• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sadece bir gün hiç olmadığım gibi biri olmak isterdim.

suskunkisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2023
939
684
33
25
Diyeceksiniz ki ne alaka? Söylediklerim kendi içimden geçirdiklerim. Sizler beni ben sizleri tanımıyorum bu yüzden rahatça da söylemek istiyorum. Kendi isteğimle değil dayakla örtündüm. İlk başlarda çok acı vericiydi. Sonra alıştım. Sürekli bir özgüven eksikliği yaşıyorum. Yaş 25 ama kendimi 16 yaşında bir çocuk gibi görüyorum. Sosyalleşme hayat neşesi sıfır. Tek başıma markete gidip alışveriş yapmak dahi eziyet. Sürekli kendimi birilerine bağımlı gibi hissediyorum. Hayat şartları ve yetiştirilme tarzı diyelim. Yapacağımdan değil de sadece bir gün adım başka bir isim olsa. Saçlarımla istediğim kıyafetle sokağa çıksam acaba bir şeyler değişir mi hayatımda diye düşünmeden edemiyorum. Belki saçmalık gibi gelecek size ama daha özgüvenli olur muyum yoksa hayatımda hiç bir şey değişmez öi diye düşünüyorum. Emin olun bu söylediklerim sadece kendi hayal dünyamda olup biten şeyler. Edindiğim yeni arkadaşlarım yaşımı 37 civarı tahmin ettiler. Açık halimi görünce 25-26 dediler. Bu da biraz sarstı beni. Şu aralar çok da çirkin hissediyorum. Hatta uzun zamandır böyle. Ne şanslı kadınlar var. Ellerine bakıyorum yumuşacık eller. Benim ellerimse bulaşık yıkamaktan ve her bebeğimin altını temizledikten sonra yıkamaktan egzema olmuş yaşlı teyze eli. Saçlarına bakıyorum sık gür parlak boyalı. Benim saçlarımı sadece ben görsem de bonemi çok sıktığımdan kenarları kel kalmış ve kabarık. Yüzleri bebek gibi. Dolgular,botoxlar,yüz bakımları vs. Çok güzel görünüyorlar. Ben mi? Ben 25 yaşımda 37 sanılan o teyzeyim. Yüzümde sivilce izleri, anlımda kırışıklıklar, yanaklarımda gözenekler, sarkık memeler(doğumdan sonra) iğrenç bir kilo(polikistik over) yaşıtlarıma bakıyorum çok üzülüyorum. Mutlu bir evliliğim olsa da acaba hiç evlenmeseydim farklı bir ailede büyüseydim ve şuan 25 yaşımda farklı bir ben olsaydım nasıl olurdu diyorum? Bir derdim değil bir çok derdim var. Neyse çok ağır şeyler yazmayın banlanmayalım. Yorum yapanlara şimdiden teşekkürler..

Diyeceksiniz ki ne alaka? Söylediklerim kendi içimden geçirdiklerim. Sizler beni ben sizleri tanımıyorum bu yüzden rahatça da söylemek istiyorum. Kendi isteğimle değil dayakla örtündüm. İlk başlarda çok acı vericiydi. Sonra alıştım. Sürekli bir özgüven eksikliği yaşıyorum. Yaş 25 ama kendimi 16 yaşında bir çocuk gibi görüyorum. Sosyalleşme hayat neşesi sıfır. Tek başıma markete gidip alışveriş yapmak dahi eziyet. Sürekli kendimi birilerine bağımlı gibi hissediyorum. Hayat şartları ve yetiştirilme tarzı diyelim. Yapacağımdan değil de sadece bir gün adım başka bir isim olsa. Saçlarımla istediğim kıyafetle sokağa çıksam acaba bir şeyler değişir mi hayatımda diye düşünmeden edemiyorum. Belki saçmalık gibi gelecek size ama daha özgüvenli olur muyum yoksa hayatımda hiç bir şey değişmez öi diye düşünüyorum. Emin olun bu söylediklerim sadece kendi hayal dünyamda olup biten şeyler. Edindiğim yeni arkadaşlarım yaşımı 37 civarı tahmin ettiler. Açık halimi görünce 25-26 dediler. Bu da biraz sarstı beni. Şu aralar çok da çirkin hissediyorum. Hatta uzun zamandır böyle. Ne şanslı kadınlar var. Ellerine bakıyorum yumuşacık eller. Benim ellerimse bulaşık yıkamaktan ve her bebeğimin altını temizledikten sonra yıkamaktan egzema olmuş yaşlı teyze eli. Saçlarına bakıyorum sık gür parlak boyalı. Benim saçlarımı sadece ben görsem de bonemi çok sıktığımdan kenarları kel kalmış ve kabarık. Yüzleri bebek gibi. Dolgular,botoxlar,yüz bakımları vs. Çok güzel görünüyorlar. Ben mi? Ben 25 yaşımda 37 sanılan o teyzeyim. Yüzümde sivilce izleri, anlımda kırışıklıklar, yanaklarımda gözenekler, sarkık memeler(doğumdan sonra) iğrenç bir kilo(polikistik over) yaşıtlarıma bakıyorum çok üzülüyorum. Mutlu bir evliliğim olsa da acaba hiç evlenmeseydim farklı bir ailede büyüseydim ve şuan 25 yaşımda farklı bir ben olsaydım nasıl olurdu diyorum? Bir derdim değil bir çok derdim var. Neyse çok ağır şeyler yazmayın banlanmayalım. Yorum yapanlara şimdiden teşekkürler..
🌸

Bir şeylerde acaba fazla mı acele ettiniz evlenmekte vs. Bana o genç kız hevesinizi çok alamamışsınız içinizde kalmış gibi geldi ama yaşınız hala çok genç hayata geç kalmadınız

Bir şeylerde acaba fazla mı acele ettiniz evlenmekte vs. Bana o genç kız hevesinizi çok alamamışsınız içinizde kalmış gibi geldi ama yaşınız hala çok genç hayata geç kalmadınız
Çok aşık oldum. Hala da çok aşığım çok seviyorum. Onunla olduğum için pişman değilim ama 27 yaşımda evlenmek isterdim. 23 yaşımda evlendim. 24 yaşımda anne oldum. Evlenmek zorunda kaldım. Kimse sevgili olmama izin vermedi. Çevrede dedikodular aldı başını yürüdü. Cafede sevgilisiyle (el ele kol kola) olan amca kızı benim sevgilimle bir bardak çay içtiğimi gördü ve ben onu babasına söylerim diye korkup amcama gidip benim sevgilimle cafede öpüştüğümü söyledi. Ben onu ispiyonlamayayım diye o baştan iftirasını attı. Ailemizde kabule dilir şeyler değil. Herkes benle rezil bir şekilde konuştu. Annem babam hariç. Onlar hiç öğrenmediler. Amcam beni babama şikayet etmekle tehtit etti. Benden büyük kuzenlerim beni arayıp ahlaksızlıkla itham etti. Çok korktum. Babam bu iftirayı öğrenseydi bana inanmazdı. Belki de şuan ölmüştüm. İftirayı öğrendiğim sonraki gün anneme evlenmek istediğimi söyledim ve evlendim. Böylelikle herkes sustu ve olay kapandı…

27 yasindasiniz ne kadar yaşlı görünebilirsiniz. Üstelik 10 yas büyük ben 40 yaşındayım dediğiniz gibi hissetmiyorum. Görüntü olarak. Alniniz hele kırışık demeniz suyu az icmekten bekki öyledir. Ama asil sorun bas örtüsüyle kendinizi öyle görmeniz. Aynı sizsiniz. Sorun derken zorla kapatılmaktan bahsediyorum.Eminim degilsinizdir. Evet hayata erken atılmışsiiniz çok erken evlenmiş ve hemen çocuk olmuş. 10 yas büyük göstermeniz imkansiz ha belki kilo vardır vs kendinizin moralini bozmayın bence siz çiçek gibisinizdir henüz 27 yaşındasınız.herseyiniz genç asla 37 yasinda gösterdiğize inanmıyorum. Kendinizi sevin

27 yasindasiniz ne kadar yaşlı görünebilirsiniz. Üstelik 10 yas büyük ben 40 yaşındayım dediğiniz gibi hissetmiyorum. Görüntü olarak. Alniniz hele kırışık demeniz suyu az icmekten bekki öyledir. Ama asil sorun bas örtüsüyle kendinizi öyle görmeniz. Eminim degilsinizdir. Evet hayata erken atılmışsiiniz çok erken evlenmiş ve hemen çocuk olmuş. 10 yas büyük göstermeniz imkansiz ha belki kilo vardır vs kendinizin moralini bozmayın bence siz çiçek gibisinizdir henüz 27 yaşındasınız.herseyiniz genç asla 37 yasinda gösterdiğize inanmıyorum. Kendinizi sevin
Keşke 27 olsam 25 yaşımdayım. Alnım hep üzüntüden kırıştı. Oğluma üzüldüm ondan oldu 1 senede. Bilmiyorum inşallah dediğiniz gibi 37 görünmüyorumdur. Motive yorumunuz için teşekkür ederim 🌸

Keşke 27 olsam 25 yaşımdayım. Alnım hep üzüntüden kırıştı. Oğluma üzüldüm ondan oldu 1 senede. Bilmiyorum inşallah dediğiniz gibi 37 görünmüyorumdur. Motive yorumunuz için teşekkür ederim 🌸
Ben yanlış okumuşum 25-27 farketmez. Zaten cildiniz öyle. Yüz yogası yapin alniniza faydasi olur. Bak dediğim gibi 40 yaşındayım kas arasında belli belrisiz çizgim oldu. Yüz yogası yapıyorum ha geçti mi ben görüyorum baskasi görmüyor. Hep kendimizi görmek istediğimiz gibi olursak hallolur.

Eşinle konuşup başını açmak istediğini söylesen nasıl tepki verir? Madem bu kadar etkiliyor seni ruhsal olarak kendini düşün. Çocuğunun sağlıklı ve özgüvenli bir anneye ihtiyacı var pasif bir anneye değil.

Kilo verebilirsiniz, bonenizi o kadar sıkmayabilirsiniz, uygun fiyatlı bir sürü cilt bakım ürünü var bunlardan kullanabilirsiniz. Ben yazınızı şöyle yorumladım tamam hayat size iyi davranmamış ama sizinde hiiç umrunuzda olmamış gibi.
Tesettürlüyüm ama hiç saçlarım dökülmedi aksine onlara çok özenli davranıyorum, boyatıyorum tarıyorum örüyorum aklıma ne gelirse
Sizde salmayın kendinizi biraz çaba

Fazla kilolu olduğunuzu söylemişsiniz bence kilo verirseniz de özgüveniniz yerine gelecek. Olduğunuzdan daha yaşlı görünmenizin başörtüsü ile alakası olduğunu sanmıyorum ben de tesettürlüyüm bana hep 5 6 yaş küçük tahminde bulunurlar. Belki tarzınız ağırdır, tarz değiştirseniz belki bunun da üstesinden geleceksiniz. Açılıp açılmama konusuna ben yorum yapamam keşke her kadın istediğini giymekte özgür olsa. Markete gitmek neden işkence mesela yoga pilates gibi gruplara katılın online bile var böylelikle günlük aktivitenizi artırırsınız. Kimseye hayat altın tepsilerde sunulmuyor inanın, çaba göstermelisiniz.

Basiniz kapali olabilir ama hala evin icinde istediginiz gibi giyinebilir sacinizi makyajinizi yapabilirsiniz. Tabi illa kapali kalin ya da acilin diyemem. Kendinize bakim yapsaniz ozen gosterseniz duzelirsiniz. Siz kapaliyim nasil olsa diye bir bosvermislige girmissiniz sanki.

konunuza çok üzüldüm sonra profilinizi kurcaladim ki ingiltereye göçmüşsünüz esinizle. ailenizden bir kisi bile uzun vize süreçlerinden gecmezse catkapi gelip sizi göremez. memlekete gidip onlarin evine gitmediginiz surece sizi goremez, sosyal medyada akraba eklemediginizde profil resminiz haric sizi göremez.
zaten akrabalariniz da anne babanız da sacma sapan insanlarmis. gorusmeseniz de cok sorun olmaz. ya da onların yanına gittiginizde birkac yilda bir yalandan şal takabilirsiniz.
bunca uzaklikta hala niye otoriteleri bu kadar var? onlara ne gönülden ne ekonomik olarak bir bağlılıginiz yok.
bence esinizle konusup açılın. ya da hemen komple acilmadan gittiginiz yakin sehirlerde falan acilin, zamanla bu fikre alisinca emin olunca kendi sehrinizde de komple acilirsiniz.
benim bir arkadasim da dayakla degil ama korkarak ve baskiyla kapanmis. ailesiyle ayni sehirde yasamiyor, onlardan herhangi bir destek beklemiyor hatta ailesi kizi ekonomik olarak sömürüyor. ne duygusal bağları var ne hatir gönülleri. yine de nasil korkuttularsa kizi bir türlü acilamiyor. hic istemediği halde nefret ede ede kapaniyor . son birkac yildir o da tatile gidince acilmaya basladi . istanbulda ve memlekette kapali - diger sehirlerde acik bir insan oldu.
biraz ikiyüzlüce gelebilir ama tam acilmadan önce kendini denemesi icin ben destekliyorum.
bence bas örtüsü istemeyen icin coook zor bir sey çünkü sadece uygun giyinmek demek degil. ister istemez bir kesimi temsil ediyorsun. Ben acik biriyim mesela birisiyle kolkola gezsem, mucuk mucuk arasira birbirimizi öpsek karsimdaki manyak degilse bir tepkiyle karsilasmam - ki karşılaşmadim hic bunca senedir. hatta yolda görüp "masallah ne tatlisiniz, icimi actiniz" diyen teyzeler bile oldu. ama bu arkadasim bunun yarısını yapsa gayet yüzüne baka baka "bir de kapali olacaksin / bunlar zaten..." falan diye hakarete ugrayabiliyor. hem basortululer dindarlar kiniyor hem dinle isi olmayanlar. ya da giyindigi kiyafet testture cok uygun degilse, kolu ayak bileği acildiysa, abarti makyaj yaptiysa, oje sürdüyse falan hemen elestiri yağmuruna tutuluyor her iki kesim tarafindan.
yani bence madem istemiyorsunuz yavas yavas acilin. sonucta kök aileniz sizi asla görmeyecek siz onlara gitmediginiz surece.
ayrica ingiltere sosyal imkan acisindan cok genis bir yer. eminim obeziteyle mucadele kapsaminda ucretsiz ya da uygun fiyata yerler bulabilirsiniz diyetisyen destegi - spor kocu - spor aletleri vs

konunuza çok üzüldüm sonra profilinizi kurcaladim ki ingiltereye göçmüşsünüz esinizle. ailenizden bir kisi bile uzun vize süreçlerinden gecmezse catkapi gelip sizi göremez. memlekete gidip onlarin evine gitmediginiz surece sizi goremez, sosyal medyada akraba eklemediginizde profil resminiz haric sizi göremez.
zaten akrabalariniz da anne babanız da sacma sapan insanlarmis. gorusmeseniz de cok sorun olmaz. ya da onların yanına gittiginizde birkac yilda bir yalandan şal takabilirsiniz.
bunca uzaklikta hala niye otoriteleri bu kadar var? onlara ne gönülden ne ekonomik olarak bir bağlılıginiz yok.
bence esinizle konusup açılın. ya da hemen komple acilmadan gittiginiz yakin sehirlerde falan acilin, zamanla bu fikre alisinca emin olunca kendi sehrinizde de komple acilirsiniz.
benim bir arkadasim da dayakla degil ama korkarak ve baskiyla kapanmis. ailesiyle ayni sehirde yasamiyor, onlardan herhangi bir destek beklemiyor hatta ailesi kizi ekonomik olarak sömürüyor. ne duygusal bağları var ne hatir gönülleri. yine de nasil korkuttularsa kizi bir türlü acilamiyor. hic istemediği halde nefret ede ede kapaniyor . son birkac yildir o da tatile gidince acilmaya basladi . istanbulda ve memlekette kapali - diger sehirlerde acik bir insan oldu.
biraz ikiyüzlüce gelebilir ama tam acilmadan önce kendini denemesi icin ben destekliyorum.
bence bas örtüsü istemeyen icin coook zor bir sey çünkü sadece uygun giyinmek demek degil. ister istemez bir kesimi temsil ediyorsun. Ben acik biriyim mesela birisiyle kolkola gezsem, mucuk mucuk arasira birbirimizi öpsek karsimdaki manyak degilse bir tepkiyle karsilasmam - ki karşılaşmadim hic bunca senedir. hatta yolda görüp "masallah ne tatlisiniz, icimi actiniz" diyen teyzeler bile oldu. ama bu arkadasim bunun yarısını yapsa gayet yüzüne baka baka "bir de kapali olacaksin / bunlar zaten..." falan diye hakarete ugrayabiliyor. hem basortululer dindarlar kiniyor hem dinle isi olmayanlar. ya da giyindigi kiyafet testture cok uygun degilse, kolu ayak bileği acildiysa, abarti makyaj yaptiysa, oje sürdüyse falan hemen elestiri yağmuruna tutuluyor her iki kesim tarafindan.
yani bence madem istemiyorsunuz yavas yavas acilin. sonucta kök aileniz sizi asla görmeyecek siz onlara gitmediginiz surece.
ayrica ingiltere sosyal imkan acisindan cok genis bir yer. eminim obeziteyle mucadele kapsaminda ucretsiz ya da uygun fiyata yerler bulabilirsiniz diyetisyen destegi - spor kocu - spor aletleri vs

Eşi de mi baskı yapıyor acaba ? Eşi de ailesi ile aynı kafadaymış gibi hissettim çünkü şey demiş farklı bir ailede büyüseydim hiç evlenmeseydim nasıl biri olurdum filan, ben öyle anladım.

Eşi de mi baskı yapıyor acaba ? Eşi de ailesi ile aynı kafadaymış gibi hissettim çünkü şey demiş farklı bir ailede büyüseydim hiç evlenmeseydim nasıl biri olurdum filan, ben öyle anladım.
esiyle severek evlenmisler. aile baskisindan uzak bir yerdeler... belki destek olur bilmiyorum ki :/
ne zor insanın istemediği bir ömür yaşaması

Merhaba, öncelikle şunu söylemeliyim ki seni çok iyi anlıyorum. Aile yapını çok iyi bilirim. Bu yaşıma kadar çevremde birçok muhafazakar aile gözlemledim. Ailenin çocukluktan itibaren üzerinde yarattığı baskılar bu yaşında bile seni üzer bunu da çok iyi anlıyorum. Kolay değil, hayatımızın belirli bir kısmını onların dayatmaları ile yaşamışız.

Tesettür konusunda düşünürsün o konuda bir şey diyemeyeceğim, tesettüre devam ettiğin sürece internette tesettürlüler için kombin videosu çekenler oluyor onlara bakarsın ve evdeyken de içinden geldiği gibi giyinebilirsin.

Eşinle iyi olmana sevindim, en azından eşinle beraber yüzün gülüyor. Ailenin geçmişte psikolojinde yol açtığı sıkıntıları kendi başına aşamıyorsan destek almanı tavsiye ediyorum.

Benim ellerim de kuru arada bir egzama oluşuyor. Hızlı emilen kremler var, banyoda lavabonun yakınına koy elini yıkadıktan sonra onu sürersin ya da gece yatmadan önce ellerini mutlaka nemlendir ve sıvı sabun benim ellerimi çok kurutuyor ardıç katranı sabunu ya da dove sabun kullanıyorum.

Saçların bone sıkmaktan ve muhtemelen stresten dolayı dökülmüştür ama yine de kan tahlili ver vitamin değerlerin ve bu stres durumun düzeldikçe saçların toparlanır. Yerinde olsam kuaföre gider saçlarımı bir tık kısaltır, kendi saç rengimden bir tık açık renge boyardım hem senin için de bir değişiklik olur. Dışarıda örtülü geziyorsun ama evde saçlarına modeller verebilirsin.

Cilt problemlerin için de dermatoloğa gidebilirsin ama zaten öyle yüzü tamamen pürüzsüz kişi sayısı da çok az, yani cilt problemleri yaşamak oldukça normal. Kendine bir cilt bakım rutini oluşturursun. Kilon için de diyetisyenden destek alabilirsin.

Yani bu yazdıklarımı elbet sen de biliyorsun ama sorun bunları uygulamakta. Bunu da çok iyi anlıyorum. Benim ailem de bu hayatta birçok şeyi yapmamı kısıtladı. Ama artık yetişkin yaştayız, hayatımızın iplerini elimize almamız gerekir. İmkanlarımız doğrultusunda kendimizi mutlu edecek adımlar atmalıyız. Herkes aileden yana şanslı değil ve artık onların bizi komple yönlendirdiği yaşlarda değiliz. Zaten bunun farkında olunca adım atmak kolaylaşıyor. Ufak ufak kendin için adımlar atmaya başla, eminim ki devamı gelecektir.

Yaşıtız, daha yaşımız ne ki, kendini öyle hayatı kaçırmış gibi bir psikolojiye sokma lütfen. Hayatını imkanların doğrultusunda düzeltmeye odaklan. Kendin için, iyi olmak için çabala. Kendine iyi davran. Geçmişte ailenin sana yaşattıklarını düşündükçe adım atasın pek gelmiyor bunu da çok iyi anlıyorum ama hayata bir kere geliyoruz. Bu psikolojiden çıkıp imkanların dahilinde kendini mutlu edecek adımlar atmalısın. Ben de öyle yapıyorum.

farklı bir ailede büyüseydim ve şuan 25 yaşımda farklı bir ben olsaydım nasıl olurdu diyorum?
Bu düşünce benim de aklımı sık sık kurcalardı ama artık bu konuda da şöyle düşünüyorum, bu hayatta her zaman bizden iyi durumda insanlar olacaktır aynı şekilde her zaman bizden daha kötü durumda insanlar da olacaktır. Geçmiş zamanda bu olamadım, böyle yapamadım demek yerine şimdiki zamana odaklanmamız lazım. Çünkü zaman akıyor, eskisi gibi ailemize tamamen bağlı değiliz. İmkanlarımız doğrultusunda hayatımız için çabalamak bizim elimizde. Evet kimileri aileden yana şanslı ama herkesin hayatı biricik. Bizler hayatımızın içinde nelerden yana şanslı olduğumuzu göremiyoruz ama kim bilir bizim de hayatımızda başkalarının imreneceği birçok şey vardır. Ve hep söylediğim şey, bu hayata bir kere geliyoruz ve gençliğimizin baharındayız. Bu yaşlarımızı iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Kendin için ufak ufak adımlar atmaya başla derim🌸

Eşinle konuşup başını açmak istediğini söylesen nasıl tepki verir? Madem bu kadar etkiliyor seni ruhsal olarak kendini düşün. Çocuğunun sağlıklı ve özgüvenli bir anneye ihtiyacı var pasif bir anneye değil.
Öncelikle cevap veren tavsiyelerde bulunan herkese teşekkür ederim. Hepinize tek tek cevap vereceğim. Hepiniz eşimin tepkinini merak etmişsiniz. Ben anlatsam siz anlar mısınız bilmem ama her ne kadar beni çok sevdiğini bilsem de bu mümkün değil. Maalesef bu konuda desteklenmem. Düşünüyorum da zaten bana şimdi şuan hadi yap dese hemen yapmam zaten. Yapamam. Tamamen özgür olsaydım bile bunu yapmak bir zaman gerektirirdi. Ama eninde sonunda o kapıya gider miydim derseniz sanırım EVET. Bu konu sonsuza dek benim hayalimdeki bir senaryodan ibaret kalacak. Diyebileceğim tek şey bu.
Kilo verebilirsiniz, bonenizi o kadar sıkmayabilirsiniz, uygun fiyatlı bir sürü cilt bakım ürünü var bunlardan kullanabilirsiniz. Ben yazınızı şöyle yorumladım tamam hayat size iyi davranmamış ama sizinde hiiç umrunuzda olmamış gibi.
Tesettürlüyüm ama hiç saçlarım dökülmedi aksine onlara çok özenli davranıyorum, boyatıyorum tarıyorum örüyorum aklıma ne gelirse
Sizde salmayın kendinizi biraz çaba
Kilo konusuna gelirsek. Şuanda 78 kg 1.65 boyundayım. Bu aralar sık sık spora gidiyorum. Hiç çabalamadığımı düşündürdüm size sanırım. Spora da gidiyorum diyet de yapıyorum ama sürekli bir boz başa sarın içindeyim 10 kg al ver döngüsünden çıkamıyorjm. Bonemi artık sıkmıyorum am sıkarak kaybettiğim saçlarımı geri getiremiyorum. Cilt bakım ürünü kullanıyorum ama hormonal sivilcelerimi ve sivilce lekelerimi geçiremiyorum. (Bir merkeze gidip cilt tedavisi vs.) yaptıramam çünkü hayatım boyunca hep başka şeylere öncelik verdim. Kendim için para harcayamıyorum. Evdeki herkese en pahalı şeyleri alsam dahi nedense söz konusu kendimse asla kendime yatırım yapamıyorum(elimde değil). Zaten kendime yatırım yapma gücünü bulsam da Bir kuaföre gidip saçımı boyatamam çünkü o özgüvene sahip değilim.
Fazla kilolu olduğunuzu söylemişsiniz bence kilo verirseniz de özgüveniniz yerine gelecek. Olduğunuzdan daha yaşlı görünmenizin başörtüsü ile alakası olduğunu sanmıyorum ben de tesettürlüyüm bana hep 5 6 yaş küçük tahminde bulunurlar. Belki tarzınız ağırdır, tarz değiştirseniz belki bunun da üstesinden geleceksiniz. Açılıp açılmama konusuna ben yorum yapamam keşke her kadın istediğini giymekte özgür olsa. Markete gitmek neden işkence mesela yoga pilates gibi gruplara katılın online bile var böylelikle günlük aktivitenizi artırırsınız. Kimseye hayat altın tepsilerde sunulmuyor inanın, çaba göstermelisiniz.
Bilmiyorum şimdi hepinize cevap veriyorum da sürekli farklı psikolojiye giriyorum her yazdığımda. Kilo verince özgüvenimi toplayacağımı az da olsa biliyoruö. Bana bir şey oldu. Ne oldu bilmiyorum ama bir şey oldu cidden. Şimdi bu söyleyeceğimi örtüşü olmakla bağdaştırmanızı istemiyorum ama ben kendimi kalemle çizilmiş bir kare kutunun içinde gibi hissediyorum. Her gelen çevreme biz çizgi çizmiş de ben içine hapsolmuşum gibi. Sürekli iniş çıkışlar mı beni yıprattı bilmiyorum ama emin olduğum bir şey var. O da yurt dışına gelip yalnız lohusa dönemi geçirmekti. Oğlumun hastalığıydı. Beni derinden sarsan hayatımın dönüm noktaları bunlardı. Bu arada belirtmek isterim ki destek aldım. Bu arada herkes o kadar güzel tavsiyeler vermiş ki çok duygulandım teşekkür ederim tekrardan

Ailemle ilginç gelecektir ki gönül bağım var. Sadece Babama karşı bir kırıklık hep içimde olacak. Onları affettim. Öyle gördüler öyle büyüdüler. Onlara göre ben kapanmazsam işlediğim günah onlara yazılır. Evlendikten sonra sorumluluk onların üzerinden kalkar. Başörtüyü geçtim pantolon için ne savaşlar verdim ne sopalar yedim anlatsam şok olursunuz.. Beni kapattınız ama buna da karışamazsınız dedim diye tüm kıyafetlerimi kazan dairesinde yaktı. Bana kalem kot etek almıştı ben istemeden hiç unutmam köye giderken zorla giydirmeye çalışmıştı. Tüm gün dayak yemiştim ve ona rağmen ben de eteği kazan dairesinde yakmıştım. Sonra pantolona gözü mü alıştı ne oldu bilmem ses etmemeye başladı. Beyaz pantolon ve buz mavisi gibi renkler yasaktı sadece ve diz altına kadar gelecek tunikler.. Diyeceksiniz şimdi neden hâlâ seviyorsun çünkü babam..
Eşim eşim çok iyi çok mükemmel biri. Sevgisinden eminim. Ama bu sefer onun ultra muhafazakar ailesi var. Eşim başlı başına öyle zaten. Bir kez şaka eşliğinde söylediğimde asla yapamazsın saçlarını benden başkası göremez demişti. Onu tanıyorum ve bunun imkansızlığını biliyorum. Neyse uzun lafın kısası başlıkta da söylediğim gibi sadece bir günlüğüne farklı bir ben olmak isterdim.

Ailemle ilginç gelecektir ki gönül bağım var. Sadece Babama karşı bir kırıklık hep içimde olacak. Onları affettim. Öyle gördüler öyle büyüdüler. Onlara göre ben kapanmazsam işlediğim günah onlara yazılır. Evlendikten sonra sorumluluk onların üzerinden kalkar. Başörtüyü geçtim pantolon için ne savaşlar verdim ne sopalar yedim anlatsam şok olursunuz.. Beni kapattınız ama buna da karışamazsınız dedim diye tüm kıyafetlerimi kazan dairesinde yaktı. Bana kalem kot etek almıştı ben istemeden hiç unutmam köye giderken zorla giydirmeye çalışmıştı. Tüm gün dayak yemiştim ve ona rağmen ben de eteği kazan dairesinde yakmıştım. Sonra pantolona gözü mü alıştı ne oldu bilmem ses etmemeye başladı. Beyaz pantolon ve buz mavisi gibi renkler yasaktı sadece ve diz altına kadar gelecek tunikler.. Diyeceksiniz şimdi neden hâlâ seviyorsun çünkü babam..
Eşim eşim çok iyi çok mükemmel biri. Sevgisinden eminim. Ama bu sefer onun ultra muhafazakar ailesi var. Eşim başlı başına öyle zaten. Bir kez şaka eşliğinde söylediğimde asla yapamazsın saçlarını benden başkası göremez demişti. Onu tanıyorum ve bunun imkansızlığını biliyorum. Neyse uzun lafın kısası başlıkta da söylediğim gibi sadece bir günlüğüne farklı bir ben olmak isterdim.
allah askina cocuguna bunca iskence yapan ailenin cennette ne isi var? cocuguna, ailesine evi cehenneme ceviren insanin gittigi yer zaten cennet olmaz orayi da bozarlar.
ne sacma sapan insanlar.
sana bunca iskenceyi yapan, cocuklugunun icine eden insanlari hala seviyorsan bence hazir imkanin var online terapi al . belli ki ozbenlik sorunlari yasiyorsun. turkiyede cok fazla psikolog uygulamasi var. sterline vurunca sudan ucuz. once ucretsiz demo al - enerjin tutarsa devam edersin.
varlik icinde yokluk cekme, kendi psikolojine odaklan . yoksa bunca baski, bunca travma ve bunca yasanmamis hayat sana fıtık olarak, kötü hastalik olarak gelir - stres her şeyin sebebi

allah askina cocuguna bunca iskence yapan ailenin cennette ne isi var? cocuguna, ailesine evi cehenneme ceviren insanin gittigi yer zaten cennet olmaz orayi da bozarlar.
ne sacma sapan insanlar.
sana bunca iskenceyi yapan, cocuklugunun icine eden insanlari hala seviyorsan bence hazir imkanin var online terapi al . belli ki ozbenlik sorunlari yasiyorsun. turkiyede cok fazla psikolog uygulamasi var. sterline vurunca sudan ucuz. once ucretsiz demo al - enerjin tutarsa devam edersin.
varlik icinde yokluk cekme, kendi psikolojine odaklan . yoksa bunca baski, bunca travma ve bunca yasanmamis hayat sana fıtık olarak, kötü hastalik olarak gelir - stres her şeyin sebebi
Allah korusun çok üzülürüm onların azap çekmesini istemem. Affettim onları. Annemden bir şey görmedim ama genelde bir şey demezdi. Babam yapardı hep. Benden sonraki kardeşlerim hiç bu muameleyi görmediler nedense. Evin en büyüğüyüm benden bir küçükle aramızda 6 yaş var. Onlar bir kez dayak yememişlerdir. İstedikleri zaman kapandılar kimse de onlara örtün demedi. Pantolon da giydiler hala da kısa giyerler bir kez olsun onlara ağzını açıp bir şey söylemişliği yoktur babamın. Neden mi? Çünkü benim zamanımda köydeki insanlar babamı doldururdu bu niye hala açık niye hala pantolon giyiyor vs. Büyüdüğümde onların kızları küçüktü ve şimdi hepsi açık saçık geziyor…babam da zamana ayak uydurdu diyelim. Affetsem de her seferinde yüzüne vururum. Sen bana şöyle yaptın böyle yaptın hiç düşünmedin mi yaşlanınca kim bana bakacak diye derim. Dediği tek şey cahildik kızım ve bir pişmanlık. Tabiki de içimden o günlerin nefretini atamam ama garip bir şekilde de bağımı sevgimi koparamıyorum. Ne diyeceğimi bilmiyorum.

Back
X