Sadece fikir istiyorum.

delinintekiyim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2019
18
4
42
Arkadaslar merhaba. Oncelikle lutfen dini yorumlar olmasin. Yazdiklarkm sadece bir insanin hayatıyla ilgili yeni bir karar alacak olmasıdır.
Bu kararı hayatında uygulayıp, yaşadıklarını burada benimle paylaşmak isteyenlerle biraz konuşmak istiyorum aslında.
Yıllardır içimde olan ama artık gerçekleştirmek istediğim bir karar bu.
12 yaşımdan beri ortuluyum, zorla kapatmadım, baskı olmadi, Sadece ortamdaki genel durumdan öyle oldu.
Lakin hep aykırı bir tiptim, müziği, sanatı seven, renkli giyinen, göz makyajini seven ve yapan biri idim. Kapalıydım ama dar giyiniyordum.Spor ve değişik bir giyim tarzım oldu hep. Bu yaz tatilinde ise açılarak ( başımı acarak) dönecektim. Son gün gelince yapamadım. Amacım mini etek giymek değil, sadece başındaki örtünün beni kısıtlaması. Gülerken bile kırk kere düşünmem vs gibi şeyler. Bu konuda tecrübesi olanlarla fikir alışverişi yapmak istiyorum. Hala açılmış değilim bu arada.. lütfen saygısız, kırıcı olmayın. Neticede benim için de çok zor bir durum.

Tesettür ile devam edin yapmak istediklerinizi zaten yapıyorsunuz
Yaşınız genç haliyle aykırı diye tabir ettiginiz yaşam biçimi ve düşünceler de yaşınızla beraber değişecek.

Herkesin dini,yasam biçimi kendine.bi arkadaşım vardı önce kapandı yıllar sonra tekrar açıldı.sonra tekrar kapandı ve acıldı hatta boşanmayı bile göze alarak ...bence net bir karar verin.sonrada kapansam mo acaba dıye düşünmeyin bu resmen dinle dalga geçmek gibi bir sey olur

Yavas yavas gidin bence cok ani degisiklikler yapmadan.
Once basortusunu geriye itin, 2 hafta oyle yapin sonra giymemeye baslayin.

Giymek istemiyorsaniz giymeyin zorla degil ya. Nasil istiyorsaniz oyle yapin.

Ne alaka dalga gecmek, insan robot degil fikirler, duygular, dusunceler degisebilir. Ayrica ortunmeyince dinden cikmiyorsunuz. Yalan soylemiyorsunuz, rusvet yemiyorsunuz, kul hakkina girmiyorsunuz, cinayet islemiyorsunuz dinle neden dalga gecmek olsun? Su dunyada kadinlarin giysilerine gelinceye kadar nice haramlar var.

İyi okuyun tekrar tekrar açılıp kapanmaktan bahsediyorum

O zaman her ne karar verecekseniz kendiniz verin bence. Kimseyi karıştırmayın. Böyle süreçler çok yıpratır insanı zaten bir de ekstradan dışarıdan müdahil olanlar sinirinizi bozabilir.
Yaşayanlarla konuşmak için açtım konuyu daha çok Ya da bana güç verecek olanlarla konuşmak için..

İyi okuyun tekrar tekrar açılıp kapanmaktan bahsediyorum

Eee ben de ilk cümlemde onu dedim. Fikirler değişebiliyor pekala.

Bir de para için kapanan milletvekili/MV eşi ablalar var bana sorarsanız rezilin büyüğü onlar Şimdi onlar kapanınca büyüüüük sevaba girmiş oluyor amma velakin bizlerle kafa buluyor bu günah oluyor mu olmuyor mu??

Para için kapandıkları kapı ile işleri bitince de açılıyorlar tekrardan

Lakin hep aykırı bir tiptim, müziği, sanatı seven, renkli giyinen, göz makyajini seven ve yapan biri idim
Bunların İslam'a aykırı OL-MA-DI-ĞI-NI anladığımız gün çağ atlayacağız. Ve o zaman gerçekten Allah'ın rızasını kazanacağız.

Bu bizi ilgilendirmiyor.
Allah ile aranızda. Bize değil O'na hesap vermekle yükümlüsünüz.

İnsanlara sorarsanız kimi canın nasıl istiyorsa öyle yaşa der, kimi günah der, kimi çocuk oyuncağı değil der.

Ancak hüküm belli, emir belli, emreden belli. Sorumluluk tamamen size ait.

valla günahı bilmem ama bence komik oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…