• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçlarımı kurtaran maske

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Pufpuf

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2008
88
1
86
Ankara
Kızlar saçlarım çok uzun ve üstüste defalarca röfle yapıldı.1 senedir aşağıdaki maskeyi ayda bir uyguluyorum, saçlarımın uçları acayip güçsüzleşmişti bu maskeyle toparladı. Aslında etkilerine inanmazdım ama bizzat gördüm. Uçlardaki keçeleşmiş saçları yumuşatıp kurtarıyor ve saçın genelini parlatıyor, tüy tüy kalkmasını engelliyor. Yani ben çok memnunum. Aynı tarifi bloguma da koydum oradan da bakablrisiniz aşağıya da kopyalıyorum:

Malzemeler
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
2 Yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı çam terebentin yağı
1 çorba kaşığı badem yağı
1 ezilmiş muz
1 çorba kaşığı bal
Malzemelerin tümünü bir kapta karıştırın, birbirine karışabilmeleri için sıcak su ekleyebilir ya da basitçe herhangi bir mutfak robotu- rondodan- yardım alabilirsiniz. Sonrasında saçınıza bol miktarda uygulayın, kremsi yapısının saçınızda nasıl dağıldığına inanamaycaksınız. Ardından masaj yaparak sürdüğünüz karışımı dağıtın ve başınızı eski bir havluyla sarın. Bu şekilde 1-2 saat bekleyin, arada fön makinesiyle saçınızı ısıtın ki malzemeler daha çok etki etsin. Son olarak durulayın ve rutin şampuan ve saç kreminizi uygulayın. Bu nokta da arzunuza göre sarı saçlıysanız papatya çayı esmerseniz siyah ya da yeşil çayın son durulama suyu olarak saçınıza dökebilirsiniz.

Unutmayınki bu bir şablon tariftir orta uzunlukta bir saça yeterlidir, ama siz yinede malzemelerin miktarını kendinize göre değiştirebilirsiniz, evinizde olmayan malzemeleri de tariften çıkarabilirsiniz, ancak zeytinyağı ve yumurta sizinde aşikar olduğunuz gibi tarifin ana maddeleri, bunlardan vazgeçmeyin. zemuszemus

Son düzenleyen: Moderatör:
yaa benimde saçlarım yandı acaba iyi gelir mi?? en kısa zamanda yapcam

tatlım saçların kurumu...onun içinmi bu tarif benim saçlarım çok kuru
onun için hemen kabarıyor ben saçlarımın ahenkli olmasını istiyorum ama olmuyor

zararlı hiçbir madde görünmüyor
saçlarım doğal ama düzleştirici yaptığım için kırık ve bakımsız
ben de uygulamayı düşünüyorum
paylaşım için teşekkürler
a.s.

Kızlar kusura bakmayın biraz geç oldu ama; saçlarımın uçları çok kuru ve çatallı ama dip kısmı 3 günde bir yağlanıyor, sanırım o da biraz her gün yıkamamla alakalı, yani çok yıkanan saç çabuk yağlanır derler ya.. Tarifin ana maddelerini başka yerlerden öğrenmiştim, daha sonra bu konuda çok okudum araştırdım ve sonuç olarak bu maddelerle zenginleştirdim, çok işe yarıyor, aynı zamanda saçı yatıştırıp düzleştiriyor sonuca inanamayacaksınız

Back