• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğal Saç Bakım Kürleri Saçlarıma bakar mısınız

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri
merviss

1.- oncelikle sampuanımın icine 2 yemek kasıgı bal, 1 kapak badem yagı, 1 evigen ampul, 1 bepanten ampul koydum artık oyle kullanıyorum
2- eskiden sampuanı cok fazla kullanıyodum, simdi 1 fındık buyuklugunde alıyorum avcuma 2 kere yıkıyorum,
3- saclarımı duruladıktan sonra 1 tas suyun icine 1 tatlı kasıgı bal 1 tatlı kasıgı sirke koydum, onu doktum kafama
4- bide maske yaptım 4-5 yemek kasıgı yogurun icine 3 yemek kasıgı zeytin yagı 2 kapak badem yagı, 1 yemek kasıgı bal, 1 adet yumurta karıstırdım bol bol yedirdim sacıma, 1 saat kadar beklettim )

5.-Sampuanım eskiden dove idi simdi defne ozlu bir sampuan kullanıyorum.

En kısa zamanda resim ekliyecegim,,

delikafadulden benim saçımın aynısından birinde daha varmışşşşşşşşş :roflol: ohhh be kendime geldim...vallahi arkadaşım ne yaparsan yap eğer saçının yapısıysa hiç değişmez...aa eğer yanmışsa, boyadansa yada bazı etkenlerden dolayı yıpranmışsa düzeltmek için şansın var...ne yazıkki benim saçımın kendi yapısı...kalın telli, çok kuru ve dalgalı saçlarım... hemde aynı bu resimdeki gibi duruyo:çok üzgünüm:...banyodan çıkıp saçımı kuruttuktan sonra aynen böle oluyo...geçici olarak şekilllendirici kullanıyorum (jole,7/24 vs.) ama kalıcı olarak hiçbir çözümü yok maalesef....yani ben o kadar şey denedim ama hala bulamadım..çözümü varsa da hala bana çatmadı...fisfisfis

bi tane de ben varım aynı saçtan:))çok pahalı bi kuaföre gidip sıcak makasla kestirirseniz güzel oluyo.yağlar da iyi geliyor ama saçtan çıkmayan yağlar yoksa yıpranıyor temizliyeyim derken..dove gerçekten kötü bir şampuan yumoşla yıkayın daha az kimyasaldır herhalde.600-700 tlniz varsa kalıcı düzleştirme de yaptırabilirsiniz.saçta boya falan yok demişsiniz harika durur.ama 8 ay sonra ne olur bilmem.discovery kanalında bir belgesel izlemiştim yıllar önce.annenizin saçı böyle bbanızın ki böyleyse diyip iki aç göstermişti..sizinki böyle olacaktır diyerek bizim saçları göstermişti:)))

benimde saç kıvırcık ama bukleleri belli değildi elidor şampuan kullandım halen kullanıyorum. hani 7 saç uzmanı birleştiya reklamda görmüşsündür işte o elidorun dalgalı saçlar için olanını kullanıyorum çok hoş dalgalar oluyo. hatta hiç açık kullanmıyodum saçlarımı artık açık kullanabiliyorum. birgün önceden yıkıyorum saçımı topluyorum sabah kıvır kıvır oluyo:)

arkadaslar toplu olarak cevap vermeye calısacagım,,
iki kereden fazla yıkamıyorum, ama şampuanı biraz fazla kullanıyo olabirim, güneşte kalmıyorum, bol bol meyve alıyorum, çok sık cay kahve tüketiyorum, cayı o kadar acık iciyorum ki su gibi diyebilirim, su ihtiyacımı da karşılamıs olduguna inanıyorum,,
o bitkisel karışımın adını ogrenirsen cok sevinirim canım, bide ucları dedigin yerler benim saclarım,,, yani kestirisem bisi kalmaz kafamda,
Sac kremi saclarımı cok dokuyor o yuzden temkinliyım o konuda ama sac kreminin icine cesitli yaglardan koyarsam belki ise yarar ,, saclarımı kuruturken fon makinası kullanmıyorum,

Bemiks, betanten evigen kullandım bi ara ama cok ise yaramadıysa da bu halinden iyiydi ama o kadar igrenc kokuyor ki esim igrenince kokudan bıraktım

Slm

Seninki gibi saçlara KINKY deniliyor. En önemli unsur saç kremini çok kullanman bir de durulanmayan saç kremi. Ayrıca saçını kurutmayacak yumuşak şampuanlarla yıka mesela nivea bebek şampuanını dene.

Şekillendirirken de parça parça parmağına dolayarak kıvırmayı dene. Sonucu da bildir lütfen. a.s.

benim saçımda böyle...yapısı öyle birde ben düzleştirmeydi boyamaydı derken hepten kururttum....hatta belkide banyodan çıkıp kururttuktan sonraki hali bunun 2 katı daha kötüsü....inanılmaz derece kuruuu,korkunç derecede kabarıkkk,kıl kıl,çalı çırpı diyorum ben onlara zaten saç değil:roflol:

canım arkadaşın bir tanesin dediği gibi saçının doğal yapısı buysa (ki benimki öyle ) yapacak çok fazla birşey yok...yani başka insanlarda gördüğümüz gibi ipeksi,yumuşak,sakin vs bir saçımız olamaz bizim....sadece burdaki önerilerle,zeytinyağı,badem yağı maskeleri,ampuller vs ile biraz olsun dizginleyebilir,yumuşatabiliriz ...o da sürekli uygulamak şartıyla....onun dışında çözümü yok...Allahta bize böyle saç vermiş napalım:1hug:

saç kremi kullanmak kimine iyi geliyor ama benim saclarımı cok döküyor o yüzden size öneremeyecegim...size önerecegim tek maske var o da kk dan ögrendiğim zeytin yağı ve bal karısımı ile yapılan maske yumusacık pırıl pırıl yapıyor saclarızemuszemus..tabi kalıcı bir cözüm degil

benimde tepemde kucuk saclar var saçlarımı kestirdim omuzlarıma kadar ama yukardakiler duruyor kısacık uzamıyorlarda cok saglıksız ve sertler ne yapabilirim ya

canım benm kardesimin sacıda aynı seninki gibiydi.. saclarını 2 ayda bi kestirip elseve arı sütü bakım serisini kullandı simdi cok hos duruyo sacları

benimde saç kıvırcık ama bukleleri belli değildi elidor şampuan kullandım halen kullanıyorum. hani 7 saç uzmanı birleştiya reklamda görmüşsündür işte o elidorun dalgalı saçlar için olanını kullanıyorum çok hoş dalgalar oluyo. hatta hiç açık kullanmıyodum saçlarımı artık açık kullanabiliyorum. birgün önceden yıkıyorum saçımı topluyorum sabah kıvır kıvır oluyo:)

elidor işe yarıyor mu gerçekten de ? ben seneler önce kullanmıştım 7/24 ürününü hiç memnun kalmamıştım :(

Back