saçtaki sirkeler:(

mkdrn

Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2016
2
0
36
Kreşe giden 2,5 yaşında kızım saçı bitlenmiş temizledim ama sirkelerden bir türlü kurtulamıyorum p...it die bir ilaç aldım 47 tlye iyice tarayarak uyguladım ama saç telleri çok ince kızımın taraktan akıyor. akşam yine saçlarında sirke görünce çıldırdım tekrar uyguladım kafayı yicem iyice sanki hiç gitmeyeceklermiş gibi dana ne yapabilirim her banyodan sonra yastık çarşam koymayıp yıkıyorum .

Benim kızım da kreşde bitlenmişti ben sirkeleri tek tek makasla kestim.
Hangi telinde varsa saçın o saçı kes ben böyle kurtuldum bir de saçları o kadar çoktu ki
Aynı ilaçtan ben de aldım sprey olanı ama şampuanı degil onunla yıkadıktan sonra taragı ile kısım kısım saçlarını taradım ama kurtulamadım
Çareyi dedigim gibi sirke olan saç tellerini tek tek keserek bulabildim

Ölü sirke olamaz mi? Yavas yavas dokulur onlar sanirim.

Anti bit diye bir ilac olacaktı halen var mi bilmiyorum onu kullanin bir sure her yikamada.

o şampuanı öyle üst üste uygulayamazsınız, çocuğun kafa derisini mahvedersiniz
kullanma talimatına göre uyguayın
her gün istisnasız saçlarına bakıp bulduğunuz sirkeli telleri kesin
ve o dediğiniz şampuan en iyisi, diğer ilaçlar hiç iyi değil

siz böyle kurtulamazsınız çocuğun kafa derisine yazık bukadar ilaca maruz kalıyor
Kreş öğretmeniyle konuşun bu durumu..
Öğretmen bi toplantı tertip etsin velilere durumu bildirsin..herkes çocuğuna dikkat etsin biraz
Ne pasaklı insanlar var valla
Suya sabuna dokunmaktan acizler..
Bende sıra arkadaşımdan az çekmemiştim bit konusunda
Annem bi türlü arındıramadı bitleri Babam çok sevdiğim saçlarımı kırt kırt kesti acımadan
Annem öğretmenimle konuşup sıramı değiştirmişti
Öylece kurtulmuştum ..

yani baybit şampuanda kullandım ama sirkelere hiçbir etkisi yok maalesef sprey bi nebzede olsa kurutup döküyor mücadeleye devam kurtulursam buraya yazıcam ben sirke bit nedir bu yaşımda yeni gördüm hiç bulaşmamıştı bana kızımda oldu kreşteki pis çocukların yüzüne

bende çok bitlenmiştim ilk okuldayken ve saçlarım o kadar gürdüki.annem dizine yatırır tek tek ayıklardı bıkmadan usanmadan.arkasından da bit şampuanınya yıkanırdım öyle kurtulduydum.

Saclarina bol sac kremi surup taradiniz mi? Benim kizimin da saclari ince ben krem surup taraya taraya bitirdim.

Bitin sebebi pis olmak değildir arkadaşlar
Bitler temiz saçı daha çok seviyorlar
Ben de 1.sınıfa giden kızımda konu sahibi ile aynı ürünü kullandım ve daha başkaları,en etkilisi pa..nit
Bitler ölüyor ama sirkeleri tam anlamıyla temizlemeSeniz 7-10 gün içinde yetişkin bit oluyor
Öncelikle tarak toka şapka bunları atın veya kaynatın
Hergün günışığında sirke taraması yapın saçı sirke tarağıyla taramayı(Demir olan ve sık dişli) ihmal etmeyin ve tek tek temizleyin,ben her gece saçına sirkeli su sıkıyordum,sirke kokusunu sevmezmiş bitler
Nevresimleri hergün değiştirip kaynatın atletlerini badilerini de
En son şöyle bişi yapmıştım,öyle kurtuldum sirkelerden,trt1 de Bi Ada'm çıkıyordu o anlatmıştı:
Saça mayonez sürüp streçliyoruz,3 saat bekliyoruz sonra sirke tarağıyla tarıyoruz saçı ,sirkeler tarağa geliyor göreceksinlz

o bit şampuanlarının kendi tarakları var çok sık dişleri onlar işe yaramadı mı ?

Bit pislikten bulaşmaz hanımefendi aksine temiz saçı sever şimdi sizin cocugunizdanda başkasına geçse sizin cocugunuz pismi olur.

Ben ilk okuldayken ogretmende dahil bütün sinif bitlenmistik :)

Annem sampuani kullandirdiktan sonra yerw beyaz bir carsaf sererdi teyzemle birlikte tek tek sirkeleri sacimdan alirlardi.

Önce saç düzleştiricisiyle bi düzleştirin saçı bi çarşafın üstünde. Koyu renk olursa görürsünüz dökülen sirkeleri. Biz de sprey sıkarak kurtulmuştuk kardeşiminkin de ki beline kadardı saçları. Ama okuldaysa kaynak önce o çocuk tedavi edilsin.

Bi depire itte bit yiğitte olur geçmiş olsun

Ayy çok güldüm canım Allah da seni güldürsün

Allah sabir versin yıpratıcı bi durum bilirim. Kizim da 3 yasinda bitlendi . Temizlenmesi ortalama 1 hafta 10 gunu buluyor. Sirkeler olse de saca yapisik kaliyot onlari tarayarak ayirmak gerekiyor. Durulama suyuna sirke koyun ise yariyor sirkeler daha cabuk ayrılıyor. Kolay gelsin

Saci kisacik kestirin en guzeli
Hem cocugun saclari da saglikli olur

Bende seneler önce yurtta bitlenmistim çok zor günlerdi ve ben o bit ilaçları yüzünden saclarimdan oldum. Şimdi saçlarım çok ince ve eskisi gibi olmuyor malesef. Size önerim bi tarak ve demir normal bit taraklarindan çok daha ince uçlu ondan al o bütün sirkeleri de bitlwride temizler. He birde bitin gelmemesi için bir sabun var eczanlerde ya da aktarlarda satılır çengelli igneyle kizinzn ustune ondan koyun önlem almis olursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…