arkadaşlar yazılanları okuyunca benim bundan 4 sene önceki halim geldi gözümün önüne ve deneyimlerimi paylaşmak istedim
öncelikle 5 sene önce bazı durumlar yaşadım ve bayanların çoğu gibi acısını saçlarımdan çıkardım :2:
öyleki;
saçlarım kızıldı (kırmızıya dönük) sık röfleye döndüm...
2 ay sonra hooop siyaha boyattım...
1,5 ay sonra kuaföre girdim ve yine sarı istediğimi söyledim. kuaförüm öyle para manyağı biri değildir
"titanya yapma yanar ben boyamam" dedi hatta resmen yalvardı ama ben
"yanacak biliyorum,sen yak..." dedim ve ikna ettim kızı.
Allah razı olsun 2 dakkada 1 paketleri açıp kontrol etti aşırı bir zarar oluşmadı...
bundan 3 ay sonra bende yine bir kızıl aşkı depreşti ve olan bu boyamada oldu...
kısacası saçlarımın ırzına hemde baya bi geçip ruhuna fatiha okuduk
sonra kendimi aktarda buldum; çam esansları çeşit çeşit yağlar eczaneden alınan kürler . . . v.s
senelerce uzun olan saçlarım ucubik bir halde;gelde üzülme...
durumu sessizce izleyen anneannem artık dayanamadı ve beni çekti en sonunda
"kızım SAÇ SEFADAN TIRNAK CEFADAN UZAR,sen saçlarına üzülüyorsun onlar uzamıyor,uzamadıkça sen üzülüyorsun bir rahat bırak şu saçlarını..." dedi. benim surat ifadem aynen bu =
neyse efem ben bütün yağları bıraktım. saçlarımı hergün yıkamaktan azad ettim.haftada 1 normal rutinim olan saç maskeme ve her duş sonrası kırık uç onarıcıma döndüm...
ve cidden moralimin yüksek olduğu dönemlerde saçlarımın daha hızlı uzadığını gördüm...
saçlarınızı uzatmakmı istiyorsunuz?
kızlar her gün yıkamayın uzamnların dediği gibi saçın kendi ürettiği yağ varya o yağ;o yağ saçların uzaması için kesin çözüm.(tabiii 1 hafta yıkamayın demiyorum gün aşırı)
saçlarınız sağlıklıykende yaptığınız rutin bakıma devam edin...
ve en önemlisi
saçlarım ne hale geldi diye düşünmeyi dahası üzülmeyi bırakın...
eski toprak nede olsa 85 yaşındaki kadının sözleri beni kendime getirdi...
gerçektende
SAÇ SEFADAN TIRNAK CEFADAN uzuyor...
tuhaf bir kısır döngü
siz kısa saçlarınıza takıp üzülüyorsunuz saçta sefadan uzadığı için uzaması yavaşlıyor.
uzaması yavaş diye üzülmeye devam ediyorsunuz yine uzamıyor...
1 senede erkek gibi olan saçlarım omzumun altına indi bu arada o dönem
nedenmi bu yazıyı yazdım? "kıyamamki ben size"
aslında hiç üzülmeyin hiç birimiz üzülmeyelim...
ama hayat şartları belki saçlarımızı düşünüp kendimizi kahretmekten vaz geçeriz emniyet kemeri misali...
sizleri seviyorum
öncelikle 5 sene önce bazı durumlar yaşadım ve bayanların çoğu gibi acısını saçlarımdan çıkardım :2:
öyleki;
saçlarım kızıldı (kırmızıya dönük) sık röfleye döndüm...
2 ay sonra hooop siyaha boyattım...
1,5 ay sonra kuaföre girdim ve yine sarı istediğimi söyledim. kuaförüm öyle para manyağı biri değildir
"titanya yapma yanar ben boyamam" dedi hatta resmen yalvardı ama ben
"yanacak biliyorum,sen yak..." dedim ve ikna ettim kızı.
Allah razı olsun 2 dakkada 1 paketleri açıp kontrol etti aşırı bir zarar oluşmadı...
bundan 3 ay sonra bende yine bir kızıl aşkı depreşti ve olan bu boyamada oldu...
kısacası saçlarımın ırzına hemde baya bi geçip ruhuna fatiha okuduk
sonra kendimi aktarda buldum; çam esansları çeşit çeşit yağlar eczaneden alınan kürler . . . v.s
senelerce uzun olan saçlarım ucubik bir halde;gelde üzülme...
durumu sessizce izleyen anneannem artık dayanamadı ve beni çekti en sonunda
"kızım SAÇ SEFADAN TIRNAK CEFADAN UZAR,sen saçlarına üzülüyorsun onlar uzamıyor,uzamadıkça sen üzülüyorsun bir rahat bırak şu saçlarını..." dedi. benim surat ifadem aynen bu =
neyse efem ben bütün yağları bıraktım. saçlarımı hergün yıkamaktan azad ettim.haftada 1 normal rutinim olan saç maskeme ve her duş sonrası kırık uç onarıcıma döndüm...
ve cidden moralimin yüksek olduğu dönemlerde saçlarımın daha hızlı uzadığını gördüm...
saçlarınızı uzatmakmı istiyorsunuz?
kızlar her gün yıkamayın uzamnların dediği gibi saçın kendi ürettiği yağ varya o yağ;o yağ saçların uzaması için kesin çözüm.(tabiii 1 hafta yıkamayın demiyorum gün aşırı)
saçlarınız sağlıklıykende yaptığınız rutin bakıma devam edin...
ve en önemlisi
saçlarım ne hale geldi diye düşünmeyi dahası üzülmeyi bırakın...
eski toprak nede olsa 85 yaşındaki kadının sözleri beni kendime getirdi...
gerçektende
SAÇ SEFADAN TIRNAK CEFADAN uzuyor...
tuhaf bir kısır döngü
siz kısa saçlarınıza takıp üzülüyorsunuz saçta sefadan uzadığı için uzaması yavaşlıyor.
uzaması yavaş diye üzülmeye devam ediyorsunuz yine uzamıyor...
1 senede erkek gibi olan saçlarım omzumun altına indi bu arada o dönem
nedenmi bu yazıyı yazdım? "kıyamamki ben size"
aslında hiç üzülmeyin hiç birimiz üzülmeyelim...
ama hayat şartları belki saçlarımızı düşünüp kendimizi kahretmekten vaz geçeriz emniyet kemeri misali...
sizleri seviyorum