- 28 Şubat 2011
- 14.053
- 16.740
- 498
SADRAZAM LOKUMU
ZORLUK DERECESI: KOLAY
PISIRME SURESI: 1,5 saat
Malzemeler
Kek Hamuru İçin

1. Muhallebi için vanilya hariç tum malzemeleri karistirip pisirin.. Altini kapatinca vanilyayi ekleyin..

2. Kek için yumurta ve sekeri iyice cirpin. Un, kabartma tozuve vanilyayi ekleyip karistirin.
Yagli kagit serili firin tepsisine hamuru dokun ve kasik yardimiyla yayin.
Hamurun kolay sarilmasi icin ince olmasi ve firinda kalip kurumamasi gerekiyor
Onceden isitilmis 175°C firinda 10 dk pisirin..

3.Kek piserken bu sirada krem santiyle sutu mikserde cirpin ve dolapta sogumaya birakin...

4.Keki firindan cikarir cikarmaz nemli bir beze kagidiyla beraber sarip 10 dk bekletin..
Daha sonra yavasca keki kagittan ayirin ve uzun kenarini ortadan ikiye kesin...

5.Keklerin uerine once muhallebi, sonra da muz yerlestirip yavasca rulo seklinde sariyoruz.. Gevsek olmamasi gerekiyor...

6.Sardigimiz rulolari 3-4 parcaya bolup, parcalari once sute sonra da hindistan cevizine bulayip dik bir sekilde tepsiye diziyoruz...

7.Daha sonra uzerlerini dilediginiz gibi susleyebilirsiniz.. Ben antep fistigi,findik parcalari ve cilek receli kullandim...
Süsleme kismi biraz acele oldu teknik bir ariza nedeniyle :) Ama umarim begenirsiniz..

ZORLUK DERECESI: KOLAY
PISIRME SURESI: 1,5 saat
Malzemeler
Kek Hamuru İçin

- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
- 1 kabartma tozu
- 1 paket vanilya

- 2,5 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya

- 1 su bardağı süt
- Hindistan cevizi rendesi
- 3 adet muz

- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 paket kremşanti
- Antep fıstığı,çilek..vs
1. Muhallebi için vanilya hariç tum malzemeleri karistirip pisirin.. Altini kapatinca vanilyayi ekleyin..

2. Kek için yumurta ve sekeri iyice cirpin. Un, kabartma tozuve vanilyayi ekleyip karistirin.
Yagli kagit serili firin tepsisine hamuru dokun ve kasik yardimiyla yayin.
Hamurun kolay sarilmasi icin ince olmasi ve firinda kalip kurumamasi gerekiyor
Onceden isitilmis 175°C firinda 10 dk pisirin..

3.Kek piserken bu sirada krem santiyle sutu mikserde cirpin ve dolapta sogumaya birakin...

4.Keki firindan cikarir cikarmaz nemli bir beze kagidiyla beraber sarip 10 dk bekletin..
Daha sonra yavasca keki kagittan ayirin ve uzun kenarini ortadan ikiye kesin...

5.Keklerin uerine once muhallebi, sonra da muz yerlestirip yavasca rulo seklinde sariyoruz.. Gevsek olmamasi gerekiyor...

6.Sardigimiz rulolari 3-4 parcaya bolup, parcalari once sute sonra da hindistan cevizine bulayip dik bir sekilde tepsiye diziyoruz...

7.Daha sonra uzerlerini dilediginiz gibi susleyebilirsiniz.. Ben antep fistigi,findik parcalari ve cilek receli kullandim...
Süsleme kismi biraz acele oldu teknik bir ariza nedeniyle :) Ama umarim begenirsiniz..