

Peki sonradan bi problem yasadimi yemek yemeyle ilgili yada agrisi oldumuu

Peki sonradan bi problem yasadimi yemek yemeyle ilgili yada agrisi oldumuu
Hayir hic problem olmadi aksine safra kesede tas varken surekli hastaneye gidip igne oluyordu gecici cozumlerdi bunlar. Bir de gec kalinirsa baska sorunlara da yol açabiliyor o yuzden siz mümkünse iyi bir hastaneye gidin.

Suan ameliyat olduguna cok memnun.

15 gün önce oldum.Ne kadar kaçarsaniz kaçın sonunda aldırmak zorundasınız 10 sene direndim:)Sadece 1 gece yattım odaya çıktıktan 1 saat sonra yürümeye başladım ki zaten şart .Ameliyat sırasında karın boşluğuna 4 lt gaz verilip şişiriliyor ki yer açılsın bu sebebten (o gaz size ameliyatın mirası :) o gazların çıkması gerekiyor.Ben narkozdan mide ağrısıyla uyandım ama zaten ağrı kesici veriliyor.Sağ omuz ağrısını neredeyse 1 hafta çektim dikişlerden çok o ağrı beni mahvetti. Ama ne kadar çabuk gaz çıkışı sağlanırsa o ağrı da o kadar kısa sürer.Göbek deliğinin içinde ,iki göğüs ortası alt kısımda,sağ tarafta iki tane olmak üzere dört kesi yapılıyor. Dikişler kendi kendine eriyor.Cumartesi sabah oldum,pazartesi bandajları açtım,çarşamba duş aldım.Şu anda gayet iyiyim tabiki yediklerime dikkat ettiğim sürece:) Önce bir ufak lokma alıp 15 dk bekliyorum birşey olmazsa devam ediyorum.Doktorun yumurta,kızartma gibi yeme dediği şeylere ben de iki şey ekliyeyim karpuz (müthiş mide bulantısı yapıyor)dondurma (bunun verdiği sancıyı o taşlar bile yapmayı başaramamıştı resmen bıçaklanmak gibi birşeydi)Ameliyat sonrası karın şiş kalır; koca bir yalan şu anda dümdüz benimki.Ameliyat sonrası çok kilo alırsın; koca bir yalan, zaten yemek yiyemiyorum ve bu 4 ay daha böyle gidecek. Benim tecrübem böyle başka sorunuz varsa sorabilirsiniz

9 sene önce kapalı ameliyat oldum. Ameliyattan 1 sene sonra gaz sorunum başladı. Çok gazım var ve bu sosyal yaşantımı olumsuz etkiliyor, her yemek yedikten 3-4 saat sonra öyle ki 2-3 saat süreyle 5 dakikada bir gaz çıkarmak zorundayım. Düşünsenize bir ortamdasınız ve sürekli gaz çıkarmak zorundasınız, berbat bir şey

Peki ne ameliyatı oldunuz aynı sorun bendede var dışarı çıkamıyorum

Safra kesemde tas varmis cok ciddi agrilar cektim ve hala beni rahatsiz ediyor bursada safra kesesi ameliyati olan varmi beni bu konuda aydinlatirsaniz sevinirim cok korkuyorum
Canım benim kv ve gorumcem de dahil cevremde pek çok kişi oldu bu ameliyati.laparoskopik olan da açık olan da gayet kolay ve iyileşme süreci hızlı olan bir ameliyat.ben de olacağım yakında.hic korkma canım.

Siz mi oldunuz anlamadim..eger oyleyse dikis cevresinde sisliginiz oldumu.size yazdiktan snra doktorumu aradim gel dedi gittim fakat bisry yokmus cok sukur ama bir haftam burnumdan geldi kafaya taktigim icin ya kotu birsey varsa diye.iyilesme sureci boylemidir yani .tamam doktr nrmal dedi ama merak ediyrum yasayan varmi bu seklde diye.varsada gectimi o sislik

Kizlar ameliyat olali 3 hafta oldu ama bende yagsiz diyet beslenmeme ragmen sabahlari ishal durumu var sizlerden boyle bir sorun yasayan oldu mu

Kizlar ameliyat olali 3 hafta oldu ama bende yagsiz diyet beslenmeme ragmen sabahlari ishal durumu var sizlerden boyle bir sorun yasayan oldu mu
Geçmiş olsun, ben de 40 gün oldu ameliyat olalı, sabahları ishal sorunu ben de de var malesef. Bazen de kabızlık gibi 3 4 gün tuvalete çıkmıyorum ardından tekrar sadece sabah bir kere ishal durumu oluyor. Ameliyattan önce de son aylarda oluyor du bu ben de safra kesesinin bozulmasına bağlamıştım ben, fakat ameliyattan sonra da devam edince ne yapsam bilemedim. Sizin durumunuz nedir şu an? Devam ediyor mu ishaliniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…