Gelinlik Modelleri Sade, Sapsade Gelinlik Modelleri

minenes

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2010
2.740
80
363
İstanbul
Gelinlik akımlarıyla ilgili başlıklara devam...

Türkiye'de neredeyse hiç görmediğim ama uluslararası markalarda karşınıza çıkması işten bile olmayan bir gelinlik türü var. Gerçekten sapsade, çoğunlukla tek kumaş kullanılarak dikilen, bence bu yüzden çok da iddialı gelinlikler...

Bu gelinliklerin kumaşı genelde mikado oluyor. Mikadonun en iyisi ipek mikado, bizde de satılıyor. Yakından bakınca dokulu duran bir kumaş türüdür. Bütünüyle gelinliğe bakılınca da göreceğiniz üzere oldukça tok, düzgün görüntüsü olan bir kumaş.

Yalnız, bu tip 1-2 modelin orijinalini denemiş olan biri olarak malesef biraz buruşma problemi olduğunu söylemeliyim.

Acaba bu tarz bir gelinlik seçen hiç Türk kızı olmuş mudur

bu tarz gelinlikleri hiç sevmem perdeyi almışsın üstüne göre dikmiştin sonra tarlatan da ekleyip gelinlik yapmaya çalışmışsın gibi duruyo

He heh. Tabi ki beklediğim cevap geldi :)

Yalnız bir not, dikişten biraz anladığım için biliyorum, bu kadar düz bir kumaşla ve düz bir modelin dikimi ne kalıp ne dikiş hatası kaldıracağı için diğer gelinliklerden daha zor ve herkesin harcı değil aslında...Yani düz olmasına rağmen gerektirdiği özende bir eksiklik yok...

Demet Senerin gelinliği bu modeldi kaç yıl geçmiş hala şık ve sade, bence çk güzeller, ama uzun boy ve düzgün bir fizik istiyor bence...

Tam bu tarzın bir örnegi hakkaten. Kalıbı da dikişi de kumaşı da çok düzgün, iyi taşımış.

Bu gelinliklerde genelde sırt detayı çok güzel oluyor, bir de kaliteli bir Fransız dantelinden mümkünse kalın kenar dilimli duvaklar çok yakışıyor...

Gelinlikleri çok beğendim. Fakat bizim kültürümüzde herkes süslenir gelir düğünlere, ben böyle bir gelinlik giyinsem gelenler benden daha abartılı olur. Bunu da istemem açıkcası.

ben de beğeniyorum bu tarz gelinlikleri Minenes. bir tane de ben ekleyeyim dedim :) dün farkettim bu gelinliği ve gerçekten sadeliğine hayran kaldım

Eklentiler

• $209-Adelfa.jpg
    22,6 KB · Görüntüleme: 143
  • $209-Adelfa-2.jpg
    29,1 KB · Görüntüleme: 172
  • $AdelfaBG-a.jpg
    25,3 KB · Görüntüleme: 131
Sevdicek haklısın, ağır abiye giyebilen bir toplumuz ancak düğünlerde tek beyaz giyenin gelinler olduğunu ve zaten tüm düğün organizasyonunun gelin-damat üstüne yapıldığını da akılda bulundurmak gerek.

Setuna, paylaştığın Rosa Clara markasının Adelfa modeli, orijinalini denedim ben ancak konuda da dediğim gibi biraz buruşma problemi vardı. Bu kadar düzgün durması çok zor yani...

bunlar çok güzel cidden de bize hiç gelmez halaylı cümbüşlü düğünlerde şu gelinliği düşünsenize

bunun için akşamüstü kokteyl şeklinde yapılan bir düğün hoş olur bence ya da şık bir otelde havuz başı düğünü. bir de bunları giymek herkesin harcı değil, kusursuza yakın bir fizik lazım. ince uzun olmanın yanı sıra omuzlar, kalça, göğüs her şey orantılı olmalı.

demet şener'e çok yakışmış mesela ama kendimde düşünemiyorum

Iclerinde cok guzel modellerde vardi. Ama ben yinede biraz dantelli daha cocuksu cici seyleri tercih ederim galiba.
Gerci dur bakalim, daha once birini sevcemde, sonra gelinlik begencem, kim bilir o zamana kadar ne kadar fikir degistiririm..

Haddinden fazla şatafatlı bir tarafı düz bir tarafı saçma sapan desenli 10 tane gelinlik modelini birleştirip dikilmiş havası olan zerre zerafet barındırmayan gelinliklerdense bu tarz bir gelinlik giymeyi tercih ederim ama benim gözüm yine fransız danteli olan modellerde.

Laf aramızda ben de dantel çok seviyorum

Bir başlık serisi başlattım kendimce, bizde vitrinlerde pek görülmeyen tarzlara dikkat çekerek alternatif arayan gelinlere yardımcı olması maksadıyla.

Gerçi bizim gelinlerimiz beğense, kayınlar, büyükler beğenmeyecek bu yeni şeyleri ya neyse...

Sizi takip ediyorum zaten kadınlar kulübünden blogunuzdan da okudum pek çok şeyi daha evlenmeme en az 1,5 sene var ama şimdiden gelinlik modellerine bakıyorum özellikle de fransız danteli olanlara arşiv oluşturdum kendime adeta. Fransız danteli hakkında da sayenizde bilgilendim ilerde gelinlik bakmak için bir modaevine gittiğimde bilgisiz gitmemiş olacağım bunun içn de teşekkürler.

Setuna, paylaştığın Rosa Clara markasının Adelfa modeli, orijinalini denedim ben ancak konuda da dediğim gibi biraz buruşma problemi vardı. Bu kadar düzgün durması çok zor yani...

evet, denediğinden bahsettiğin yorumunu okumuştum Minenes. bu kadar düzgün durması çok zor gerçekten. Aslında üst bedenim bir beden daha ince olsaydı bu modeli düşünürdüm. bizim düğünümüz kısa süreceği için o kadar sürede buruşmadan kalabilirdi belki gelinlik. ama sanırım gelinliğin dikimi gibi, gelinin fiziğinin de çok düzgün olması gerek bu modelleri taşımak için. bende de o fizik yok işte :)))

şahsi düşüncem beğenmedim ne bilim gelinlik şöyle şıkır şıkır olmalı
parlamalı flan gözalıcı olmalı
allah'm bana da nasip et

şıkır şıkır gelinlikler

mine valla senin işin zor bu gelinlik işine girersen senin gelinlikler hiç şıkır şıkır değil gelin dediğin şıkır şıkır olur nolcak şimdi

avize takcam ben kendime ledli şıkır şıkır olcam düğünde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…