• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sadece kayınvalidemgil de iken...

isimsiss

Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2016
136
40
18
Elimi attığım her şey devriliyor kırılıyor kendi evimde böyle olmuyor elim ayağıma dolaşıyor rahat olduğumu düşünüyorum niye kırdın demezler ama neden böyle oluyor bilmiyorum kırıyorum döküyorum her şeyi mahvediyorum evde çok güzel yemek yaparım oraya gidince olmuyor neden olabilir

Yemek konusu bende de öyle yaa. En basit şeyi bile eşimin ailesi geldiğinde ya da biz gittiğimizde hep yaptığımdan kötü yapıyorum. Onlar da sağolsun eleştiren, beğenmeyen kişiler değiller hatta ne yapsam kötü de olsa iltifat ederler.Yani stres de yapmıyorum ama neden böyle bilmiyorum.

Yemek konusu bende de öyle yaa. En basit şeyi bile eşimin ailesi geldiğinde ya da biz gittiğimizde hep yaptığımdan kötü yapıyorum. Onlar da sağolsun eleştiren, beğenmeyen kişiler değiller hatta ne yapsam kötü de olsa iltifat ederler.Yani stres de yapmıyorum ama neden böyle bilmiyorum.
Herkes çok beğenir yaptığım şeyleri lakin onlar işin içinde olunca birşeyler ters gidiyor bilmiyorum neden böyle oluyor

Fark etmeden bilinçaltına kayınvalideni fazla yüceltmiş olabilirsin. Yani şöyle ki; eğer ki kayınvalidenin yaptığı şeyleri beğeniyor isen bilinçaltına 'çok iyi, çok becerikli, çok güzel yemek yapıyor' vb. bir sıfatta yerleştirmiş olabilirsin ve bunun sonucu da bilinçaltına ne yapsan onun gibi olamayacağın bilgisi yer edinmiş olabilir. İkinci bir ihtimal ise tedirginlik. Yani sana karşı negatif düşünce içerisinde olmasından endişe duyuyor olabilirsin. O sana bunu hissettirecek bir hareketi asla yapmamış olsa da, bunun onun sana değil, senin ona bakış açın ile ilgisi vardır. Bazen fazla saygıdan veya hayranlıktan da en iyi bildiğimiz şeyleri birilerinin yanında kötü yapabiliriz veya hiç yapamaya da biliriz. Bunun yenmenin en iyi yolu ise, yaptığın şeyi ne için yaptığını ve daha önce ki 'başarısız' olarak gördüğün vakaları unutmaya çalışmaktır. Eğer zorlanıyor isen başlarda hata yapmanı engelleyecek önlemler alabilirsin. Yemek konusunda ölçüleri önceden kaplara ayırabilir, pişme süresi için alarm kurabilirsin vs..

Back