Sade bi Nikah yeterli degilmi?

Tugcemm90

Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2018
47
25
8
34
Selam kizlar,
Ben 2 aylik nisanliyim ve yakinda dügünüm olacak, ama ben ve nisanliyim öyle büyük bi dügün yapmak istemiyoruz.Ben genelde Dügünleri seven biri degilim öyle ortaya cikip da oynayan bi tip de degilim, hep derdim eger birgün evlenirsem sade birsey olcak ve beklenen o gün geldi ben sade bi nikah ardindan ailelerle birlilde kücük bi cafe tuttulur orda yemek yenilir pasta kesilir en sade sekilde kutlanir diye düsündüm..ama tabi bunu annem duyunca hicde memnun kalmadi.. yok neymis bukadar ucuzmuyum, millete ne diye laf veriyorsun, kendini neden ucuzdan veriyorsun gibu laflar ediyor oysaki ben ve nisanlim dügüne okadar masraf edicegimize evimize veririz veya unutamiyacagimiz bi balayina gideriz diye düsündük.. ama annem cok karsi bu duruma illa dügün olacak milletin önünde onu kücük düsürmicekmisim.. ben anneme en uygun sekilde bunu nasil anlatabilirim?

Ben sadece nikahla evlendim hiç de ucuza gittigimi filan düşünmüyorum eşim ve ailesi beni her zaman el üstünde tuttu Allah razı olsun. Binlerce lira borç altına girip kimseyi memnun edemeyeceğin bir düğün yapacağına nikah yap ve paranı daha hayırlı işlere harca. Annene de uygun dille durumu izah et.

Olur mu hiç öyle şey...

Konu,komşu,hasım,akraba
gelecek,kurtlar dökülecek,göbüşler atılacak...

Keşke istediğiniz gibi yapabilseniz...
Ama aileler genelde gösterişli olsun ister...

Sade bir nikah ve cepte para kalsa çok iyi olur...

Keşke... Gözümde büyüyor düğün. Gelinlik giymek bile heyecanlandırmıyor. Bana kalsa o paraya balayına çıkardım, ama yok.
Bence cesaretiniz varsa nişanlınla konuşun, hiçkimseyi umursamadan istediğinizi yapın.
Yok aile önemli derseniz, unutun gitsim. Başlayın düğün hazırlıklarına. Malum, iş çok.

Pasta limonata düğünü yapın. Bir yer tutup yemek pasta da az tutmaz hani. Dandik düğün daha ucuza gelir, yok mu öğretmen evi şehrinizde?

Sade bi nikahta evlendik biz, iyi ki öyle yapmışız hiç pişman olmadım hiç gözüm kalmadı düğünlerde. Onun yerine illa çalgı çengi isteniyorsa kına yapın salonda daha az maliyetli.

ucuza gitmek çok kötü bir tabir ya kullanmayalım. onun dışında evet aileler bir yarış içerisine giriyor bu durumlarda. eltimin kızına şöyle düğün yapıldı bize böyle yapılmalı vesaire. bende sade olmasından yanayım masrafına asla değmiyor sırf yarış için de o parayı vermem evime, tatilime kullanırım daha iyi. annenize kimseyle yarış içerisinde olmadığınızı, bu şekilde mutlu olacağınızı hatta aksi hali olursa mutsuz olacağınızı (ev eşyası ve balayında) heveslerinizin kalacağını falan söyleyin ve bir de kimsenin lafını sözünü takmadığınızı. düşünceniz güzel yalnız sevdim

valla eskiden ben de çok atıp tutardım düğünüm şöyle olsun böyle davul zurnalı olsun bilmem ne diye. bu işlerin içine girince anladım ki önemli olan huzur ve iki insanın istediği. fakat gelgelelim öyle olmuyor. çevrenin etkisi ailenin etkisi, özellikle ailelerin gönlünün kırılması vs. insan mecbur kalıyor. ha, ben düğüne karşı değilim. kendimin de önce nikahı sonra düğünü olacak ama daha şimdiden bi ton tantana. falanca şurdan gelcek filanca burdan gelcek vs vs. yoruldum ya.

Bence en güzeli sade bir nikah arkasina bir kutlama. Suan hersey ates pahasi okadar masraf yapip dügün yapacaksiniz hem kendiniz cok yorulacaksiniz hemde kimseyi memnun edemeyeceksiniz. Simdi dügün icin herkes birbiriyle yarisiyor en luks dügün salonu en luks mobilya gelinlik vs dügün bitip evin kapisi kapaninca borclar dünya yükü bu sefer en güzel dönemler borc ödemeyle stresle geciyor.

Benim dugunum oldu. Dugunsuz gitmek istemem. Bizimkiler hayatta dugunsuz evlenmemi kabul etmezdi. Oynamayi cok seven biriyim. Dugunumde de hic oturmadim valla eger icimde kalmasin diyorsan dugun yap. Dugun yapmak istemiyorsan da kinayi mutlaka yap. Aileninde gonlu olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…