Yaa ben mevlidlerde, kınamda ve bunun gibi her ama her toplantıda param varsa işe yarayacak kullanılacak şey dağıtıyorum yoksa 50 kuruşa çöp olan şey dağıtmıyorum nokta. Daha geçen gün ben de 2 torba nikah şekeri ıvır zıvır attım. hem para biriktirelim yok tatile gidelim bilmem ne diye canımız çıkıyor bir taraftan da böyle saçıp savurmak yazık günah. bir çocuğa ayakkabı alırım hayrım dokunur: Nikah şekeri olarak Kütahya porseleninden (yerel ekonomiye katkıda bulunmasına özen gösterdim- çin işi değil) minik kâseler dağıttım herkesin evinde çerezlik olarak görüyorum çok seviniyorum boşa gitmedi. Kınada mumlar ve kına gülü hariç atılacak hiç bir şey dağıtmadım, onun yerine iyi bir salon tuttum kv. yemekler yaptı... çok güzle geçti herkes çooook eğlendi...
Gelin mevlüdümde minik el havluları alıp oradan buradan çıkan kurdelelerle (ben ve annem hep saklarız asla çöpe gitmez) bir süslemişim bir süslemişim o çöpe gidecek kurdeleler nasıl hoş durdu anlatamam...
Giymediğim kıyafetleri, evimde bir önceki kiracıdan kalan kullanmayacağım eşyaları, kullanmadığım ve daha da kullanamayacağım çeyiz parçalarını (evet yalnış duymadınız), kağıtlar saçma sapan hatıralar hayatımdan çıkarttığım insanlara ait ne varsa herşey bir güzel toplayıp ihtiyacı olan eşe dosta dağıttım. bu vakit tasarrufu da sağladı, evim çok kolay temizleniyor artık kafam da rahatlıyor....
Kalan kısımlar saçma düşünceler onalra yoğunlaşıyoruminş. kurtulacağım... Epey sosyal medya insan azaltması yaptım evlilik ve moda programları da seyretmiyorum sinirlerimi bozuyor fazladan düşünce onun yerine evi toparlayıp spor yapıyorum, akrabalarımı falan arayıp hatır soruyorum çoook iyi geliyor kesinlikle yapmalısınız...
Aynı şeyleri giymekten gocunmuyorum. pis pis kalitesiz şeyler alacağıma bir tane iyisinden alıp onu giyiyorum zaten iyisi hep şık duruyor genelde ooohh miss
Giymediğim t-shirt ve şortları kurdelelerle takım haline getirip pijama yapıyorum,
Elde yıkadığım şeyi makineyi çalıştıracaksam ona koyup durulattırıyorum hem vakit hem nakit tasarrufu :)
Ütüleri biriktirip yapıyorum ütü açıp kapatmak çalıştırmanın 2 katı enerji harcıyor (bir mühendis olarak söylüyorum bunu ),
Evi ısıtmak için yemek pişiriyorum, çay demliyorum :),
Eve yarım gün abla alamıyorum onun yerine 2 saat alıyorum ve onunla birlikte temizlik yapıyorum, param olunca ilk işim yarım gün almak olacak ama o bile çok farkediyor,
Su harcamamak için yıkanırken çocukluğumdaki gibi sabunlanırken suyu kapalı tutuyorum, diş firçalarken de, bulaşıkları yumuşatmayı hepimiz biliyoruz zaten,
Çok fazla bulaşık çalkalayarak makineye koymuyorum, makine zaten yapıyor bunu,
Lavabo açıcı kullanmıyorum sirke ve karbonat kullanıyorum, yer silerken mikrop kırıcı olarak sirke kullanıyorum, kokusu heme uçuyor...
Kireç sökücü olarak da çaydanlıkları sirkeli su ile kaynatıyorum,
Bulaşık makinesine parlatıcı kullanmıyorum sirke kullanıyorum,-- buyrun size tüketim basitlikleri eve kimyasal alıp yığmıyorum
Yağmur yağarken balkonu süpürüyorum beleşten yıkanıyor, bir de arabaya el atıveriyorum:),
İyi mal alıp bol tamirci kullanıyorum terzi, ayakkabı tamircisi.... v.s..
Çoğu zaman fönümü falan kendim evde çekiyorum, cidden hayat basitleşiyor git bekle, hatunlarla bakış at birbirine hiç gerek yok basit hayat.. :)
Kışın kuzeyi gören ev duvarlarının önüne mobilya dayıyorum ama kaloriferin açıkta kalmasına dikkat ediyorum,
Artık sırf ortam olsun diye saçma insanlarla takılmıyorum,
İnsanların toplantılarına partilerine onlar benimkine nasıl geliyorsa öyle gidiyorum,
Özellikle dışarıda yemek yerken içecek hem fazla kalori hem hesap kabartma içmiyorum,
Fast food zinhar yemiyorum onun yerine kırk yılın başı adam gibi kebapçıda bilmem nerede yemek yiyiyorum adam gibi muamele görüyorum çoğu zaman da en fazla 5 tl fazla ödüyorum ama ban göre tasarruftur bu...
Diyetisyene artık zinhar gitmiyorum hiçbirinin faydasını görmedim facebooktan karatay grubuna üyeoldum vücudum kendine geldi... düzenli de yürüyorum gitti 8 kilo.... ohhh paralar cepte :)
Yokuş aşağı inerken, kırmızı ışığı görünce gaza basmıyorum,
Devlet dairesi özel şirket farketmez giden benim elektiriğim en basitinden tuvaletten çıkarken elektirikleri söndürüyorum, Yerli şeyler almaya özen gösteriyorum yabancıların tamir gitti geldisi astarı yüzünden pahalıya mal oluyor tecrübe ile sabit, özellikle tekstil ve elektronik...
Kısaca tüketmiyorum yaa alışverisi bilmemneyi kestim kendime geldim. az müzik, az sosyal medya, az inan az eşya, geniş gönül... Allah herkesin yolunu açıketsin :)