- 28 Şubat 2018
- 1.277
- 4.280
- 31
- Konu Sahibi Kirmizi krizantem
Hani herkesin mahallesinde veya okulunda sürekli kıyaslandığı çocuk vardır ya, o şanslı(!) çocuklardan biriyim. Annelerin hayalindeki o bebek benmişim. Annem beni köşeye oturtur, etrafıma kırlentleri dizer, evin işini yaparmış. Karnım acıkmazsa veya altımı kirletmezsem ağlamazmışım. Okuldayken de hep uslu, hocaların iyi şeyler söylediği çocuklardan biriydim. Sessiz sakin kendi halimde takılırdım. Okulun ilk günü annemin arkasından ağlamadım. 8 yıl boyunca konuşanlar listesine ismim 8 kere yazılmamıştır. Okul 1. si değildim ama her dönem takdir ya da teşekkür getirirdim. Ne bisiklet istedim ne telefon ne bilgisayar. Alınırsa kullandım. Fiziksel ve psikolojik şiddeti saymıyorum bile. Yıllarca yukarıdan gelen toplardan korktuğum için voleybol oynayamadım arkadaşlarım tarafından dışlandım. En sevmediğim ders beden dersleriydi. 20 yaşımda çalışmaya başladım. Hem okula gittim hem çalıştım. Mecbur kalmadıkça ailemden para istemedim. Neyse fazla uzatmayayım. Aileme sorsanız benim de bir sürü kusurum var. Evet vardır da. Ama bi insan hiç mi takdir edilmez? Ben de hep başkalarının çocuklarıyla kıyaslandım. Bana da “milletin çocuğu şunları şunları yapıyor” dendi. 30 yaşıma geldim hala kıyaslanıyorum. Hani anne babaların “biraz şunun gibi ol” dediği çocuk bendim? Herkese yettim de bir tek kendi aileme mi yetemedim?