sadece anneler baksın.İçimde hiç annelik duygusu yok

Psikolojik destek almalı mıyım?

• Ankete Katılan
    184
Konu sahibi inşallah çocuğum olmaz diye dua etmiş kendisine zaten, hadsiz olan kısmı neresi anlamadım. Art niyetli bir yorum olduğunu da hiç düşünmedim açıkçası. Konu sahibi istemiyor arkadaş da Allah olmayana versin demiş bunun neresi beddua?
Olmayana versin filan dememis, oncelikle iyi okuyun benim tepki verdigim yorumu.
Insanin kendi kendine dua etmesi farkli, baskasindan bu tur bir dua veya beddua almasi farkli. Ona bakarsaniz burada "Cok mutsuzum, Allah canimi alsa da kurtulsam, olsem gitsem" gibi konular da aciliyor, o konulara da "insallah tez zamanda geberirsin" yaziyorsunuz galiba. Ayni sey cunku. Neyse, anlayan anladi benim ne demek istedigimi. Kelime oyunu yapmayacagim.

Anne olma hamile kalma fobisi duymustum. O geldi aklima. Yani istemiyor olmanizdan cok annelik hamilelik dusuncesine karsilik tepkilerinizden bu geldi aklima acikcasi.

Evliliğimin ilk günleri geldi aklima..benim de ödüm kopardi, ya prezervatif delikse, ya hap korumazsa, ya şöyle olursa ya böyle olursa...:KK17:
Sonra evlendikten yaklaşık 6-7 ay sonra, sosyal bir platformda bi video izledim. Nedense çok etkilendim acayip derecede anne olma isteği oluştu içimde:KK36:
Eşimle konuştuk, o zaten hep istiyordu ilk gunden beri yani..sonra korunmayi biraktik ve 3.5 sene boyunca hamile kalamadim...hemde ikimizde de sorun yokken, olmadi vermedi bize..
En son tüp bebek icin tarih aldik kredi falan çektik.
Tüp bebek yaptiracagimiz ay, mucizevi bir şekilde hamile kaldim:anneadayı:
33. Haftamdayim ogluma kavusmama az kaldi artik..insallah saglikla sihhatle elemsiz kedersiz kavusuruz ana oğul birbirimize..
Demem o ki; bu istek anlik şekillenebiliyor bazi kadinlarda..muhtemelen sizde de öyle olacak
:KK51::KK51:
Sadece şunu söyleyebilirim, hemen istediğinizde olmayabiliyor ve bu da suçluluğa neden oluyor.hakkınızda hayirlisi olsun:KK52:

Cocukken yaşadığım tek şey anne baba ayrılığıydı.genç kızlık dönemimde oldu bu.yaşım 12 falandı.o dönem psikolojim biraz bozuktu haliyle.ama barıştılar yeniden.ben 19 yaşıma girdiğimde yeniden bir araya geldiler bizim için.şuan yaşım 27

Bence canım psikoloğa baş vursan iyi olur bende sürekli dide şen ailede büyüdüm çoçuk ken hep kendime derdim asla çocuklarımin yanında kavga yapmıycam diye ve sözümdede durdum şükür, çoçukluķdaki geçirdiğimiz şeyler geleceğimizi çok etkiliyor

Elbette birileri begensin diye yorum yazmiyorsun. Genelde yorumlarini begendigim icin sasirdim böyle birsey yazmana. Bu yorum cok bel alti ve cinsiyetci bir yorumdu. Adam orda duygulanmis olabilir. Hatta ne kadar güzel, onca "benim esim cocuga bakmaz" gibi yorum ve konulardan cok daha güzel birseydir.

Yoo hicte cinsiyetci degil. Hatta eski konulardan birinde bebek bezi reklamlarina bakip bakip aglayan bir kadini da abarti bulmustum. Cinsiyetten bagimsiz olarak her bebek gordugunde "bizim de bebegimiz olacak mi" deyip aglamasi sacma ve abarti geldi. Ayrica regl konusunda da yine yakin bir zamanda ruhsal dengesizligini regl olmaya baglayanlari elestirmistim yani regl olunca yine abartmaya inanmayan biriyim ve ironi yaptim. Ha diyelim ki dedigin gibi bir yorum, yoruma yorumla karsilik vererek polemik yapiyorsun. Cevabini ver, gec... Bak yine diyorum benim dusuncem bu, KİME NE?

Zorla istetecek halim yok zaten de kendi düşünceniz size ayak bağı olmasın çocuk ,vücudunuz da bozulmasın ne güzel işte hayat ohh saygilar:KK66:

Bu bir seçimdir, size bu kadar "güzel işte ohhh hayat " geliyorsa sizde seçiminizi bu yönde yapabilirdiniz. Başkasının , hayatında baştan aşağı değişiklik yapacak bu kadar önemli bir karardaki seçimine sadece saygı duyulur.

Bibibella Bibibella sabrına hayran kaldım:KK48:

Olmayana versin filan dememis, oncelikle iyi okuyun benim tepki verdigim yorumu.
Insanin kendi kendine dua etmesi farkli, baskasindan bu tur bir dua veya beddua almasi farkli. Ona bakarsaniz burada "Cok mutsuzum, Allah canimi alsa da kurtulsam, olsem gitsem" gibi konular da aciliyor, o konulara da "insallah tez zamanda geberirsin" yaziyorsunuz galiba. Ayni sey cunku. Neyse, anlayan anladi benim ne demek istedigimi. Kelime oyunu yapmayacagim.

Yazdığım yorumu birdaha oku. Yada ozetleyim saat geç oldu basmiyor galiba

Konu Sahibi istemiyorum demiş
Bende dedim ki istemiyorsan olmasın
Eger varsa nasibinde hani istemiyor ya
Bekleyen birine nasip olsun inşallah dedim
Senden başkada sivrilen yok
Farkında misin?
Beni alintilayip durma kendi saygini da yorumunuda kendine bırak
Sen kimsinde bana hadsiz diyebiliyorsun
Önce okuduğunu anlamayı öğren bana oturdugun yerden saydirma
Tamam şimdi hiç kelime oyunu yapma dediğin gibi zira banlanma günüm bugun

Evliliğimin ilk günleri geldi aklima..benim de ödüm kopardi, ya prezervatif delikse, ya hap korumazsa, ya şöyle olursa ya böyle olursa...:KK17:
Sonra evlendikten yaklaşık 6-7 ay sonra, sosyal bir platformda bi video izledim. Nedense çok etkilendim acayip derecede anne olma isteği oluştu içimde:KK36:
Eşimle konuştuk, o zaten hep istiyordu ilk gunden beri yani..sonra korunmayi biraktik ve 3.5 sene boyunca hamile kalamadim...hemde ikimizde de sorun yokken, olmadi vermedi bize..
En son tüp bebek icin tarih aldik kredi falan çektik.
Tüp bebek yaptiracagimiz ay, mucizevi bir şekilde hamile kaldim:anneadayı:
33. Haftamdayim ogluma kavusmama az kaldi artik..insallah saglikla sihhatle elemsiz kedersiz kavusuruz ana oğul birbirimize..
Demem o ki; bu istek anlik şekillenebiliyor bazi kadinlarda..muhtemelen sizde de öyle olacak
:KK51::KK51:
Sadece şunu söyleyebilirim, hemen istediğinizde olmayabiliyor ve bu da suçluluğa neden oluyor.hakkınızda hayirlisi olsun:KK52:
Çok teşekkür ederim iyi dileklerinize.bende de acaba bu duygu gelişir mi sizinki gibi? Anne olmayı ister miyim bir gün..bebeciğiniz sağlıkla sıhhatle dogsun büyüsün cokkk ama cok yakısıklı delikanlı olsun :) vatanına milletine annesine babasına hayırlı bir evlat olsun insallah

Kari koca ikisi de istemezse, ve buna uygun olarak cok Sıkı korunurlarsa anne olmayi istememek cok kabul edilebilir.
Ama esiniz evlat diye hayaller kuruyorsa malesef buna hakkiniz yok.
Bir de korunmaya dikkat etmeyip hamile kalanlar sonradan cocuk istemiyordum diye rahatca kurtaj oluyorlar malesef bu da kabul edilebilir degil.

Bence konuşsanız net bir şekilde destekten daha etkili olur gibi.

Eşinizin üzüntüsünü ben abartılı buldum. sizi ikna etmek için yapıyorsa bu durum bazen daha sevimsiz hâl alıyor.

İstememek gayet doğal hakkınız ama keşke önceden söyleseydiniz.

Bence anne olmak Dünya'nın en güzel duygusu değil.
Anne olmak Dünya'nın en güzel duygularından sadece biri...

Değil mi.ben de öyle düşünüyorum.etrafımda sokaklarda başıboş bırakılmış cocuklar,ağızlarında küfürlerle dolasan minicik bedenler görünce bile iyiki çocugum yok diyorum.ama patili çok çocuğum var o ayrı tabi :) bir de köpek kızım var (annemde kalıyor )
Allahım sen cennetine al bu ne saçma bir bakış açısı ötekileştirmek ona bakarsan bu denli dar düşünen kişilerin tedavi görmeden anne olmasına bir vatandaş olarak karşıyım siz iki ayaklı mahsun canlıların ön yargısını yapıyorsanız diyecek sözde kalmıyor bu vakkalar için

Bu bir seçimdir, size bu kadar "güzel işte ohhh hayat " geliyorsa sizde seçiminizi bu yönde yapabilirdiniz. Başkasının , hayatında baştan aşağı değişiklik yapacak bu kadar önemli bir karardaki seçimine sadece saygı duyulur.

Ben oh ne güzel hayat derken imali demiştim zaten bebeğimle güzel hayat Canım la..

="birkapsubirkapmama, post: 45420405, member: 742650"]Teşekkür ederim üşenmemiş ve bana yazmışsınız,sağ olun.benim de gelecekteki düşüncelerim,eğer istemeye istemeye anne olursam nasıl kabullenirim çocuğumu,karnımdayken içimde yabancı bişey varmış gibi hisseder miyim , kötü bi anne olur muyum diye çok düşünüyorum ve cok korkuyorum.ona bakamam ve yardımcı olamam.sadece dogurmakla bitse,tamam doğurayım sonra vereyim eşime baksın,bakar da adım gibi eminim.ama benim en korkulu kabusum haline geldi.bir ara reglim gecikti,hamilelik psikolojine girdim sağlık ocagında tansiyonum düştü ve bayıldım.şoka girmişim.çok zor bir durum . Keşke ben de diğer arkadaslarım gibi anne olmak için delirsem.
anlıyorum sizi. Ben de ikinci çocuğu asla düşünmüyorum. En ufak ggecikmede korkup test yapıyorum. Ufak bi şeyden nem kapsam ertesi güne hemen hap alıyorum falan. Kötü anne olacağınızı düşünmüyorum. Ben hareketini hissettiğim an ağlamalarım yapamam edememlerim kesildi mesela. Kızım beş yaşında benden çok babasını sever. Benden çok ilgilidir. Yine de kötü olduğumdan değil eşim aşırı ilgili. Yani iyki doğmuş. Biz şimdi istesek de yapamazdık mesela. Eşimin belki ömür boyunca kullanması gereken ilaçlar var ve açıklamasında iki taraftan biri korunsun yazıyor. Ağır ilaçlar. Yani yaşınız 35 yaş üstü değilse düşünün siz daha terapiye gidin altında bir sebep var mı acaba diye. Her şeyin bir zamanı var gerçekten. Benim ablam da ilk başta istemedi mesela altı senelik evliler. Bir senedir istiyor olmuyo doktor kapılarını aşındırıyo şimdi de. Her nasip vaktine esir. Allah kaldıramayacağı yükle sınamasın kimseyi. Sizin gibi bilinçli biri hamile kalsa dokuz aylık süreçte kendini hazırlar. Kötü bir anne de olmaz bence

Napayım bacım bu aralar uğraşıyorlar sanki benle :KK48: sabır iyidir hoştır kafan rahat oluyor :KK50: neden kimseye anlatamıyorum onu anlamıyorum bitek, ya bişeyi istersin yada istemezsin çok basit aslında.
Bide çocuk istememenin psikolojik rahatsızlık olduğunu da öğrenmiş bulunmaktayım :KK53:

Yazdığım yorumu birdaha oku. Yada ozetleyim saat geç oldu basmiyor galiba

Konu Sahibi istemiyorum demiş
Bende dedim ki istemiyorsan olmasın
Eger varsa nasibinde hani istemiyor ya
Bekleyen birine nasip olsun inşallah dedim
Senden başkada sivrilen yok
Farkında misin?
Beni alintilayip durma kendi saygini da yorumunuda kendine bırak
Sen kimsinde bana hadsiz diyebiliyorsun
Önce okuduğunu anlamayı öğren bana oturdugun yerden saydirma
Tamam şimdi hiç kelime oyunu yapma dediğin gibi zira banlanma günüm bugun

Oncelikle terbiyenizi takinin, burasi babanizin ciftligi degil. Burada her yorum yorum alabilir, burasi bir forum sitesi. Hosunuza gitmeyince terbiyesizlesip yerin dibine girmeyin bari.

sevde_ sevde_ farkında değilsin galiba ama asıl cinsiyetçi yorumu yapan sensin. Premenstruel sendrom diye birşey var biz kadınlarda malum, adet öncesi ve sırasında hormonların cozutması sebebi ile görülen duygusal dalgalanmalar. Bebek bezi reklamına da bir kadın oturur tam da bu dönemde ağlar. Kadınsal bir özellikten espri yapmış arkadaş.

Ama sen adam gibi adam olamaz mı diyerek sanki kadınlık kötü birşey de aşağılanmaktan kurtarır gibi konu sahibinin eşini bu cümleyi kurmuşsun. Cinsiyetçi yorumun tam da burası. Bu konuda bence çok alınganlık ediyorsun ama nedenini çözemedim

Back
X