Sadece Bir Tıklamayla Dünyadaki Aç Bir Çocuğa Bir Kap Yiyecek Yollayabilirsiniz

-1.3 milyar insan, günde 1 dolardan, 3 milyar insan da 2 dolardan az gelirle yaşam savaşı veriyor
- Günde 24 bin kişi açlıktan ölüyor
- 1984'ten bu yana açlık en yüksek düzeye çıktı. 35 ülkede açlık çekiliyor, 33 ülkede ise yiyecek kıtlığı yaşanıyor.
- Afrika'da her çocuktan biri beş yaşına gelmeden ölüyor.
- En zengin üç Amerikalı'nın serveti, 600 milyon insanın yaşadığı en yoksul 48 ülkenin milli gelirine eşit. En zengin 225 kişinin toplam mal varlığı ise bütün Afrika'nın GSMH'sine denktir.
- Eşitliği, refahı getireceği anlatılan "Küreselleşme" süreci zenginlerle yoksullar arasındaki uçurumu büyüttü: 1990'da fark 60 kat iken, beş yıl sonra 74 kata yükseldi. 2000'lerin başında ise, dünyanın en zengin yüzde 20'sinin dünyanın toplam gelirinden aldığı payın yüzde 70'den yüzde 85'e çıktığı, en yoksul yüzde 20'nin payının ise yüzde 23'ten yüzde 1.4'e düştüğü bir dünya tablosu yaratıldı.

Sizce günde bir tıka gerek kalıyor mu? Onların kaynakları ile tıklardan daha fazla çocuk doyar diye düşünüyorum. Bm'nin kampanyasının özellikle belli bir tarihsel süreçten bu yana, açlığın, yoksulluğun, savaşların esas kaynağını gizlemeye dönük bir maske olarak planlanlamaya yönelik olduğunu düşünüyorum.

Keşke bu kampanya ülkemizde başlatılsaydı da içimiz rahat destek verseydik.

Thank You — your click has been counted!
You have given the value of 1.1 cups of food to the hungry.
The ads below make The Hunger Site possible

yerimseniben

:1shok:Şimdi bunu okuyunca aceba olabilir mi? dedim!!:1shok:

barçman ablacım tebrik ederim çok duyarlı bi kampanyakaydirigubbakcemile5
bendende hep destek tam destek:enbuyukkk:

bende yazılanları okuyunca bir araştırma yaptım işte Ertuğ Yaşarın yazısı kendisi ab de yüksek öğrenimini tamamlayıp master yapmış
bana çoğumuzun pek de bilmediği dünyanın en önemli sorununu bir kere daha anımsattı. Bu sorun açlıktır. Sanırım hepiniz, Dünyada bir günde 24.000 kişinin açlık ve kötü beslenme sonucu öldüğünü bilseniz benim kadar şaşırır ve üzülürsünüz. Evet. Belki ülkemizde (Tanrıya şükür) kimse açlık ya da kötü beslenme nedeni ile ölmüyor. Ama Dünyada her beş saniyede bir çocuk, açlık ve kötü beslenme nedeni ile yaşamını yitiriyor ! Gelişmekte olan ülkelerdeki çocukların yüzde onu, daha beş yaşına ulaşmadan açlık ve kötü beslenme yüzünden ölüyor. “Bu gerçekleri bilmek bir şey değiştirmiyor. Elimizden gelse de bu çocuklar için bir şeyler yapsak” dediğinizi duyar gibi oldum. Elinizden bir şey gelir ! Eğer internet bağlantınız varsa, her gün Dünya açlarına yardımda bulunabilirsiniz. Bakın nasıl ? Birleşmiş Milletler bir web sitesi kurmuş (www.thehungersite.com). Bu site kesinkes ticari amaç ile kullanılmıyor. Siz siteye gidince, o günün sponsorlarının adını görüyorsunuz. Bunun karşılığında da o sponsorlar dünyadaki açlara sizin adınıza ve Birleşmiş Milletler aracılığı ile iki kap yemek veriyorlar. Ben üç aydır hemen her gün bu siteye gidiyorum. Sadece iki dakikamı alıyor. Bütün Dünyada benim gibi düşünen tam 400.000 kişi olmalı ki 14 Mart Salı günü Dünya açları için 50 tonluk gıda yardımı toplanmış... Haydi siz de yardım edin. Yapacağınız günde iki dakikanızı bu işe ayırmak. Unutmayın adres: www.thehungersite.com ...
ben bu konuda araştırmaya devam edeceğim bu kampanyaya destek veren kişilerin adlarını okuyunca içim rahatladı doğrusu mutlaka birleşmiş milletlerin adını kullanarak insanların sağduyularını kötüye kullananlar vardır ama bu site öyle değil

bu günde tıkladım.....a.s

gerçi onlar için ne yapsak azdır ama ne yapalım hiç birşey yapmayıp öylece ah tüh vah diyerek gözyaşı dökmekten senağlamasonsuz kat iyidir

konuyu açan arkadaşımıza ve yardımcı olan diğer arkadaşlarımıza tekrardan sonsuz teşekkürlera.s.Şeniz

The ads below make The Hunger Site possible

doğru yaptım galiba

Canım,burdaki reklamlardan amaç,kötüye kullanmak yönünde algılanmamalı zaten.a.sBunların geliridir zaten,kullanılan.Saklanmıyorki,reklamlar olduğunu hepimiz görüyoruz zaten. kaydirigubbakcemile5 Önemli olan amacı.Yoksa sadece bizim tıklamamızla ne şekilde yardım yapılabilirki .:sm_confused:İşin en önemli kısmı zaten,reklamların olması.Amacının farklı olup olmayacağınıysa,ben göze alamam doğrusu.:1no2:Reklam verenler göze alıyorsa,ben niye almayayımkiyerimseniben

arkadaşlar dün bu konuyu açmadan evel eşimle bir araştırma yapmıştık yinede arkadaşın söylediklerinden yola çıkarak bir kez daha araştırdım bu site evrensel ve güvenilir bir site ve tabiki bu site yardımlarını tamamiyle reklam sponsorları sayesinde yapıyor benim için yardımı yapanın kim olduğu hiç önemli değil aç insanların ve küçük çocukların kursağından çok azda olsa bir lokma yiyecek girecekse ben elimden geldiği kadar tıklarım bu siteyi biz açlığı bilmiyoruz belki ama ne demek olduğunu tahmin edebiliyoruz birkaç saat aç kalınca neler olduğunu biliyoruz en azından bu insanlar günlerce aç kalıyorlar ve ne yazıkki büyük bir kısmı açlıktan ölüyor

yaa ne kadar güzel bişey..bilgisayar başında otururken birilerine yardım edebilmek..bende linki tıkladım fakat site ağır çalışıyo daha tam açılmadı..bi de animal rescue diye bi linkte var onu da incelicem.
çok sağol barçman duyarlılığın için ve bunu da bizimle paylaştığın için..
ben bu linki e mail yoluyla da atıcam arkadaşlarıma onlarda kendi arkadaşlarına fln atar hepimiz e mail yoluyla bildirirsek daha çok kişiye ulaşıcaktır böylelikle daha çok kişi tarafından duyulmuş olur

ablacım bu kadar duyarlı olduğun için çok teşekkür ederim...
tanıdığım herkese yolluyacağım bu adresi..
benden de her gün bi tık.............

ben tıklıyorum fakat bende Thank You — your click has been counted!
You have given the value of 1.1 cups of food to the hungry. yazısı çıkmıyor.. yine aynı tıklanan sayfa tekrar açılıyor..daha sonra tekrar denicem..
bide ordaki linklerin hepsi tıklanabiliyor hayvanlar için, meme kanseri için, çocuk sağlığı için,yağmur ormanları için olan linkleride tıklayabiliriz yani

bende hayvanlara yardım linkini incelemek istiyorum yunan adalarında bir grup insanın sokak hayvanlarını akşam üzerileri beslediklerini görmüştüm sanırım yardımlarını bu tür sponsor siteler aracılıyla gerçekleştiriyorlar günde 100 lerce hayvana kuru mama dağıtmaya sosyal yardım kuruluşlarının gücünün yeteceğini zannetmiyorum keşke hayran hayran seyredeceğime sorsaymışım

bakın bu sitede var ama tamamiyle aldatmaca kelime oyununu doğru bilenler sözde pirinç bağışlıyorlar
sitenin ana sayfasında reklamda yok
FreeRice

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…