• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sadece dileği kabul olanlar yazabilir mi

Hıdırellezde bebek için niyet edip gerçekleşen örnek verebilir mi özel mesaj atarak

• Evet

OY: 4 44,4%
  • Hayır

OY: 5 55,6%

• Ankete Katılan
    9
Ne güzel
Darısı başımıza :)))

Amin, hayırlısı ile.

Bunu da duydum
Suya atmak şeklinde
Su alir gider olabilemez :p

Aynen öyle denirmiş Denoşum "Ben bıraktım, vazgeçtim, sen al" der gibi, su-deniz alır götürürmüş sonra onu filan.
Annemlerin 8 sene çocuğu olmamış, zaten doktor kapısı vb. aşındırılmadık yer bırakmamışlar, hocasına kadar yani öyle söyleyeyim, çaresizlik-çok istemek insana her kapıyı çaldırıyor. Böyle bir Hıdırellez hikayesi de var kendisinin, ben belki öyle tesadüf etti derim hala pek inanasım gelmez ama annem inanır.

Önceden bebek çizip, kumaştan bebek yapıp denize atarmış... Halası ile gitmişler bir sene, halası görmüş "Naapıyorsun sen?" diye ve "Deniz alır götürür, vazgeçtim demek o, denize atıp durma bebeklerini, kuma çiz" demiş. O sene kuma çizmiş, devamındaki sene içinde bana hamile kalmış. Kendisi öyle anlatır. :))

Yasayan bilir anlattiginizi degisik duygular yasadiniz galiba guzel sonuclandiysa ne guzel sizin adiniza sevindim.
Sen neye inanırsan o senin hayatının gerçeğidir. Allah'a inanırsan o senin için vardır, inanmazsan yoktur. Varlığı yokluğu sorgulama olarak değil mantığınla bak bu cümleye. Ama Allah var sen inanmazsanda olayı değil. Evet var ama inanmayanın hayatında onun için yok. Bu bir örnek sadece.
Mesela senin hayatunda seni döven bir adam var ama sen inanmıyorsun seni dövdüğüne. E adam dövüyor ama sen yok diyorsun. Dünyadaki milyarlarca insan için o adam dayak atıyordur. Ama buna inanmayan kadının hayatında o adam dayak atmıyordur. Gerçeği kendin yaratırsın.

Denize atılmaz denir Miss, o zaman "Ben bıraktım vazgeçtim" demek gibi oluyormuş, kuma çizersin.

Bizim de arada denk getirirsek arkadaşlı-aileli gece deniz kenarına inme gezme, oraya buraya bi şeyler çizme etkinliğidir öyle :)) Hala daha pek inandığım söylenemez ama üç şey çizdim denk gele sırayla ve o sıraya göre gerçekleşti üçü de :KK70: :KK70:

tisikkur ettim
kagidi topraga gomsem olur mu?

Denize atılmaz denir Miss, o zaman "Ben bıraktım vazgeçtim" demek gibi oluyormuş, kuma çizersin.

Bizim de arada denk getirirsek arkadaşlı-aileli gece deniz kenarına inme gezme, oraya buraya bi şeyler çizme etkinliğidir öyle :)) Hala daha pek inandığım söylenemez ama üç şey çizdim denk gele sırayla ve o sıraya göre gerçekleşti üçü de :KK70: :KK70:

tisikkur ettim

tisikkur ettim

Toprağa gömme olayını hiç duymadım, bilmiyorum ama çok olumlu şeyler çağrıştırmadı okuyunca.
Gül ağacı altına asılır, kuma çizilir işte hani gün doğarken seher vaktine erişir dilekler vs vs öyle bir şeyler gibi.

Sen neye inanırsan o senin hayatının gerçeğidir. Allah'a inanırsan o senin için vardır, inanmazsan yoktur. Varlığı yokluğu sorgulama olarak değil mantığınla bak bu cümleye. Ama Allah var sen inanmazsanda olayı değil. Evet var ama inanmayanın hayatında onun için yok. Bu bir örnek sadece.
Mesela senin hayatunda seni döven bir adam var ama sen inanmıyorsun seni dövdüğüne. E adam dövüyor ama sen yok diyorsun. Dünyadaki milyarlarca insan için o adam dayak atıyordur. Ama buna inanmayan kadının hayatında o adam dayak atmıyordur. Gerçeği kendin yaratırsın.

Benim gorusum farkli ben duaya inanirim ama kabul olup olmayacigini kabul etmek gerekiyor.

Hidirellez de belki bir cesit dua gibi dusunulebilir niyet onemli diye dusunuyorum tesekkurler.

Amin, hayırlısı ile.

Aynen öyle denirmiş Denoşum "Ben bıraktım, vazgeçtim, sen al" der gibi, su-deniz alır götürürmüş sonra onu filan.
Annemlerin 8 sene çocuğu olmamış, zaten doktor kapısı vb. aşındırılmadık yer bırakmamışlar, hocasına kadar yani öyle söyleyeyim, çaresizlik-çok istemek insana her kapıyı çaldırıyor. Böyle bir Hıdırellez hikayesi de var kendisinin, ben belki öyle tesadüf etti derim hala pek inanasım gelmez ama annem inanır.

Önceden bebek çizip, kumaştan bebek yapıp denize atarmış... Halası ile gitmişler bir sene, halası görmüş "Naapıyorsun sen?" diye ve "Deniz alır götürür, vazgeçtim demek o, denize atıp durma bebeklerini, kuma çiz" demiş. O sene kuma çizmiş, devamındaki sene içinde bana hamile kalmış. Kendisi öyle anlatır. :))
Supermis ya :)))

Gecen sene araba ve bebek cizmistim:) hic olacagini dusunmeyecegim bir zamanda araba oldu sira bebekte insallah.bugun transferimin 5.gunu.Allah nasip eder umarim.

Kızlar bozuk paraya bir kurdele takin. Sonra Gül'ün dalına baglayin. Sabah olup alma vakti geldiğinde gidip alın. Cuzdaniniza koyun. O parayı asla harcamayın. 1 yıl boyunca cuzdaninizin bereketi artacaktır. Cüzdan boş kalmasin ;)

Ayrıca bir kağıda dileğinizi yazın ya da çizin yine dalına takabilir ya da toprağa gomebilirsiniz.

Tesadüf mü gerçekten oldu mu bilmiyorum ama bir sene annem gül ağacının altına taşla ev yaptı. Ve o sene gerçekten ev alındı ve hiç akılda yokken annemin üzerine yapıldı ev :)
Bende yapmıştım bişeyler ama tam hatırlamıyorum neler yaptığımı benimkiler olmamıştı çünkü :)

Back