• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama saçlarımı boyasam telleri kalınlaşırmı..saçım beslenirmi

katikula

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
34.740
12.323
298
İstanbul
arkadaşlar saçlaırm çok ince telli bikaç kez düz renge boyasam kalınlaşırmı telleri acaba.

aslında doğal rengi çok güzel ama :bbo:

bu zamana kadar boyamadıysan hıc boyama derım cunku bır muddet sonra sıkılıp ınsan kendı sac rengıne donmek ıstıyor.yıpranıyor saclar .

illa boyaman gerekmiyor ki canım bitkisel bakımlar var bnları uygularsan ve gerektiği kadar bakım yapmasını öğrenir uygularsan saçların çok sağlıklı olur bencede boyama kimyasal madde sonuçta bi yerden bir zararı geliyor...

saclarini boyayarak kalinlik elde edebilecegini sanmiyorum canim ama MLS'nin de dedigi gibi bitkisel yollardan saclarina gurluk kazandirabilirsin..
mesela haftada bir kere bademyagi veya zeytinyagini bi cezvede cok az ilindirdiktan sonra fircayla saclarina yedirirsen ve 1saat bekleyip durularsan , kisa vadede saclarin gurlesir :)

Canım kuaförler saç bakım kürleri uyguluyorlar, bunların saça çok iyi geldiğini duymuştum. Gürleştirme açısından da çok iyimiş.. Önce onu deneyebilirsin..

cnm benim saçlar seyrek biraz ve ince telli ve biraz da cansız :)) boyanın faydası oluyor doğru rengi seçersen.. yani aslında beslemiyor ama biraz daha canlı, parlak, hareketli, dolgun gösteriyor saçları.. tabi abartmamak kaydıyla.. mesela açık tenliysen açık sarı saç diplerde hafif dökülme varsa, dökülmeyi çaktırmıyor hiç.. kardeşime yapmıştık çok da yakışmıştı.. ayrıca saç rengi canlı ve çarpıcı olunca dikkat saçın kalitesine kaymıyor, yani dışardan bakanların gözüne önce renk ve hareket çarpıyo bi nevi göz yanılması, makyajla kusurları kapatmak gibi bişi oluyor.. ben çok açık tenli değilim mesela o yüzden siyah kullanmaya başladım, memnunum.. 2 ayda bir boyuyorum evde.. saç tellerim daha iyi gözüküyor, bir de siyah akmadığından rahatım.. kızıl kullanırsan çabuk akıyo habire boyamak zorunda kalırsın.. saçın açıksa dore sarı falan da çok hoş olabilir..
saç kesimini hareketli yaptırırsan, yani hafif katlı ve kahküllü mesela, daha rahat kullanırsın, saçın daha hacimli duracaktır..
bir tavsiye de göz makyajı :) rimelle gözlerini belirginleştirirsen dikkati saçlarından gözlerine çekersin.. güzel bi saç rengiyle de gayet havalı olursun :) bu da insana rahatlama ve özgüven katıyor, tüm bunlar da insanı daha güzelleştiriyor.. resmini koysaydın cnm daha iyi öneride bulunurduk..

sakın boyama derim ben boyadıkça daha da yıpranıyo saç benim saçlarım çilek pembesiydi sonra kızıl yaptım sonra bakır derken saçma sapan bi renkçıktı ortaya koyu kumral saçlarımı nasıl geri istiyorum anlatamam annem hep kızardı boyuyorum diye gerçekten de haklıymış:(

boyamak gerçekden saç tellerini kalınlaştırabiliyor...ama doğru renk tercihi çok önemli...
geçen gün kuaför söyledi banada koyu renkler özellikle canlılık ve kalınlık veriyormuş...
tabi yanlış bi renk tercihi daha çok yıpranmaya neden olur bi kuaföre danış ona göre boya istersen...

Back