sadace paylaşmak istedim...çok yoruldum

yahs

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2011
813
3
66
Ankara
selam arkadşlar bikaç ay sonra düğünüm var.herşeyim hazır gelinliğim damatlığım eşyalarımın birçoğu salonum gelin ayakkabım bile hazır.dünyanın en güzel gelinliği benim ama ben çok mutsuzum. okdar yıpranmış hissediyorumki kendimi 4 yıldır beraberiz 1,5 senedirde nişanlıyız.Allahını seven nişanlılığı uzatmasın nolur arkadaşlar.
kendimi çok değrsiz hissediyorum yapılan herşeyin bir gösteriş için yapıldığı kanısındayım alınan hiçbişeyin ben değdiğim için değil sanki milletin ağzı sussun görsünler gururum düşmeisn ayaklar altına nişanlım ve ailesi ezilmesin die yapıldığı kannatindeyim.
nişanlım sürekli benim ailemi yüksek görüyor kendini hep bir az görüyor aileisni falan.biz sizi memnun edemeyiz falan gibilerinden halbuki bende ailemde huzur istiyoruz.aramızda paraasal olarak dağlar kadar fark yok normal sıradan vatandaşız ama kedi farklı düşünüyor layık olamayacağı psikolojisinde.sırf bunu hissettirmemek için kimseye özelliklede etrafa bir sürü borcun altına girdi benim ailemin imkanı olmasına rağmen bişeyi aldıttırmadı.
herşeyi nişanlım kendi yapmaya çalışıyor lafım sözüm yok başta rahatsız değildim bu konuda.nişan oldu hiçbirşey istemedim yüzüğümden başka bişeyim yok gocunmuyorumda olmasında.
sıra takı işine geldi neyse gittim baktım biraz gezdim illaki 5 tane bilezik almak istiyorum die tutturdu malum altın fiyatları aldı başını gitti ben az olmasından yanayım sonuçta borcunu yine biz ödicez ben atanamadım işsizim yani.
dedimki 5 tane tangur tungur ince olmasındansa hediyelik bilezikler var ya biraz kalını olsun dedim 3 tane olsun dedim.gözüne az geldi ben hep azdan yanayım o kalın alrız 5 tane alırız mantığında hala.
neyse 3 te anlaşmış gibiydik sonra ailesi içinde bana bilezik alması gerkeiyomuşr (olablir herkes yapmak ister benimkazandığım para değil haddime değil karışmak yapar yani kimse bana bilezik takmak zorunda değil oğlu yapsın bişey demiyorum) dedimki o 3 taneden birer tanesini ailene verirsin kendi adına takarlar ne gerek var ayrı ayrı almaya ha sen ha olar farketmez dedim birde sen geranlık takarsın damadın hediyesi yeter deidm.
yok efendim rezilmi olsunmuş birer tane dalga geçer gibi milletin içinde kimseye rezil edemem kendimi gibilerinden laflar.dedim borcunu biz ödicez benim değil onlar o bilezikler ertesi günü bozdurulup borcu kapatılcak evliliğimn en güzel günlerini borç ödeyerek geçiremem dedim.
kızgınlığımla anneme gidip en kalınıdan taktırmassam gibilerinden fişekledim halbuki yaptırmam o ne takarsa onlardan takacak annemler aynı seriden olsun die.
o hala 5 mantığında.yedik bugün birbiirmizi herşeyini kırdı döktü uzaktayız birbirimizden boğazı parçalandı bana bağırırken kanlar fışkırdı burnundan serum falan yedi.sürekli söz veriyorum herşeyime dikkat etcem seni kzıdırcak bşey sölemicem die ama tutamıyorum kendimi tek sözüm onu delirtmeye yetiyor.afedersiniz ben iyiliğimizi isterken haddim olmayan bşeye karışmış gibi oldum çirkef gibi oldum sanki kıskanmış gibi amacım borç batağına girmemekti.sanki ailesine bilezik almasını kıskanmış giib oldum maksadım o değildi çok ciddiyim.
sonra sakinleştik ama bu defa ben kendimi böyle hissetmeye başladım sanki değdiğim için değilde milletin gözüne sokar gibi bakın 5 tane bilezik takıyorum der gibi.daha evlilik teklifim yok evleniyoruz tek taşım yok çok özeniyorum mesela.mercimek kadar bir tek taş alıp daha benim gönlümü hoş etmeden milleitn gözüne sokcak kalın bilezikleri düğünde soba borusu gibi kalın kalın.aradaki tezatlık çıldırtıyor beni.hediye almayı sevmiyor özel gün kutlamıyoruz ama bugün onun eksikliğini hissettim herşey göz boyamak içinmiş gibi sanki değdiğim için değil en güzellerini hakettiğim için değil..
çok yıprandım eksiklik hissettiğimi söyleidm zaten uzaktayız bende yıprandım annemlerde bugün istemesem bugün bitircek moddalar.ne yapcağımı bilmiyorum belki hassas davranıyorum falzasıyla onuda yanlış anlıyorum delirtiyorum.sadece deridmi paylaştım onun açısından bakarsak da o haklı.hep bir ayrılık lafı aramızda tükendik bittik adetlerin sorumlusu benim sanki hep beni sorguluyor neden düğün yapıyoruz neden bilmem noluyor die.halbuki çok seviyoruz birbirimizi ama çok zorlanıyoruz bu yokda .benim açımdan ben haklııym ona görede o.sadece paylaşmak istedim destek istedim sizden çok uzun çok gereksiz bir konu takı falan ama benimd erdim borçlanmamak ne kadar az o kadar ii..oda rezil olmama derdinde çok sıkıldım.yaşam tarzlarımız uymuyor diye birşeyler zırvalıyor.seni çok seviyorum diyor veda ediyor.of çok yıprandım ne yaptığı belli değil.dert anlatmakten laf anlatmaktan onun anlamamsından sıkıldım sonra çirkinleştiriyor beni içimdekileri anlamayınca.ailem asla altın para pul peşinde değil.ailem huzur istiyor bende hergün ağlamaklı sürekli problem yaşıyorruz.kimsenin evliliğimize inancı kalmadı gibi.aileler yıpranmış durumda bayramdada buna benzer bi olay yaşandı aileler sıkılldı bişey demiyorlar ama desteklemiyorlarda.sadece anlatmak istedim

çok uzun olmuş özür dilerim arkadaşlar..görünce şaşırdım ne doluymuşum

Birikmiş birikmiş dolup taşmışsın.. Çok normal. Seni üzen,nişanlının bu kadar minik seylere (seni mutlu edip,dogum gunu kutlamaması,evlenme teklıfınde bulunmaması,gönlunu almaması) önem vermeyip sırf ele güne rezil oluruz mantıgında olup o kadar borca girmeniz.. bir şekilde yüzyüze bu seni üzen maddeleri anlatmalısın. Farketmeli bunu. Cünkü minik de olsa bak birikiyor... :)))

İlk okuyuşta şımarık bi kızın isyanı gibi geliyo..ama sonra düşününce en azından ben düşününce şunu anladım; nişanlını başkaları için yaşayan,takdir edilme ve pohpohlanma yoksunu biri olarak yetişmiş,senin ya da evliliğiniz için değil,elalem ne der mantığıyla ilişkinizi yürüten ve çok çabuk pes eden,yarı yolda bırakmaya müsait bi adam olarak tasavvur ettim...ezik ve eksik görüyo kendini ama bi yandan da kendini ıspatlamaya,bakın biz böyleyiz,aslında istersek bunu da böyle yaparız demek için mücadele eden biri..ve bunu yaparken seni tükettiğinin farkında olmyacak kadar da bencil...harika bi insansın..2 çeyreğimi aldı yerine koymadı diye kocasına sinir olan kadınlar varken,sizin düşünceleriniz ender bulunan cinsten günümüzde...İletişime geçin nişanlınızla..detaylı konuşun herşeyi..sakin sakin...kendinize de zaman ayırın biraz..:71:

söyledim cisim önemli değil diyor.benim için öenmli olan aşktıı diyor hissedemediysen bunca sendir hata bende diyor.sorun o değildi aşkı tabi hissettim kuru kurumu evlenecektim.sen benim gönlümü hoş edememeşken milletin gözüne ii görünmeye çalışıyosun dedim.söyle ne yapayım senin içn diye soruyor bana hiç bşey yapmamakla başlayabilirsin deidm rahat bırakmasını istedim.titriyorum sinirden çok yıprandım.senin bama gülle dokunmaya kıyamıcak kadar narin nazik olman gerek dedim bırak bu şekilde kavga etmeyi ayrılmayı istemiyi.şimdide senden vazgeçemiyorum diye yalvarıyor bana güven diyor ihmal etmicem diyor ne kıymeti kaldıki..

söyledim cisim önemli değil diyor.benim için öenmli olan aşktıı diyor hissedemediysen bunca sendir hata bende diyor.sorun o değildi aşkı tabi hissettim kuru kurumu evlenecektim.sen benim gönlümü hoş edememeşken milletin gözüne ii görünmeye çalışıyosun dedim.söyle ne yapayım senin içn diye soruyor bana hiç bşey yapmamakla başlayabilirsin deidm rahat bırakmasını istedim.titriyorum sinirden çok yıprandım.senin bana gülle dokunmaya kıyamıcak kadar narin nazik olman gerek dedim bırak bu şekilde kavga etmeyi ayrılmayı istemiyi.şimdide senden vazgeçemiyorum diye yalvarıyor bana güven diyor ihmal etmicem diyor ne kıymeti kaldıki..

İlk okuyuşta şımarık bi kızın isyanı gibi geliyo..ama sonra düşününce en azından ben düşününce şunu anladım; nişanlını başkaları için yaşayan,takdir edilme ve pohpohlanma yoksunu biri olarak yetişmiş,senin ya da evliliğiniz için değil,elalem ne der mantığıyla ilişkinizi yürüten ve çok çabuk pes eden,yarı yolda bırakmaya müsait bi adam olarak tasavvur ettim...ezik ve eksik görüyo kendini ama bi yandan da kendini ıspatlamaya,bakın biz böyleyiz,aslında istersek bunu da böyle yaparız demek için mücadele eden biri..ve bunu yaparken seni tükettiğinin farkında olmyacak kadar da bencil...harika bi insansın..2 çeyreğimi aldı yerine koymadı diye kocasına sinir olan kadınlar varken,sizin düşünceleriniz ender bulunan cinsten günümüzde...İletişime geçin nişanlınızla..detaylı konuşun herşeyi..sakin sakin...kendinize de zaman ayırın biraz..:71:

teşekkür ederim güzel söleriniz için inanın dünya malında gözüm yok.huzur istiyorum birazda gönlüm okşansın istiyorum hakeden biriyim inanın.asla eziklik hissetirmedim kendimi o kadar kolay adepte edbildimki ailesine kzıları gibi sevdiler beni.ama o benim aileme benimki kadar yakın değil yabancı gibi iş görüşmesinde gibi sürekli.sürekli kendini kanıtlama çabasında bunda masrafın arasında ailesinin evine masraf yaptı tek sözüm çıkamdı ağzımdan tabiki yapcak ben olsam bende yaparım dedim.benimderdim huzurlu olablmek.borç olmadan ev olmuyor neden 5 ay ödemeyip 15 ay ödeyelim borcumuzu ne gerek var zorluk çekemye.ama sen bana güven ben sütesinden gelirim seni zorda bırakmam hiçbişeyini eksik etmem diyor.elbette açlıktan ölecek sokakta kalacka halimiz yok ama maksat huzurm olsun

okuduğumdan anladığım kadarıyla siz ona "benim ailem hep daha fazlasını yapar/yapabilir" tavırlarını herzaman hissettirmişsiniz. o da şimdi başkalarına değil sadece sizin ailenize gösteriş yapmaya kalkıyo. ama aklı ermiyo ki borçla yapılan şey sizin değildir. benim eşim 1 annesi 1 babası 1 olmak üzere toplam 3 bilezikten başka bişey takmadılar düğünümde ama bende istemedim borçla olacağına hiç olmasın daha iyi. başkası ne der diye de hiç düşünmediler çünkü ben onlara bunu hiç hissettirmedim.

maddi durumlardaki fark onu biraz etkilemiş gibi
ister istemez kendini eksik görüyo
zaten millet düğünde kim ne takmış konuşur ancak oda laf olmasn erkek tarafı bişey takamadı demesinler istiyo haklı olarak

sende tabiki niye borca girelim gül gibi yaşamak varken diyosun tabiki hak veriyorum
nişanlılık süreniz uzayınca dahada yıpranmışsınız zaten birbirinizi kırıyosunuz
erkekler dolaylı ifadeleri anlamıyolar sanırım herşeyi açıkca kırmadan söyleyin mesela doğum gnmde yklşıyo desen yaşın + 1 oldu derler illa doğm gnmde şu şu ne güzel olrdu dicen :37:

asla onu hissettimedim.artniyetli yaklaşmısınız bana bende borçla alınan benim değildir mantığında olduğum için bu şekilde bir tartşma içindeyiz nişanlımla.ailem hakkında fikri olmadığındada düşünceleri hareketleri bu şekileydiherseyi yapabilirim mantığı her yere yeterim mantığı.öyle olduğumu anlasaydı kapıma gelmezdi beni istemek için

sizde kendi geleceğimi görür gibi oldum,
3.5 yıl çıktıktan sonra nişanlandık, 8 aydırda nişanlıyız ve daha öbür nisan mayısa evlenirsek iyi...
ne zaman birşeye sevinsem,bu sefer hazırlıklara başlıyorum desem,bu sefer başka birşey çıkıyor...
devamlı yıprandığımızı hissediiyorum,eskisi gibi değerim yok sanki...o kadar sıkıntılıyımki şu sıra...
bu gece bir arkadaşımın kınası oldu o kadar dolmuşumki tutamadım kendimi ağladıkça ağladım..halada ağlıyorum..
bazen çok uzak geliyor herşey kusura bakmayın burayı okuyunca yazasım geldi...
inş.sizin için hayırlısı olur ve huzurlu olursunuz atlatırsınız ama ben çok yoruldum artık..:(

maddi durumlardaki fark onu biraz etkilemiş gibi
ister istemez kendini eksik görüyo
zaten millet düğünde kim ne takmış konuşur ancak oda laf olmasn erkek tarafı bişey takamadı demesinler istiyo haklı olarak

sende tabiki niye borca girelim gül gibi yaşamak varken diyosun tabiki hak veriyorum
nişanlılık süreniz uzayınca dahada yıpranmışsınız zaten birbirinizi kırıyosunuz
erkekler dolaylı ifadeleri anlamıyolar sanırım herşeyi açıkca kırmadan söyleyin mesela doğum gnmde yklşıyo desen yaşın + 1 oldu derler illa doğm gnmde şu şu ne güzel olrdu dicen :37:

aramızda maddi fark olduğu konusu geçen bi konu değil konuşma falan olmadı ama süreklii herşeyi yaparım mantığı falan.asla hissettirmedim ailcek onlara gayet mutlu mesut normal birer emekli vatandaş babalarımız.birer evimiz var o kadar.herşeyi kendi yapmak istedi gayette menun oldum ilerde sorun olmaz onu baban aldı bozuk çıktı bunu annem aldı ii çıktı kimse dahil olmasın eşyamıza kendimiz seçelim ağrısız sancısız ikimizn olsun istedik.gittik aldık seçtik az olsun bizim olsun değeri fazla olur kendmiz öderken daha kıymetli olur gayette mantıklı geldi ama takı işine gelince mevzu değişti eşya değil alıp üsütnde oturmıcaz fani bişey birikim olarakda görmüyorum altını zaten haydan gelen huya gider borçlar kapanır onunla 2 altınla köşeyi döncek değiliz.kimsenin takısını istmeiyorum gönlünden kpanı taksınlar şart koşmam huzur istiyorum gerisi boş.ama bu tavırları benim bunalmama sebep oldu sadece bu değil tabi buna benzer sorunlar anlaşmazlıklar belkide patlama noktam oldu.herkes yanlış anlamş aramızda maddi farkın olduğunu falan öle bişi yok kendi dikbaşlılığı
doğumgünüme gelince doğum günüm yaklaşınca telaşı başlıyor bende haftaya bugün diyorum falan kızlar biraz daha ince ya bu konuda.neyse gün geliyor çatıyor yanımda olmaıyor çoğu kez msn de ileti yazıyorum iyiki doğdum gibileirnden pasta falan koyuyorum kaldır şu saçmalkları diyor bana bende bir kez yaşadım bu olayı birdaha hatırlatmadım doğumgünmü sevmiyo olalbir dedim.bende onunkini kutlamadım.ama özel bi gün olduğunu biliyor şifre falan yapıyor bazen doğumgünmü ya ufak bi detay ama alınganlık ettim değersiz hissettim kendimi hani millet için yapıyor ama benim için yapmıyor gibilerinden.

Son düzenleme:
sen şöylesin nişanlın böyle demek yerine burda senn geleceğin söz konusu.. düğün tarihin nedir bilemiorum ama sizin zamana ihtiyacınız war bence... biraz zamana bırak aksi halde ewliliğiniz uzun ömürlü olmayabilir....göz ardı etmek bazı şeyleri dahada çok kötüye götürebilir ilişknizi... erkekler böyledir ama hep( .......... )yarışı içerisinde.....öz weriyi kadınlar göstermeli.....bu konuyu yine sen çözüceksin.... otur düşün ne istiyorsun ewlilikten beklentn ne ne kdrını sana sağlayabilir... kadın sewmezse yuwasında gözü olmassa o yuwa sürmez.........hakkında hyrlısı olsun cnm.....

sizde kendi geleceğimi görür gibi oldum,
3.5 yıl çıktıktan sonra nişanlandık, 8 aydırda nişanlıyız ve daha öbür nisan mayısa evlenirsek iyi...
ne zaman birşeye sevinsem,bu sefer hazırlıklara başlıyorum desem,bu sefer başka birşey çıkıyor...
devamlı yıprandığımızı hissediiyorum,eskisi gibi değerim yok sanki...o kadar sıkıntılıyımki şu sıra...
bu gece bir arkadaşımın kınası oldu o kadar dolmuşumki tutamadım kendimi ağladıkça ağladım..halada ağlıyorum..
bazen çok uzak geliyor herşey kusura bakmayın burayı okuyunca yazasım geldi...
inş.sizin için hayırlısı olur ve huzurlu olursunuz atlatırsınız ama ben çok yoruldum artık..:(

aynen ne bayramım bayram gibi geçiyor her gün sorun tam hayal kurmaya başlamışken başka sorun çıkıyor evime bişey almak istediğimde alamıyorum biter korkusuyla hayal kurmak istemiyorum.çok yıprandım bende.inş geçer mutlu olmayı hakediyor insan bu kadar şeyden sonra mutlu olmalıyım ya o kadar cefasını çektim sefasını süremicekmiyim az daha sabır diyorum.ayrıyız uzağız hep onun arkasına sığınıyorum bakalım neler olucak.sende sıkma canını tatlım kimi ilişkiler böyle alev parlayıveiryor iki tarafta.teşekkür ederim yazadığın için hakkımızda hayırlısı..

uzaktan anlaşmak zor bence gözlerinin içine baka baka sorunları konuşsanız ortak çözüm buluncağına inanıyorum
maddi fark yokmuş yanlış anlama için kusura bakmayın cümlelerinizden bu sonucu çıkarmıştım
kutlamalar için bişey diyemem kendime hayrım yok o konuda
ama yapmadı diyede değersiz hissetmeyin kendinizi sevselerde odun sanırım erkek milleti

sen şöylesin nişanlın böyle demek yerine burda senn geleceğin söz konusu.. düğün tarihin nedir bilemiorum ama sizin zamana ihtiyacınız war bence... biraz zamana bırak aksi halde ewliliğiniz uzun ömürlü olmayabilir....göz ardı etmek bazı şeyleri dahada çok kötüye götürebilir ilişknizi... erkekler böyledir ama hep( .......... )yarışı içerisinde.....öz weriyi kadınlar göstermeli.....bu konuyu yine sen çözüceksin.... otur düşün ne istiyorsun ewlilikten beklentn ne ne kdrını sana sağlayabilir... kadın sewmezse yuwasında gözü olmassa o yuwa sürmez.........hakkında hyrlısı olsun cnm.....

bence sorun zmanın bu kadar uzun olması tartışmak için çok vaktimiz var.bunaldık sıkıldık ikimizde.benden daha fazla itimat gösterecek sabır gösterecek bir insan evladı daha yoktur bu hayatta o derece sabırlı ve özverili olduğuma inanıyorum.benim pes etiiğim noktada o yakalıyor bırakmıyor beni yalvarıyor yakarıyor sevdiini sölüyor benim için neleri göze aldığını falan neler yaptığını daha neler yapabilceğini falan.ama sinirlenincede o kadar kırıcı olabiliyoruzki sürekli söz veriyoruz bidaha olmıcak bidaha ayrılık lafı açılmıcak bidahakine daha dikkatli olucam sana kırıcı bişey sölemicem die alan gibi birçok şey daha ikimzide sabırlı olmak birbirmizi kırmamak isityoruz ama iş icraate gelince bizden alası yok.bana acı verdikçe bir sözü ben öcümü almak için daha ağırını söylüyorum gülüyorum delirmiş gibi iice sinir oluyor.onada dedim bu gece bana gülle gel ben sana kılıç kalkanımı kuşanmam.yani soyut anlamda gülle bana bir adım gel ben sana on adım gleiyim yeterki beni kırma ve üzme telafisi çok zor oluyor.ikimizde çabuk alevleniyourz.ben çok sakin bi yapım var ama bu aralar kendime hayret ediyorum.şimdide bana güven bana inan seni seviyorum diyor başka bişey dmeiyor.bakalım güvencem inancam neler olcak..

Ben seni anliyorum hakta veriyorum:97:
Sen azicik asim kaygisiz basim diyosun biseyde alinmasin ama huzurumuz olsun.
Ama karsi taraf hersey olsun diyor madem imkanin yok borcla herseyi yapma demi/:19:
Ama yok gerekirse borc olsun ama hic bisey eksik olmasin:19:
Farkinda degiller ki hersey tam olmasin ama borcumuz olmasin sonucta o tam olan seyler eksik olarak donucek o borclarla:20:
Yapicak bisey var mi? yok borclar basiniza gelince dank edicek ama gec olucak malesef ki:37:

zaten eşya için borca girdik ödeniyor bir kısmı eşya sonuçta kullnılacak her gün görceksin elinin altında olacak.borçsuz olmaz illaki sıkıntı çekcez onuda biliyorum ama altına verilen paranın tamamen gösteriş amaçlı millete bakın yaptık der gibi takılcak altında yatan gerçeği kimse bilmiyor.borçla alındığını daha bir tanesini bile hakedemediğimi..bizi iki bilezikmi batırcak ha 3 olmuş ha 5 olmuş diyor.ona güvenmemei istiyor.ama ben konuştum dediğim gibi yapcak sen ne dersen dedi bende karışmıyorum bidaha dedim bana sormadın farzet fikrimi almadın zannet dedim.kötü taraf ben oldum bu defa sanki kıskanıyomda aldırmıyom gibi alsınlar kendileri der gibi oldum.birde alttan alttan soruyor ben adetleri bilmiyorum nasıl olur bilezikleir kim takar bilmiyorum diyor.be adam sen direk söle işte bana ben kendim için alıcam birde annem için alıcam içine onuda katarak hesap et de bana.ama yok dolandıyor sonradan haa annem içinde alıcam diyor.nolcak dedim annen takcak baban bakcakmı dedim madem ikiside taksın 3 tane kalın bileziğin her birini ayrı takın dedim.yok 3 tane kendi için ayrıca 2 tanede ailesi için alcakmış.kısknamıyorum asla alsın ama neden 5 tane.ama ben bilirim hesabımı kimse rezil olmasın gösteriş yapsın die borca giremem.zaten rezil olmıcak kadarını takcaklar annemlerde aynısını takcaklar ne bir eksik ne bir fazla.daha bunun damada takılanı olcak büyük ata altınmı takıyor anne babalar damada.daha kendi takısnıda kendine alması gerek bunu bilmiyor bile daha.hesaba onuda takmak gerek sözüme gelecek ama beni üzüp bezdirdikten sonra.sanki kötü bişey istiyorum bizim için

düğün olduktan sonra değer miydi bunları tartışmaya, birbirimizi yıpratmaya diyeceksiniz..

insanların 3 gün bilemedin 1 hafta konuşacakları bir malzemeden öteye gitmiyor bu düğün dernek işleri.. hiç kafaya takıp da üzülmeye değmez..

en kralını yapsan konuşulacağı 1 haftadır... benim düğünüm çok güzel olmuştu bana göre.. benim ailem çok memnun kaldı hiçbir aksaklık olmadı, düğünü eşim karşıladığı için eşime teşekkür ettiler.. eşimin ailesi de gururlandı haliyle.. ama fesat haset insanlar konuşacak bir şey bulurlar.. mutlaka memnun olmazlar.. hiçbir şey bulamasa "salatadaki kıvırcığın da rengi solmuştu" derler..

abimin düğünü de çok güzeldi ve yine birileri çıktı yemek sıcak değildi dedi.. inanır mısınız etin üzerindeki yağın hala kıpraştığını görmüştüm tabaklarda... ağzı olan konuşur anlayacağınız...

siz de sıkmayın canınızı, Allah yuva kurana yardım ediyor.. ayağınızı yorganınıza göre uzatın ama dert de etmeyin çok fazla...

teşekkür ederim iyi dilekleirniz için.bana 3 gün sonra arkamdan bir laf gelirse olacakları düşünemiyorum diyor napcaksa sanki.dedimki sen millete bakarsan millet konuşur dediğiniz gibi.düğün dermekteli maksat evlenecek çifti tebrik etmek onların işini kolaylaştırmaktır.öyle bi geleneğimiz varki düğün demek masraf demek kötü salonda yapsan laf olur söz olur.az taksan laf olur söz olur.akrabalara eşe dosta karşı tarafa kulp takılır.gelin ve damada hediye alıyorsun geri gelir mantığıyla takılıyor saçma sapan bir zihniyet.altın değil 20 lira tak ve geri gelemsini bekleme.maksat işi kolaylaştırmak değilmi.borç gibi takıyor sana takılanı.nasılsa geri gelir.çok yanlış bir düzen aslında.eskiden ananemler zmanında takılar yapılıyormuş kilimler tencereler tabaklar tepsiler ev için ne gerekliyse veriliyomuş çiftlere.şimdi herşey gibi dğün işide ticarete döndü resmen bir sektör altını salonu insanları bizde bunlara istemeyerekten alet oluyoruz.işte buna kızıyorum zaten.dğünde söylemek isteyen söylüyor çok takarsın görmemiş der az takarsın pinti der sen olması gerektiğini kadr yap.kimse bizi bizden iyi anlayamaz dedim sen keyfine bak bidaha düğünde gördüğün insalarla karşılaşmıcaksın bile yakın akrabalar hariç.ayrı şehirde olcaz.yoksa bahane bulmak isteyene bahane çok.kimseye rezil olamam diyor ve olaya alet oluyor

Back