Arkadaşa sormuşsunuz ama o gelip cevap verene kadar bende cevaplayabilir miyim?Arkadaşla aynı durumdayım, bende hiç istemiyorum ama eşim istiyor, üstelik ben 30 u geçtim...neden çocuk istemiyorum tek tek sebepleri söyleyeyim, çocuğum sağlıklı mı doğar, engelli mi olur meçhul, bu işin bi garantisi yok...Onu nasıl doğururum? bunu düşünmek bile kabus benim için...Doğduktan sonra onu büyütmek, hem iş hayatına hem ona yetişebilmek büyük sorumluluk...Ağladığında, hastalandığında, hayatta başarısız ve mutsuz olduğunda kahrolurum, ona kıyamam...Hem dünya hem ülke kötüye giderken, her nesil bir önceki nesilden daha kötüyken, ona nasıl iyi bir ortam ve hayat sunarım bilemiyorum...Kendimi ve eşimi düşünsem belki hemen bir tane çocuk doğuruveririm ama ben asıl doğacak olanı düşünüyorum...Ona manevi ve maddi anlamda yetebilir miyim?istediğim en iyi okullarda okutabilir miyim? Ahlaklı, dürüst, sevgi dolu, hayat dolu, başarılı, mutlu bir birey olarak yetiştirebilir miyim? bunun gibi yüzlerce soru işareti, bilinmezlik varken, aman kader, herkes nasıl doğurup bakıyorsa bende öyle yaparım, hallederim deyip çocuk yapmak bana göre değil, bu kadar cesur değilim malesef...