Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
benim ailemde tek safra kesesi olan bendim.hikaye çok bizde..ama kardeşim 25 yaşında oldu şu anda gayet rahat.annem gecikmiş bir durumda ameliyata karar verdi çok ızdırap çekti.ben 34 yaşındayım önceki gün aldılar.evet 2 ay süre ile diyet yapmam gerekiyormuş..safra kanalı direk bağırsağı beslediği için artık bir depom yok.merhaba arkdaslar safra kesemde 1 avuc bilye kadar tas varmis..doktorlar ameliyat olmami onerdi fakar cevremde daha cok gencsin taslari dokmenin yollarini denesen diyorlar..bu ameliyatin yan etkisi neler?safra kesesi alindiktan sonra neler degisiyor? yiyecek yasagi ..vs.. varmi?
ben böyle bir ağrı yaşamamıştım
allahım nefes alamıyordum ağrıdan
dün geceyi hastanede geçirdik
hep midemin ağrıdığını sanıyordum ve de dahiliyeden randevu aldık
eşim sağlıkçı olduğu için önce bi tahlillerimi yaptı sabahtan
karaciğer testlerim çok yüksek çıkınca korkmuş
doktor arkadaşına göstermiş hemen ultrason istemiş
ultrasonda safra kesesinde taşlar ve çamur artı iltihap olduğu tespit edildi
hiç aklıma gelmezdi hepimiz çok şaşırdık
doktor kesin ameliyat diyor ama benim daha 5 aylık minicik bi kızım var
karar veremiyorum korkuyorum kızlar
Allahım bu ağrıları kimseye yaşatmasın çok feci gerçekten
ama yazdıklarınız bi nebze rahatlattı beni sanki
korkumda hafifledi
tüm hastalara acil şifalar diliyorum
Kızlar verilmiş sadakam varmış...Çok zor bişey yaşadım...4 kez ıkıser gun arayla acıle kaldırıldım..ılkınde kalpkrızı sanmıslar cunku ınanılmaz bır sırt agrısı ve nefes alamamak vardı ıkıncısınde sen panık atakmısın dedıler anlamıyorlar hıc bışeyi en son salı gecesıde acile kaldırıldım,inanılmaz agrılar çekiyordum.Hiç birşeyi anlamıyorlar kan testi yapıldı kan degerlerım en son ypılan tatlillerden cok yükselmiş olarak cıktı acile evden doktor çagrıldı üst batın ultrasonu yapıldı safra kesesındeproblem oldugu çamurlaştıgı ve iltihap oldugu söylendı doktor acil yatış istedi ameliyata alacagız dedı eşim bir kaçdr göstermeden hemen amelıyat olmaz dedı dr ıle tartıştı o gece eşimden ımza karsılıgı benı hastaneden cıkardı doktor sorumluluk kabul etmıyorum dedı...Nerden bılecegız bu kadar son noktada oldugumuzu o gece eve geldık sabah 10 da baska dr randevumuz vardı gece yapılan tahlıller tekrarlandı ek tahlılller yapıldı ust batın tekrarlandı ve kendımı amelıyat mamasında buldum...Çünkü safra kesesı çamur haline gelmiş aşırı iltihaplanmış patlama aşamasındaymış ve patladıgı zaman o kişinin kurtulma sanşı yokmus ıcorganlara safra yayılıyorus ve dırekt ölümcülmüş...Doktor dedıkı saat degıl dakika farkıyla hayatını kurtardık...Arkadaslar 2 ay öncesınden başlamış belirtıler haberımız yok sırt ve bel agrısından emar bıle cektırmıstım bışey cıkmamıstı.....sırt ve bele vuran agrınız varsa dogum yenı yapmışsanız özelleıkle kılolu bebek (4 üzeri) dogurmussanız acılen safraya baktırın .Yaptığın bir iyilik ...krşılık bulmus allah cocuguna bagıladı dedıler halen soktayım nasıl atlattım....cok acım agrım var yatakta uzanmıs laptop yanımda vakıt gecırmeye calışıyorum....Hepinize tekrar teşekkur ederım...
safra kesesi içn hangi dr gideceğim:uhm: