• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler sadece ek gıda ile beslenme

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

DENIZZE

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2008
14
0
86
41
İstanbul
arkadaşlar
8 aylık olup sadece ek gıda ile beslenen bebeğiniz var mı? yani anne sütü veya mama içmeden sadece ek gıdalar ile mi besleniyorlar? ya da mama veya anne sütü , beslenmelerinde ne kadar yer kaplıyor? ağırlık ek gıdalara mı yoksa mamaya mı veriliyor?

canım çoğunluk ek mama veriyorum maalesef 1 yaşından sonra sofra yemeğine alıştırıcam akşam yemeklerinden muhakkak tadtırıyorum yediği kadar yiyiyo..yavaş yavaş alıştırıyorum.

canım eğer sütün yoksa 1 yaşına kadar devam sütü vermelisin inek sütü veremeyeceğin için.yoksa sadece sebze meyve muhallebiyle yeterli beslenmiş olmaz.bende 6.ayda kestim sütüm olmadığı ve kızım memeyi almak istemediği için şimdi 11 aylık ve ben hala devam sütü veriyorum ek gıdanın haricinde.

canım kızım 9 aylık,ana yemeklerde normal ev yemeği yiyor tabi tuzu ve baharatı azaltılmış olarak,aralarda ise devam sütü içiyor çünkü anne sütü almayan 6 aydan büyük bebeklerin günlük 500 ml devam sütü almaları gerekiyor,2 yaşına kadar devam sütü vermeyi düşünüyorum.

Back