• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Uzatma Yöntemleri saçlarınızmı uzamıyor??? uzamaz tabiii...(anneanne öğüdü)

titanya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2011
143
11
46
Bursa
arkadaşlar yazılanları okuyunca benim bundan 4 sene önceki halim geldi gözümün önüne ve deneyimlerimi paylaşmak istedim :54:

öncelikle 5 sene önce bazı durumlar yaşadım ve bayanların çoğu gibi acısını saçlarımdan çıkardım :2:
öyleki;
saçlarım kızıldı (kırmızıya dönük) sık röfleye döndüm...
2 ay sonra hooop siyaha boyattım...
1,5 ay sonra kuaföre girdim ve yine sarı istediğimi söyledim. kuaförüm öyle para manyağı biri değildir
"titanya yapma yanar ben boyamam" dedi hatta resmen yalvardı ama ben
"yanacak biliyorum,sen yak..." dedim ve ikna ettim kızı.
Allah razı olsun 2 dakkada 1 paketleri açıp kontrol etti aşırı bir zarar oluşmadı...
bundan 3 ay sonra bende yine bir kızıl aşkı depreşti ve olan bu boyamada oldu...
kısacası saçlarımın ırzına hemde baya bi geçip ruhuna fatiha okuduk :5: :5:

sonra kendimi aktarda buldum; çam esansları çeşit çeşit yağlar eczaneden alınan kürler . . . v.s
senelerce uzun olan saçlarım ucubik bir halde;gelde üzülme...
durumu sessizce izleyen anneannem artık dayanamadı ve beni çekti en sonunda

"kızım SAÇ SEFADAN TIRNAK CEFADAN UZAR,sen saçlarına üzülüyorsun onlar uzamıyor,uzamadıkça sen üzülüyorsun bir rahat bırak şu saçlarını..." dedi. benim surat ifadem aynen bu = :53:

neyse efem ben bütün yağları bıraktım. saçlarımı hergün yıkamaktan azad ettim.haftada 1 normal rutinim olan saç maskeme ve her duş sonrası kırık uç onarıcıma döndüm...
ve cidden moralimin yüksek olduğu dönemlerde saçlarımın daha hızlı uzadığını gördüm...

saçlarınızı uzatmakmı istiyorsunuz?
kızlar her gün yıkamayın uzamnların dediği gibi saçın kendi ürettiği yağ varya o yağ;o yağ saçların uzaması için kesin çözüm.(tabiii 1 hafta yıkamayın demiyorum gün aşırı)
saçlarınız sağlıklıykende yaptığınız rutin bakıma devam edin...
ve en önemlisi
saçlarım ne hale geldi diye düşünmeyi dahası üzülmeyi bırakın...
eski toprak nede olsa 85 yaşındaki kadının sözleri beni kendime getirdi...
gerçektende
SAÇ SEFADAN TIRNAK CEFADAN uzuyor...
tuhaf bir kısır döngü
siz kısa saçlarınıza takıp üzülüyorsunuz saçta sefadan uzadığı için uzaması yavaşlıyor.
uzaması yavaş diye üzülmeye devam ediyorsunuz yine uzamıyor...
1 senede erkek gibi olan saçlarım omzumun altına indi bu arada o dönem :49:

nedenmi bu yazıyı yazdım? "kıyamamki ben size":kkk:
aslında hiç üzülmeyin hiç birimiz üzülmeyelim...
ama hayat şartları belki saçlarımızı düşünüp kendimizi kahretmekten vaz geçeriz emniyet kemeri misali...

sizleri seviyorum :kkk:

Tskler canim paylasimin icin, evet aslinda neyi kafana takmiyorsan o tikirinda gidiyor!

Ne kadar kafana takarsan o kadar hasar cikar... Herseyi oluruna birakacan aslinda :)

Bende gecen sene sac maduru oldum ama boydan degil kesimden :5:

Uzun saclarimdan SIKILIP omuzlarima kadar kestirmek istedim kat kat amannn ALLAH'im kuafor aklima girdii ve ensemden one dogru uzayan kut kesimi yapti... Neydi o oyleeeeeee herkez dalga gecer olmustu sanki kesmeye baslamista tamamlamamis diye!

Sonra baskasina gittim ona duzelttireyim diye oda iyice kisaltti :5::5:

Aradan 3-4 ay gecti kayinvalideme tatile gittim ve saclarim canimi SIKTIGINA ordada kuafore gittim azicik uzadi yaaa :5::5:

Oda bin beter ettiii simdi hic umrumda degillllllllllll biraktimm ne olursa olsun sacima kimsenin dokunmasini istemiyorum!!!

Bir ara artik kusmustu bana saclarim vee uzamiyorlardi simdi tekrar baristik biliyolar cunku kestirmem artik :9:

Tskler canim paylasimin icin, evet aslinda neyi kafana takmiyorsan o tikirinda gidiyor!

Ne kadar kafana takarsan o kadar hasar cikar... Herseyi oluruna birakacan aslinda :)

Bende gecen sene sac maduru oldum ama boydan degil kesimden :5:

Uzun saclarimdan SIKILIP omuzlarima kadar kestirmek istedim kat kat amannn ALLAH'im kuafor aklima girdii ve ensemden one dogru uzayan kut kesimi yapti... Neydi o oyleeeeeee herkez dalga gecer olmustu sanki kesmeye baslamista tamamlamamis diye!

Sonra baskasina gittim ona duzelttireyim diye oda iyice kisaltti :5::5:

Aradan 3-4 ay gecti kayinvalideme tatile gittim ve saclarim canimi SIKTIGINA ordada kuafore gittim azicik uzadi yaaa :5::5:

Oda bin beter ettiii simdi hic umrumda degillllllllllll biraktimm ne olursa olsun sacima kimsenin dokunmasini istemiyorum!!!

Bir ara artik kusmustu bana saclarim vee uzamiyorlardi simdi tekrar baristik biliyolar cunku kestirmem artik :9:

benim kuaförüm çocukluk arkadaşım kız uyardı beni artık herşey çok güzel ama boyamıyor :52:
kendi rengimde artık.boyamaya başlarsam yine ayda 1 renk değiştireceğimi düşünüyor...
aynen takmamak lazım. bende çok sardıydım ne bulursam sürüyordum kafama :52:
hatta annem biteneceksinnn diye tempo tutuyordu :52:
bitlenmedim ama o işlemleri bırakıp salınca daha fazla uzadı :51:

benim kuaförüm çocukluk arkadaşım kız uyardı beni artık herşey çok güzel ama boyamıyor :52:
kendi rengimde artık.boyamaya başlarsam yine ayda 1 renk değiştireceğimi düşünüyor...
aynen takmamak lazım. bende çok sardıydım ne bulursam sürüyordum kafama :52:
hatta annem biteneceksinnn diye tempo tutuyordu :52:
bitlenmedim ama o işlemleri bırakıp salınca daha fazla uzadı :51:

Bitlenmeye karsi boya bire bir canim o konuda korkun olmasin....

Nedense isimiz gucumuz yok varsa yoksa sacimizla basimizla ugrasiyoz :1:

Uc yil onceki resimlerim denk geldi iki gun once o zamanlar saclarim bayagi uzun ve gurkdu nasilllllllllll beyendim kendimi anlatamam :1::1::1::1::9:

:16::16::16: ay canım benim yaa çok iyi niyetli bi şekilde gelmişsin paylaşmışsın yaşadıklarını ve tamamen katılıyorum ay uzadımı aman ne kadar uzadı felan derken uzamaz saçlar stresten bence de.. bırakcaksın kendi haline çok sık yakamadan arada bakımlarını yaparak bi bakmışsın uzamışş..dimi ama:34::34:

Bitlenmeye karsi boya bire bir canim o konuda korkun olmasin....

Nedense isimiz gucumuz yok varsa yoksa sacimizla basimizla ugrasiyoz :1:

Uc yil onceki resimlerim denk geldi iki gun once o zamanlar saclarim bayagi uzun ve gurkdu nasilllllllllll beyendim kendimi anlatamam :1::1::1::1::9:

bende o dönem saç bandı ve minik tokaya yatırmıştım tüm servetimi :52:
allahtan bitlenmedim gerçi kısa saçtan bit kolay ayıklanırdı :1:
aman amaannn şimdi uzun Allah'a şükür bitlenmiim yinede yahu yada boyama için bahane olur :52:

:16::16::16: ay canım benim yaa çok iyi niyetli bi şekilde gelmişsin paylaşmışsın yaşadıklarını ve tamamen katılıyorum ay uzadımı aman ne kadar uzadı felan derken uzamaz saçlar stresten bence de.. bırakcaksın kendi haline çok sık yakamadan arada bakımlarını yaparak bi bakmışsın uzamışş..dimi ama:34::34:

aynen öyle kuzum ya kuaför gazabı yada kendi gafletimiz sonucu mahvoluyo saçlar sonra topla toplayabilirsen:2:
ama kafaya takmadığın şey daha çabuk yola giriyor.
bizim köyde ninelerin saçları bellerinden aşağı hatunlar kafaya sadece kına yakıyorlar :6:
kadın bişi bilioki söylüo :51:
takmamak en iyisi :32:

benimde saçlarım uzun zaman uzamayı bırakmıstı :(

çok canım sıkılıyordu uzamıyorlar diye

hemen kırılıyorlardı kırıklarını aldırmak durumunda kalıyordum

oyle olunca da 2 cm uzuyorsa 3 cm kuaförde gidiyordu :(

sonra kuaförümü değiştirdim ve bu problem için ne yapmam gerektiğini sordum

saçlarını çok fazla şampuanlama dedi kuaförüm. şampuanın içinde saçı temizlemesi için bulunan bir kimyasal madde saça çok zarar verir, yıpratır sık yıkadıkça dedi.

bende neredeyse her gün her yıkayısımda 3 kez köpürterek yıkardım.

o zamandan sonra 2 günde bir ve her yıkayısımda 1 kez köpürterek yıkamaya basladım ve mucize gibi gercekten cok farketti.

belki senin bahsettiğin sacın kendi ürettiği yağından belkide kuaförün bahsettiği kimyasal maddeden bilemiyorum ama işe yaradı.

şimdi mutluyuz :)

benimde saçlarım uzun zaman uzamayı bırakmıstı :(

çok canım sıkılıyordu uzamıyorlar diye

hemen kırılıyorlardı kırıklarını aldırmak durumunda kalıyordum

oyle olunca da 2 cm uzuyorsa 3 cm kuaförde gidiyordu :(

sonra kuaförümü değiştirdim ve bu problem için ne yapmam gerektiğini sordum

saçlarını çok fazla şampuanlama dedi kuaförüm. şampuanın içinde saçı temizlemesi için bulunan bir kimyasal madde saça çok zarar verir, yıpratır sık yıkadıkça dedi.

bende neredeyse her gün her yıkayısımda 3 kez köpürterek yıkardım.

o zamandan sonra 2 günde bir ve her yıkayısımda 1 kez köpürterek yıkamaya basladım ve mucize gibi gercekten cok farketti.

belki senin bahsettiğin sacın kendi ürettiği yağından belkide kuaförün bahsettiği kimyasal maddeden bilemiyorum ama işe yaradı.

şimdi mutluyuz :)

bu yazın aklıma birşey getirdi yazsammı diye düşündüm yazmaya karar verdim :52:
benim bir pisim var rahmetli babam onu hep arapsabunu ile yıkıyordu (kendi özel şampuanı varken)
bende kızıyordum arapsabunu ile yıkanırmı kedi diye. oda siz ne anllarsınız diye aldırmadan annemle benim dehşet dolu bakışlarımız altında bildiğini okuyordu :53:
babam vefat ettikten sonra boncuğumuzu normal şampuanıyla yıkadık ama inanırmısınız arapsabunu ile yıkandığı dönemdeki gibi sağlıklı pırıl pırıl görüntüsünü kaybetti tüyleri.
arapsabunu doğalsonuçta şampuanlarda kimyasal var.
haklısın bol miktarda şampuan kullanmamak gerek o zaman
kedide değiliz ki kafamıza arap sabunu sürelim :6:
:28:

bu yazın aklıma birşey getirdi yazsammı diye düşündüm yazmaya karar verdim :52:
benim bir pisim var rahmetli babam onu hep arapsabunu ile yıkıyordu (kendi özel şampuanı varken)
bende kızıyordum arapsabunu ile yıkanırmı kedi diye. oda siz ne anllarsınız diye aldırmadan annemle benim dehşet dolu bakışlarımız altında bildiğini okuyordu :53:
babam vefat ettikten sonra boncuğumuzu normal şampuanıyla yıkadık ama inanırmısınız arapsabunu ile yıkandığı dönemdeki gibi sağlıklı pırıl pırıl görüntüsünü kaybetti tüyleri.
arapsabunu doğalsonuçta şampuanlarda kimyasal var.
haklısın bol miktarda şampuan kullanmamak gerek o zaman
kedide değiliz ki kafamıza arap sabunu sürelim :6:
:28:

valla inanmazsın ama benim erkek arkadasım arap sabunuyla yıkıyor :D
onunda saç dökülme problemi vardı
berberi önermiş arap sabunu ile yıka sökülme yavaşlar saçların daha güçlü olur diye.
dökülmeyi engelleyip engellemediğini bilemiyorum ama saçları yumuşacık oluyor :D

valla inanmazsın ama benim erkek arkadasım arap sabunuyla yıkıyor :D
onunda saç dökülme problemi vardı
berberi önermiş arap sabunu ile yıka sökülme yavaşlar saçların daha güçlü olur diye.
dökülmeyi engelleyip engellemediğini bilemiyorum ama saçları yumuşacık oluyor :D

hadi yaaa :53: kokusu nasıl peki?
ay arap sabunu ile yıkayıp parfümmü bassak saça ne :52:

hadi yaaa :53: kokusu nasıl peki?
ay arap sabunu ile yıkayıp parfümmü bassak saça ne :52:

valla oyle rahatsız edici bir kokusu yok. bende cok sasırmıstım arap sabunu kullanıyorum deyince ama bir sıkıntı yasadıgını görmedim ki kendisi temizliğine önem verir.

rahatsız olsa bırakırdı

valla oyle rahatsız edici bir kokusu yok. bende cok sasırmıstım arap sabunu kullanıyorum deyince ama bir sıkıntı yasadıgını görmedim ki kendisi temizliğine önem verir.

rahatsız olsa bırakırdı

saçlarımı yine boyamayı düşünüyorum ben o zaman yıpranırsa aklımda bulunsun (not aldım) :16:
gerçi 27 yaşımda kendi saç rengimi kullanmakta güzel ama kızıl aşkı bi başka aşk kafam çok karıştı :35:

kızlar çok haklısınız 1 yıldır nerdeyse saçıma sürmediğim yağ kullanmadiğim şampuan kalmadı herşeyi denedim ne duyduysam abartısız.her seferinde üzüntüyle işe yaramadığını gördüm..ve en sonunda pes ettim saçlarımı hergün yıkardım şuan bazen 3günde bir bazen iki günde bir yıkıyorum.saçlarım çok sağlıklıyken hergün düzleştirirdim umursamazdım yani belki saçma gelicek ama bazen saçlarımı duş jeli ile yıkadığım bile olurdu sırf kokusu güzel diye ve o saçlarımda en ufak bir yıpranma olmazdı ama şimdi yanmasın die düzleştirmiyordum bile.dediğim gibi saldım artık saçları kendi haline uzaması da iyi yumuşak da ve böyle daha mutluyum sizede tavsiyem arkadaşımızın dediği gibi takmayalım kafaya artık saçları ne halleri varsa görsünler :52::52::52:

kızlar çok haklısınız 1 yıldır nerdeyse saçıma sürmediğim yağ kullanmadiğim şampuan kalmadı herşeyi denedim ne duyduysam abartısız.her seferinde üzüntüyle işe yaramadığını gördüm..ve en sonunda pes ettim saçlarımı hergün yıkardım şuan bazen 3günde bir bazen iki günde bir yıkıyorum.saçlarım çok sağlıklıyken hergün düzleştirirdim umursamazdım yani belki saçma gelicek ama bazen saçlarımı duş jeli ile yıkadığım bile olurdu sırf kokusu güzel diye ve o saçlarımda en ufak bir yıpranma olmazdı ama şimdi yanmasın die düzleştirmiyordum bile.dediğim gibi saldım artık saçları kendi haline uzaması da iyi yumuşak da ve böyle daha mutluyum sizede tavsiyem arkadaşımızın dediği gibi takmayalım kafaya artık saçları ne halleri varsa görsünler :52::52::52:

haklısın kuzu hem ne demiş büyüklerimiz kaçan kovalanır. biz bu saçları umursamazsak belkide
"heyy bizi unutma..." diye uzayı verirler :51:
şaka bir yana ama aynen öyle. bi şeyi kafaya takınca illaaaaa bişiler ters gidiyo.:52:

3 yıl önce benim saçımı da kuaförün biri açıcıyla yakmıştı ve kısacık kesmişti erkek saçı gibi.O günden sonra saçım bana küstü,uzamadı bi türlü3 yılda bir karış anca uzadı diyebilirim.En son geçen 19 mayısta kestirdim ve son açıcı da çıktı saçımdan.19 mayıstan 27 ağustosa kadar hiçbir bakım yapmadan 4,5 cm uzadı saçım.Kendi haline bıraktığım için..27sinde sinamekiye felan başladım,çok şükür bu ara iyi uzuyor saçım.27sinden bu yana 8 cm geçkin uzama var saçımda :) Bir daha açıcıya tövbe :19:

$FIL6461.jpg $24.09.2011.jpg

İlk resim 3 sene önce.İşte böyle olmuştu,yandaki de bundan 1 ay öncesi..

Eki Görüntüle 277333 Eki Görüntüle 277334

İlk resim 3 sene önce.İşte böyle olmuştu,yandaki de bundan 1 ay öncesi..

maşallah nazar değmesin :nazar: uzamış bayaaaa :nazar:

ay az önce istenmeyen tüyler bölümünü incelerken deli gibi ülmeye başladım :52:
annem geldi "gene neye gülüyorsun zilli" dedi
"Allah2ta bıktı bizden anne, kollarımız ve bacaklarımızdaki kıllardan kurtulmaya çalışıyoruz saçlarımız bir an önce uzasın diye bakıyoruz..." dedim kadıncağızın ifade şu = :53:

pskolojim bozuldu benim kıldan tüyden sebeplerden :52:
(tamam sustum) :37:

maşallah nazar değmesin :nazar: uzamış bayaaaa :nazar:

ay az önce istenmeyen tüyler bölümünü incelerken deli gibi ülmeye başladım :52:
annem geldi "gene neye gülüyorsun zilli" dedi
"Allah2ta bıktı bizden anne, kollarımız ve bacaklarımızdaki kıllardan kurtulmaya çalışıyoruz saçlarımız bir an önce uzasın diye bakıyoruz..." dedim kadıncağızın ifade şu = :53:

pskolojim bozuldu benim kıldan tüyden sebeplerden :52:
(tamam sustum) :37:

:9: allahtan ben yalnız yaşıyorum da annem görmüyor kafama sürdüklerimi :D yoksa var yaaaa aynı senin annen gibi olurdu ifadesi => :53: :9::9::9::9::9::9::9:

:9: allahtan ben yalnız yaşıyorum da annem görmüyor kafama sürdüklerimi :D yoksa var yaaaa aynı senin annen gibi olurdu ifadesi => :53: :9::9::9::9::9::9::9:

ben artık sürmüyorum kafama ama sürdüğüm vakitler kadıncağız cinnet geçiriyordu :52:
şampuanları bile ayırmıştı (tuhaf kokuyormuş :19: )
bide o yağları sürdüğüm vakit yanına yaklaştırmıyodu :43:
anneannemde bu soğuk savaşa dayanamadı ve bastı fırçayı :37:

Back