sade bir düğün organizasyonu-kına nasıl nerde bursada :)

kimya87

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2011
609
817
103
Arkadaşlarımm merhaba, bu koşturma kervanına katıldım bende..
Nisan sonu gibi düğünümüz olacak inşallah.. nişanlımda ben de sade halaysız, çifte tellisiz bir düğün
istiyoruz .. tabi aileler bir nikahla geçiştirmek istemiyor aslında ama bir şekilde ikna ettik gibi..
bu durumda nişanlımın ailesinin bulunduğu şehirde nikahı yapalım dediler.. bende kınayı yapacağım bu durumda.. ama
erkekler kınaya gelemeyeceği için ve beni gelinlikli görsünler diye gelinlik de giyeceğim .. sonrasında ise kına yakılacak.. bu çözüm geliyor akla.. ama öyle yapınca zaten ben kınada yapmış olacağım için oynamalı zıplamalı br düğünde yapmış olacağım.. ne yapabilrim .. sade nezih bir organize olsun istiyorum.. vur patlasın çal oynasın bana göre değil.. ama diğer türlü de insanları sıkmadan ney nasıl yapılabilir blmiyorum.. bir fikri olan varsa paylaşırsa çokk sevinirim.. ne yapacağıma karar veremediğim için nikah günü alamıyoruz..

Merhaba hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Benim de Allah kısmet ederse haziran ayında Bursa'da kınam (gelinlik giyeceğim) ve nişanlımın memleketinde nikah+düğünüm olacak. Kınada gelinlik giyeceğim ama kına yakılırken farklı alternatifler var aklımda. BEn de nişanlım da davul-zurna-halay olaylarını sevmiyoruz. Ancak biliyorum ki kokteyl havasında olacak bir kınada da misafirler için hoş olmayacak çünkü toplum olarak alışık değiliz. Keşke insanlar nezih bir kokteyl ortamında muhabbet etmeyi, şafşata ve gürültüye tercih etseler... Bizim planlamaya çalıştığımız şu şekilde; maddi açıdan ayarlayabilirsek açık hava bir mekan olmasını istiyoruz, biz nişanlımla giriş yaptıktan sonra slow bir dans, ardından pasta kesimi ve ardından masaları dolaşırız. Bu sırada dj e daha önceden listesini verdiğim modern tarzda hareketli parçalar çalıyor olacak. Örneğin zılgıt atılan bir halay ya da kulağa ucuz gelen oyun havalarındansa Candan erçetin kadifeden kesesi ve benim listelediğim daha birçok modern-geleneksel hareketli parça.. BU sırada pastalarını yiyen misafirler hem ortama alışır hareket kazanır ve biz de sırayla onlarla tokalaşmaya geliriz. Zaten bu anlattığım olayların tamamlanması 1,5 saat sürer. Bu sırada oynamak isteyen oynasın, nasılsa rahatsız edici parçalar olmayacak. Ardından ben geçip kına için sade ama şık bir kıyafet giyerim, bindallıyı sevmiyorum. Günlük hayatta modern olan kızlar var ama o gece oralarından sarı pul paralar buralarından fırfırlı kurdelalar, kafalarında padişah kavuğu çıkıp güya geleneklerimizi yaşatıyorlar. Kendi tercihleri tabi ki karışmam, saygı duyarım. Geleneklerimizi ben de seviyorum ama onları kendi isteklerime göre yaşamak istiyorum. Kırmızıysa kırmızı, kınaysa kına ve tabi ki yüksek yüksek tepelere =) Bu aşamadan sonra nişanlımın salona girmesine gerek yok çünkü bizde erkeklere kına yakılmaz. Bana kına yakılır ve bu süre zarfı sonunda saat 10 u geçer. Artık kalabalık azalmış, daha yakın grup arkadaşların akrabaların kalmış olur. Bu aşamda tabi ki yine aynı modern parçalarda biraz oynarım.. Bu arada kınadan önce biraz daha vakit kazanmak istersen bir-iki dansçı kız (organizasyon firmalarından) yarım saat daha katar =) Tabi kareografiyi önceden kesinleştirmelisin. Sen konuyu açalı epey süre olmuş, eğer netleştirebildiysen ben de senden fikir almak sterim =)

Harika sana katılıyorum..tek fark ben bındal gıymek ıstıyorum:))

Sevgili esragulsen tabi ki en doğal hakkın, gönlünden geçtiği gibi giy, yaşa o geceyi =) Ben sadece kendi fikrimi söylemek istedim, biraz geleneksel biraz modern farklı bir kıyafet giyeceğim ben kısmetse.. İnşallah herkes gönlünden geçtiği gibi yaşar bu mutlu günleri..

Aynı fikirde olduğum nadir insanlardansınız :) Bizde Ağustos gibi düğün yapmayı düşünüyoruz. Sade mütevazi bir düğün olsun oynama falan olmasın istiyoruz. Ama ben sadece nikah olması taraftarı da değilim. nikah sonrası yemek olayı da olsun istemiyorum. Oynama ve içki olmayan gelenlerin yemek yiyebilecekleri sohbet edebilecekleri enstrümantal müzik dinleyebilecekleri bir düğün olsun diyorum pasta kesme ve dans olayı olur ama fazlası değil. Böyle söyleyince herkes gelenler sıkılır o kadar zamanda diyor farklı bişeyler yapmak gerekebilir haklılar ama ben pek bu çizginin dışına çıkmak istemiyorum. Siz nasıl düşünüyorsunuz düğün konusunda kızlar ? Çok zor bu konular çünkü gelenlerin memnun ayrılması sıkılmaması da lazım ama bunları düşünüp istemediğin bir düğünde de kendimi bulmak istemiyorum.

akseliak ve diğer arkadaşlarım , ahhh ahhhh diyorum.. istediğim gibi yapmak o kadar zor ki.. koşturmacadan dolayı foruma, bu konuya
bakmayı da unutmuşum :26: ben bursa yıldırım düğün salonunu tuttum. Gelinlikle salona gireceğim ve saat 22.00 den sonra kına kısmı
için bindallı giyeceğim..Aslında bindallıyı kaftan tarzında giyinmek istiyorum ama kiralamak bile yeterince pahalı oluyor. Ben şöyle birşey düşündüm sizce nasıl olur? :
Biz giriş yapana kadar ufak bir slayt ile misafirler toparlanır ve sıkılmaz..ardından biz giriş yapar ve dans ederiz. Pastamızı keseriz. Daha sonra
karadenizli olduğumuz için bir horon ekibi birkaç gösteri sergiler. Ardından takı töreni başlar ve epey sürer zaten. bu esnada modern
enstürmantel müzikler ççalar ve misafirler pastalarını yerler. takı ardından ben zaten üzerimi değişmeye giderim. bu boşlukta misafirler için bir halay vb. müzikler ile gönülleri alınır. Kına için giyinip gelirim kına yakılır ..kına sonrasında ben yine oynamak istemiyorum yine bir folklör ekibi
bir oyun oynar ve biterrrrr .. böyle karman çorman fikirlerim var... nasıl yapacağımm bilmiyorum.. folklor ekibi çok pahalıya mal olur mu bilemiyorum.. sürekli diğer işleri öne aldığım için bu konuyu hala netleştiremedim.. :44:

sıralama nasıl olsa daha iyi olur ya da sizce çokk boşluklar oluşur mu düğünde..ayyy ne zor işmiş kızlar ya

Theworldismine sen de sade kaliteden yanasın anlaşılan =))
Çok haklısın istediklerimizin ne kadarı gerçekleşecek bilemiyoruz.. Ama sanırım bir noktada kabullenmek gerek..
Kimya87, Bence sıralaman gayet güzel olmuş.. Folklor ekibinin maliyeti konusunda fikrim yok ama araştırmadan kanaate varma.. En azından şansını dene, sor soruştur.. Mesela liselerdeki yarı profesyonel folklor ekiplerine ya da beden eğitimi hocalarına ulaşabilirsin.. Bu arada bizim organizasyonumuz değişti.. Kınam için yıldırımı tutacakken fikir değiştirip gelin hamamı yapmaya ve kınamı da gelin hamamında yakmaya karar verdim. Ardından burada nikahım ve nişanlımın memleketinde de düğünümüz olacak kısmetse. Mümkün olduğunca geniş alana yayılmamaya, ufak ama kaliteli organizasyonlar oluşturmaya ççalışıyorum, bakalım ne kadarı istediğimiz gibi gerçekleşecek.. Ama asıl olan şu ki o gün herşey istediğimiz gibi olmayacak ve bunu kabullenip o güzel günün tadını OLDUĞU HALİYLE çıkarmak gerektiğini düşünüyorum..

Son düzenleme:
akseliak kesinlikle haklısın.. olduğu hali ile kabul edip mutlu olmak istiyorum ben de
bu arada gelin hamamı için nere ile anlaştın? kişi sayısına göre mi maliyeti oluyor.. nasıl olduğu hakkında ve fiyatlar hakkında bilgilendirirsen çok memnun olurum..
istediğim birşey ancak pahalıya mal olur düşüncesi ile araştırmaya bile yeltenmemiştim.. sen söyleyince yine duygularım depreşti

=) canım, kervansaray max 30 kişi kapasiteli ama hamamı kapatmıyorlar ve kişi başı 25 tl ücretli. Marigold, max 40 kişi kapasiteli, hamamı kapatabiliyorlar ve 2 saatlik 550 tl, 3 saatlik 750 tl, ilave çerez içecek filan istenirse kiş başı 5- 15 tl arası bişey ekleniyor.. Almira, içinde açık büfe menüsü olan bir fiyat verdi kişi başı 45+kdv ki bence çok pahalı, bir de buna ilave 800-900 hamam kapatma parası ödüyordun sanırım. Crowne plaza 2 saatlik 750 Tl ve 3 saatlik 900 TL ve hamamı kapatabiliyorlar.. Ben ayrıca kına yapmayacağım için Crowne ile anlaştım 3 saatlik, ama içerisinde menü filan almadım çünkü benim bütçemi geçecekti. Kalabalık bir organizasyon yapmayacaksan 5-6 arkadaşınla mutlaka yap derim, öyle olduğunda hamamı kapatmana da gerek olmaz.... Bir de formback in hamamı var ama oradan fiyat almadım.
Hem öyle az kişi ile yaparsan daha tatlı bir ortam olur, küçük sabun hediyelik filan verirsin onlara hatıra..
Düğün öncesi gerginlik ve arınmak için hamam ve sanuna birebir bence =)

teşekkürr ederim canım evet yakın arkadaşlarımla yapacağım bunu .. istediğim birşeydi ve kafa dengi arkadaşlarımla çok da
eğlenceli unutulmaz bir anı olacaktır..

Benim kişi sayım yaklaşık 60 olacağı için kapatacağım, ama senin yakın arkadaş grubun ile olduğunda kapatmana gerek kalmaz, yalnız gideceğin hamamı önceden bir gör derim, bazen bazı akşamlar halk günü vs olup çok kalabalık olabiliyor, ya da sana Crowne plazayı öneririm, çok lüks ve tenha olur. Kesinlikle unutulmaz bir anı olacaktır =)) Herşey gönlünce olsun inşallah..

teşekkürr ederim canım evet yakın arkadaşlarımla yapacağım bunu .. istediğim birşeydi ve kafa dengi arkadaşlarımla çok da
eğlenceli unutulmaz bir anı olacaktır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…