- 6 Temmuz 2023
- 4.843
- 16.743
Dediklerin o kadar doğru ki artık içim rahat elimden geleni yapıyorum yaptımÇok teşekkür ederim canım benim
Olsun sağlıklı olsun, mutlu olsun ben kıza hiç anne sütü vermedim hep mamayla büyüttüm. Allah'a şükür çok da sağlıklı. Ben çok eziyet ettim kemdime kızımda tecrübesizdim, anne sütü almayan bebekler sanki öcü olacakmış gibi mahalle baskısı gördüm.
Ek gıdaya geçince sırf anne sütünün eksikliği kapansın diye vitamin kıyaslaması ölçüsü yapardım resmen. Hangi sebze meyve ishal kabız yapar diye ölçüp hesaplayıp verirdim. İlk 2 yaş çok önemli diye okudum bir yerde, 2 yaşına kadar ne eziyetler çektirdim kendime. Ağladığım günler oluyordu sırf az yemek yiyor diye. Ama şuan Allah'a şükür çok sağlıklı.
Sende sağlıkla mutlulukla büyüt insaAllah
Çok teşekkür ederimSize tek tavsiyem, aldirin. Bende aldirdim. Tabi doktorunuzun tavsiyesinide göz önünde bulundurun. 15 sene oluyor ben aldirali. Hic pisman degilim. Cok kötü oluyor onun agrisi. Hayat o sekil devam etmiyor. Hemen iyilesirsiniz. Saglicakla kalin.
Insallah kolayca gecer ameliyatiniz. Tabi ilk baslarda biraz rahatsiz oluyorsunuz (karniniz sisiyor ondan). Ama inanin o taslarin yaptigi agridan kat kat az. Hic bir sey degil diyeceksiniz o kadar yani. Ben deneye deneye buldum bana dokunan seyleri ama genelde bir sorun olmuyor yeme icme konusunda. Sadece yagli seyleri biraz dikkatli yiyorum mesela (cünkü karin agrisi yapabiliyor biraz). Herkesin bünyesi farkli. Doktor bana öyle demisti. Benim arkadasim hic bir besinde sorun cekmiyor, o da aldirdi safra kesesini :). Bir haftada ayagi kalkarsiniz (yani zaten üc gün sonra normale dönmeye basliyor insan). :)Çok teşekkür ederimAldıracağım ptesi günü insaAllah. Peki diyet tutmak zorunda kaldınız mı. Doktor şunu bunu yeme dedi mi. Vücuttan bir parça alınıyor sonuçta onun zorluğunu yaşadınız mı peki.
Merhaba evet artık sağlıklıyım ve hiç bir sorunum olmadı...E nabıza giremiyorum sorun var sanırım sordugunuz degerlere bakamadım aklımda sadece lipaz kalmış..Şimdi güzeldimi ggt kaçtı
Ercp zaten ortalama max 6 ay goturuyor kı bana da bıran evvel amelıyat ol dedı doktorlar...Tek kurtuluş safrayı aldırmak..Size de çok geçmiş olsun..Benimde kanala düşmüştü. Öldüm öldüm dirildim. Yeni doğum yapmama rağmen ve Doğumum sancılı geçti böyle bsy görmedim. Hiç dinlenemedim ki, kırkım çıkar çıkmaz birkaç gün sonra bu çıktı. Hala aldırmış dğlm ptesi ameliyat olacam insaAllah. Ercp oldum stent de takıldı
Rabbim tez zamanda şifanızı versin dermansız dert vermesin inşallah. Bende bi gece şiddetli ağrıyla acile gittim 40 ım yeni çıkmıştı safra kesesinde taş var dediler taş mı polip mi tam belli değil 3mm çapında bi kaç doktora gittim kimisi alınsın dedi kimisi dursun dedi başka bi ağrım da olmadı ama korkuyorum da. Sizin taşların boyutu nasıldı acaba ve kaç tane biliyo musunuzMerhaba herkese safra kesemde taş varmış ve safra kanalına düşmüş. Çok şiddetli ağrılarla acile gidiyordum hep. Ptesi günü ercp ile kanaldaki taşlar alındı, perşembe günü de safra alınacak.
Ama hala o kadar çok sancım var ki anlatamam. Çok kötüyüm kanala stent takıldı tekrar safrandan kanala taş düşmesin diye. Aynı durumu yaşayan var mı acaba. Stentten ötürü mü ağrı oluyor acaba. Acile gittim ultrasondan bakıldı bsy görünmüyor dediler.
Hayat kalitem sıfıra düştü resmen iki çocuğum var bebeğim 2 aylık. Memlekete annemlere geldim. Çocuklarla onlar ilgileniyor, sancıdan ilgilenemiyorum. Resmen annelik duygumu kaybetmiş gibi hissediyorum. Bebeğime çok üzülüyorum özellikle yavrunun kucağıma kokuma ihtiyacı var, sanki bebeğimi sevmiyorum gibi hissediyorum acıdan aklıma bsy gelmiyor ve bu durum beni haraba çeviriyor. Sonradan aklıma şu geliyor, bebeğimle ilgilenemiyorum diye o zaman o da beni unuttu, beni bilmiyor aramıyor onu kucağıma alınca beni hissetmiyor psikolojisine kapılıyorum. Nasıl geçecek bu bilmiyorum 15 gün etti çok mesafe girdi aramıza hep hastanedeyim annemlere bırakıp gidiyorum arkamda kalıyor hep. Unutur mu acaba beni.
Çok teşekkür ederimInsallah kolayca gecer ameliyatiniz. Tabi ilk baslarda biraz rahatsiz oluyorsunuz (karniniz sisiyor ondan). Ama inanin o taslarin yaptigi agridan kat kat az. Hic bir sey degil diyeceksiniz o kadar yani. Ben deneye deneye buldum bana dokunan seyleri ama genelde bir sorun olmuyor yeme icme konusunda. Sadece yagli seyleri biraz dikkatli yiyorum mesela (cünkü karin agrisi yapabiliyor biraz). Herkesin bünyesi farkli. Doktor bana öyle demisti. Benim arkadasim hic bir besinde sorun cekmiyor, o da aldirdi safra kesesini :). Bir haftada ayagi kalkarsiniz (yani zaten üc gün sonra normale dönmeye basliyor insan). :)
Çok teşekkür ederimErcp zaten ortalama max 6 ay goturuyor kı bana da bıran evvel amelıyat ol dedı doktorlar...Tek kurtuluş safrayı aldırmak..Size de çok geçmiş olsun..
Amin Allah razı olsun size de şifasını versin insaAllah. Benimde kırk çıkar çıkmaz olmuştu bir aydan fazla etti artık. Benimliler 9 mm idi. Çamur ve taş vardı. Size tavsiyem hemen ilaç tedavisine başlayın ilerlemeden. Korkmayın bsy olmaz insaAllahRabbim tez zamanda şifanızı versin dermansız dert vermesin inşallah. Bende bi gece şiddetli ağrıyla acile gittim 40 ım yeni çıkmıştı safra kesesinde taş var dediler taş mı polip mi tam belli değil 3mm çapında bi kaç doktora gittim kimisi alınsın dedi kimisi dursun dedi başka bi ağrım da olmadı ama korkuyorum da. Sizin taşların boyutu nasıldı acaba ve kaç tane biliyo musunuz
Yaaa gelmiş geçmiş olsun insaAllah. Kötü olmuş sizinkisi. Çok çok kötü 15 saat boyunca aralıksız sancı çekiyordum. Kanal temizlenince rahatladım biraz. Bir hafta boyunca sadece bisküvi ve su ile besleniyordum. Yemekler kahvaltı falan sancı yapıyordu.Benim safra kesem delinmiş apar topar ameliyata aldılar o sancıyı çok iyi bilirim.
Açık ameliyat oldum 1 hafta da kalktım ayağa dünya varmış.6 ay kızartma, yumurta,çikolata yasaktı.