- Konu Sahibi ccrescentt
Merhaba herkese...
Son düzenleme:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canım benim Allah yardımcın olsun.genelde böyle olur her aile de.anne aksi rolü üstlenir.kardeşler kıskanç bağrış çağrış.kimse kimseyi dinlemez ama ezilen hep büyük olur.baba ise işten gelir falan ben babasız büyüdüm bilmiyorum babanın ne olduğunu ama mutluluğun olduğunu biliyorum sıcaklığı biliyorum biraazcık yaşadım geçti.kardeşten yaşadım sorun çok fenaydı çekemezdi erkek kardeş birde.hala sorumsuzdur ve kıskanç çekemez.erkek olduğu halde.
diyeceğim ne mutlu üniversite okuyorsun benim hep imkansızlıktan yarım kaldı içimde ukte desem yeridir ama Allaha hamdolsun evliyim mutluyum.okumakta isterdim elbette.birazcık sabret.inan bana okulu bitirdiğinde imkanların olduğunda bütün zorlukları aşıp herşeyi unutmuş olucaksın.kardeşlerin büyümüş olcak herkesin bakış açısı saygısı farklı olcak.sen sınırlarını çiz yolunda ilerle.
allah kolaylık versin canım. zaaten 3. sınıfa gelmişsin yarın ünv bitecek iş- güç derken seninde sözün dinlenecek elbet. hem sende genel olarak insanlarla ve ailenle olan iletişiminde -insan ilişkilerinde olgunlaşacaksın. aile içi kavgalara karışmamanı tavsiye ederim. unutma ki kimse ailesini seçemiyor bu dünyada, daha kötü durumlarda ; ailesinin okutmadığı erkenden evlendirdiği bir kız evlat da olabilirdin değil mi? kolaylıklar diliyorum sevgiler...
Allah yardımcın olsun canım.kardeşler hepkıskanç olur.büyük küçük demeden ama zamanla herşey aşılıyo.umarım okul bittikten sonra çalışman problem olmaz.çalışınca senin büyüdüğünü biraz daha anlarlarve o kadar yüklenmezler.psikolog önerisi istemişsin nerde yaşıyosunuz?
ilgilendiğin ve uzun upuzun bir yazıyı okumaya vakit ayırdığın için çok teşekkür ederim :) kendi yolumda ilerliyorum, dediğim gibi kendime ait yaşam alanı kurdum ben kafamı meşgul edicek şeyler bulmaya çalışıyorum, boş vaktim kalsın istemiyorum. Aslında biliyorum ki kötü niyetleri yok her şey bizim için, nankör evlat ve halinden şikayet eden ergen damgası da yemek istemem. Sadece rahatlamak için yazdım ve sizin gibi tecrübesini ve tavsiyesini esirgemeyeceklerin yazdıklarını okumak bütün amacım :) bir de ufaktan psikolog araştırıorum çünkü ailecek ihtiyacımız olduğunu biliyorum :)
Çalışmamı problem edeceklerini sanmıyorum yani en azından öyle umuyorum, sonuçta onca emek vererek okutmalarının karşılığı olarak çalışmamı bnm kadar isteyeceklerdir sanırım :) İstanbulda yaşıyorum Avcılarda oturuyorum ailemle birlikte :) İlgin için de çok teşekkür ediorum :)
Merhabalar, oncelikle ailenizi degistirme cabanizdan vazgecmeniz gerekir. Onlarin bu yastan sonra degismeleri cok zordur. Mumkun degil demiyorum ama cok zordur. Siz de onlari degistirmeye calisip, onlarla uzun uzun konusup sonuc alamyinca daha da umitsizlige kapilirsiniz. Oncelikle onlarin degismeyecegini kabul etmelisiniz.
Ayrica kendinize ait bir hayatiniz olmasi konusunda da o kadar umutsuz olmayin. Siz enerjinizi kendinize bir hayat kurmak yerine, anne babanizi degistirmeye calismaya ve onlarin davranislarina uzulmeye harcamissiniz. Yazdiginiz "evden ayrilabilirim ama aileme kiyamiyorum" sozunuzden de bu anlasiliyor. Bu aslinda ailenizin bilincsizce size asiladigi bir dusunce. Aileler cogu zaman cocuklarinin kendi ayaklari ustunde durmasindan korkarlar ve bu yuzden de cocuklari kendilerine bagimli hale getirmeye calisirlar.
Bu asamadan sonra bence oturuo ne istediginizin listesini cikarim. O listede sizin icin en onceliklileri secin. Ve mevcut durumunuzda o oncelikler icin ne gibi seyler yapabileceginizin aksiyonlarini cikarin. Faydasi olacaktir. En azindan caresiz olmadiginizi, durumunuzun bir tercih oldugunu goreceksiniz.. Sevgiler
merhaba;
klasik bir türk aile tablosu okuduk aslında. bir çoğumuzun ailesi böyle değil mi zaten? sabahtan akşama kadar evde, ev işlerine boğulmuş üç çocuk ve bir eşin tüm sorumluluklarını üstlenen sinirli, gergin, fedakar, verici, kendi hayatı değil diğer dört bireyin hayatının seyrinde hayat süren anne. maddiyattan sorumlu baba, ve ergen iki kardeş. çok doğal. bi çocuğumuzun içinde bulunduğu hal bu. kendi yaşam alanını yaratmak yerine, annene ulaşmaya çalışmalısın. onlardan uzaklaşarak özgürlük alanını yaratmak yerine anneni anlamaya çalış. anne diyorum çünkü bir evin iç huzuru anneden geçer. baba annenin etkisi altında kalır genelde. kırk küsür yıllarını belli kalıplarla yaşamış bu insanları değiştirmek mümkün değil sadece esnetebilir ve ılımlı hale getirebilirsin. ailelerin içinde bulunduğu bu durum eğitim seviyesiyle ilgili. eğitim ne kadar düşükse yaşam şartları ne kadar zorsa aile daha kuralcı baskıcı, zorlayıcı, asi ve despot oluyor. iletişim önemli, konuşmak ve düzgünce anlatmak önemli. ara da sırada dostça davranmak önemli. anne değil de, kızarkadaş gibi mesela. umarım iletişiminiz güçlenir ve daha huzurlu, dingin olursunuz. beklentilerin normal herkes karşısında anlayışlı, dinleyen aileler görmek ister. bu tabi birazda senin eğitimin artıp kişiliğinin oturması, bilincinin gelişmesinden dolayı karşıdan beklenti çıtan gelişiyor bununla ilgili. ama son tahlilde bazı şeyleri değiştirmeze sadece geliştirebilirsin. ve zaten kendi ekonomik özgürlüğe ulaştığında, kendi başına kararlar alacak sözü dinlenen pozisyona geçeceksin, kendi hayatını yaşayacaksın. sadece birazcık sabırlı olman gerekiyor.