- 28 Temmuz 2018
- 1.897
- 2.401
- 133
- Konu Sahibi vivamedusa
-
ya aslında düşündüm gitmeyi ama tam olarak ne diyeceğimi nasıl anlatacağımı bilmiyorum. sınav haftası mümkün değil elimi alamıyorum saçımdan yapmayacağım diyorum 5 dk sonra bi bakmışım yine elimde bir topak var.En güzel öneri psikologa gitmen kesinlikle.
ya aslında hissettiğimi düşündüğümü çok az bir süzgeçten geçirip söylerim karşımdakine içime hiç bir şey atmamaya çalışırım ama bilemiyorum anlamlandıramadığım bir hareket bu. önceden bir de kendimi kaşıyordum böyle sinir stres anında boynumu kollarımın içini falan. ama yara yapana kadar tırnak aralarıma kan ve deri dolana kadar kaşıyordum kendimi onu zar zor bıraktım saçı bırakamadım bir. en sinir olduğum da şu stres anında saçlarımı yoluyorum diyorum mesela e yolma diyor karşımdaki öyle diyince daha bir sinirleniyorum düşünemedim gerçekten bunu sağol diye. yani bir uzmana bunu nasıl anlatabilirim ki mantıklı bir çözüm önersin bana yolma demekten başka daha önce psikologa gitmediğim için de bilmiyorum açıkçası hep filmlerdeki gibi bilinçaltımın en arkalarına attığım tüm pislikleri ortaya döküp daha karmaşık hale getirmesinden korkuyorum benim için bir de. birken beş olmasın derdim durduk yere.Duygularini yonetmede sorun yasiyorsun canim. Bunun icin bir uzmandan yardim almalisin. Burada verilecek bir tavsiye ya da telkin sorununu cozemez.
Yapma . Benim kizkardesim de uçlarından düğüm yapıyor koparıyor,yere atıyor,bazen kulluge atıyor ama kendini kaybetmis oldugu icin bağırıp çağırınca atma diye kendisine,tepki vermiyor.
Yapma bidaha
Ellerine acı biber sürerim derdim el emiyor olsan.
Hemen bu huyundan vazgecmen lazim gerekirse psikologa git.
Bir de sac icin argan yağı kullanmani tavsiye ederim,boyali mi? Hem yumusak yapıyor saçı hemde sakinlestiriyor. Tabi iyi markalardan alcan
Oncellikle geçmis olsun. Bu yaptiginiz bir hastalik. Bununla ilgili tıbbi yardim almaniz gerekiyor. Ne kadar krem sursenizde, bakim yapsaniz da yoldugunuz surece ayni sorun devam edecek. Bazi tanidigim erkek arkadaslarim da sakallarini yolar. Bu davranis disardan cok ozguvensiz de duruyor ayrica.
Bakim icin marka soyleyebiliyor muyuz buradan bilemiyorum
Ama çamterebentinli sarimsakli şampuanlar, findik ve argan yagi iceren sampuan ve kremler kullanmalisin. Sacini isiya maruz birakmamalisin. Dolgun gozukmesi icin yine sacini bas asagi kurutabilirsin.
Bu rahatsızlığın adı dürtü kontrol bozukluğu
Tedavisi psikolojik tedavi ve maalesef yalnız değilsin
Böyle bir hastalık var, Trikotilomani.
Bir uzmandan yardım almanızı salık veririm
ya korkuyorum aslında gitmek istiyorum da bilmediğim bir şeyler çıkar daha da bi streslenip yolarsam kendimi diye korkuyorum. yağ deposu arızası için gidip komple motor bloğunu çöpe atmak zorunda kalacakmışım gibi geliyor.Yapacağınız en iyi şey psikologa gitmek. Bunu aşmadığınız sürece her şey geçici çözüm olacak.
Ay içim bi kötü oldu okuyuncaben yanlışlıkla bi teli koparsam canım acır .. bi psikoloğamı görünsen canım
Yolma deyip kestirip atmaz uzman dr yukarida yazmislar bu bir hastalik . Stresli durumlarda surekli yuzunu yolan bildigim biri vardi. Tedavi oldu. Psikolog degil ama psikyatrisle cozdu.ya aslında hissettiğimi düşündüğümü çok az bir süzgeçten geçirip söylerim karşımdakine içime hiç bir şey atmamaya çalışırım ama bilemiyorum anlamlandıramadığım bir hareket bu. önceden bir de kendimi kaşıyordum böyle sinir stres anında boynumu kollarımın içini falan. ama yara yapana kadar tırnak aralarıma kan ve deri dolana kadar kaşıyordum kendimi onu zar zor bıraktım saçı bırakamadım bir. en sinir olduğum da şu stres anında saçlarımı yoluyorum diyorum mesela e yolma diyor karşımdaki öyle diyince daha bir sinirleniyorum düşünemedim gerçekten bunu sağol diye. yani bir uzmana bunu nasıl anlatabilirim ki mantıklı bir çözüm önersin bana yolma demekten başka daha önce psikologa gitmediğim için de bilmiyorum açıkçası hep filmlerdeki gibi bilinçaltımın en arkalarına attığım tüm pislikleri ortaya döküp daha karmaşık hale getirmesinden korkuyorum benim için bir de. birken beş olmasın derdim durduk yere.
Canim dusta kullandigin kremleri kullan evet ama bu bahsettigim argan yağı dustan sonra sacini kurutmadan önce,eline 2 damla aliyorsun avucuna ovusturuyorsun,sonra sac uçlarına sürüyorsun . Tariyorsun sonra . Hem saçı acıyor düğüm dugum olmuyor hem yatistiriyor hemde yagli bir gorunum birakmiyor ben senelerdir kullanirimahah işe yarar diyorsan saç diplerime basarım biberi bir o kaldı herhalde denemediğim :)
saçlarımda boya yok uçları ombreydi ama 4 parmak falan kaldı en son kestirdiğimde çoğu gitti onun. önerdiğin bir marka var mı? her markanın var sanırım da insan ayırt edemiyor hangisi faydalı hangisi sadece kozmetik olarak cicili bicili diye. yağlı bir görünüm bırakıyor mu bir de genelde duşta durulanan kremlerden kullanıyorum bilmiyorum ondan argan yağı nasıl kullanılıyor ayrı olarak maske gibi mi krem gibi mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?