- 9 Mayıs 2020
- 7
- 1
- 26
- Konu Sahibi freyaaa1379
Merhabalar, daha önce Bartholin kisti ve apse rahatsızlığımdan açtığım bir başlıta bahsetmiştim. Kısaca 2.kez yaşıyorum aynı tarafta. Araştırmalarıma dayanarak 3 farklı doktora giderek şunları söyleyebilirim ki, aldırmaktan başka çare yok sanırım. Eninde sonunda gümüş nitrat, marsupializasyon, word kateter yaptıran hastaların bazılarında tekrarlıyor her ne kadar nüks oranı düşük deseler bile. Tekrar tekrar aynı eziyeti çeken çok insan var. 2.kistimi fark edeli 4.gün. Fark eder etmez doktora gitmiştim. Bir etkisi olmadı. Genelde devlet hastanesinde enjeksiyonla drene ediyorlar ki asla kalıcı bir çözüm değil. Geçici bir rahatlama. Tavsiye edilmiyor üstelik. Tekrarlama olasılığı yüksek. İlki öyle olmuştu. Aradan bir buçuk ay sonra aynı yerde şu an tekrarlıyor. Bugün birkaç doktoru aradım görüştüm. Doktorun bir tanesi zaten o bez şu anda o işlevi göremiyor. Aldırmanın zararı yok hemen hemen bu rahatsızlığı çekenlerin daha önce duyduğu cümleler. Bezden bir tane daha var aynı işlevi gören. Yine forumda aldırıp da cinsel ilişki esnasında kuruluk ile alakalı bir problem yaşamadığını söyleyen vardı. Sanırım aldıracağım bezi tamamen. Daha önce Bartholin bezini aldıranlar ameliyat ve sonrası ile alakalı tecrübelerini anlatırlarsa çok sevinirim.